Simon Minjole (©Reuters)
Simon Minjole (©Reuters)

Brižov strmoglavi pad: Odbrana bušna kao sir, od Sint Trojdenovog pokera bride obrazi

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.12.22. | 23:34

Mreža belgijskog šampiona puna, san o povratku trofeja kupa na Jan Brejdel stadion posle sedam godina gotov već u osmini finala - 4:1

Na polovini Lige šampiona bio je Klub Briž najprijatnije iznenađenje, belgijski prvak nije primio niti jedan jedini gol. Odbrana jaka kao granit! A, onda je počelo da mu se ruši carstvo, ponirao je sve niže i niže i doživeo da u Kupu Belgije primi četiri komada od Sint Trojdena. Obrazi bride, odbrana bušna kao sir - 4:1 (1:1). 

U slobodnom padu je Klub Briž, sve je pošlo naopako, a ručnu niko da povuče. Ne nazire se izlazak iz krize, upao je šampion Belgije u dubok kanal. Od defanzivne perfekcije do tumaranja po terenu bez ikakvog plana put je kratak, a da je Klub Briž zauzeo pogrešan kurs postalo je jasno još u drugom krugu Lige šampiona. Golove je prestao da daje, ali je stigao do istorijskog plasmana u nokaut fazu.

Izabrane vesti

Opijen je trostruki uzastopni belgijski prvak tim rezultatom, nije se otreznio ni posle mundijalske pauze. Rekordna ulaganja su ga pogurala do proleća u društvu najboljih i dvomeča sa Benfikom od koga bi, ne napravi li drastičan zaokret, trebalo da strahuje. Jer, mogao bi da doživi brodolom nalik današnjem u kupu.

Ni posle sedam godina Klub Briž neće trofej kupa vratiti u vitrine Jan Brejdel stadiona, a veliko je pitanje i hoće li odbraniti titulu, pošto je Genk napravio zalihu od 13 bodova - golom Peintsila u produžetku dobio Anderleht u kupu i plasirao se u četvrtfinale - ali on mu nije najveća briga. Već da li će uopšte dohvatiti plej-of zonu.

Klub Brižu preti totalna katastrofa.

A, sve je donedavno bilo kao u bajci. Tako je bilo i u prvom poluvremenu kada je Noa Lang načeo Sint Trojden. Činilo se posle Holanđaninovog gola da trener Briža neće imati potrebu da aktivira sa klupe Andreasa Skov Olsena i Kajla Larina... Panično ih je uveo u nastavku kako bi spasio što se spasiti da i tim potezom nije dobio ništa.

Na Kristijana Brulsa nadovezao se Đani Bruno, dva puta varao je Simona Minjolea u drugom poluvremenu. Trijumf Sint Trojdena na Jan Brejdel stadionu potpisao je i japanski napadač Daiči Hajaši.

BELGIJA, KUP - OSMINA FINALA

Utorak

Gent – Serkl Briž 0:0 – p. p. 2:0

/Kajpers 109, Fofana 118/

Mehelen – Seran 1:0 (0:0)

/Mrabti 55/

Leven – Kortrajk 1:3 (0:0)

/Gonzales 90 – Bruno 55, Keita 81, Avenati 86/

Union Sen Žiloaz – Ostende 2:1 (1:1)

/Bonifas 11, Adingra 83 – Ndik Matam 18/

Antverpen – Standard 4:0 (1:0)

/Batali 17, Frej 55, Muža 59, Stengs 79/

Sreda

Klub Briž - Sint Trojden 1:4 (1:1)

/Lang 17 - Bruls 33, Bruno 62, 88, Hajaši 69/

Deinze - Zulte Varegem 1:2 (0:0)

/Balaj 49 - Ndur 86, 88/

Genk - Anderleht 1:0 (0:0,0:0)

/Peintsil 95/




tagovi

Klub BrižSint TrojdenKup Belgije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara