Fudbaleri Briža (Foto: AFP)
Fudbaleri Briža (Foto: AFP)

Brižu nikako da krene u Liježu: Uzalud posed i 18 šuteva, Standard izvukao remi

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.01.22. | 15:29

Gosti dominirali, ali se kući vraćaju samo sa bodom

Neuspešno vatreno krštenje za novog trenera Klub Briža Alfreda Šredera. Holanđanin je zamenio Filipa Klemona (otišao u Monako), slavio na debiju (2:0 protiv Sint Trojdena), ali u već u prvoj pravoj proveri nije uspeo da ostvari željeni rezultat. Standard je ponovo bio koban po po FCB kod kuće, po deveti put je ostao neporažen na Šlesanu u duelima sa aktuelnim šampionom Belgije, iako je veći deo susreta bio u potpuno podređenom položaju - 2:2 (1:1).

Remiju u Liježu sigurno se najviše raduje Union. Hit prvenstva iz Brisela sada ima šest bodova više i utakmicu manje od branioca trona, koji bi mogao da ostane i bez drugog mesta, s ozbirom da Antverpen ima meč i samo bod manje. Standard je derbi dočekao sa samo jednom pobedom na poslednjih šest mečeva, ali je u derbiju po pravilu zaigrao iznad svojih mogućnosti - ovoga puta je to bilo dovoljno za bod. Crveni su tek 14. na tabeli, sa 19 bodova manje od današnjeg rivala, i samo šest više od Serena koji je u opasnoj zoni.

Izabrane vesti

Dominirao je Briž, ali strpljivi Standard je iskoristio prilike, iako su bile retke. Sve do 83. minuta (pri rezultatu 2:2), kada je Džek Hendri zaradio crveni karton i praktično rešio pitanje konačnog ishoda, tim iz Liježa je imao svega četiri šuta - dva su završila u mreži. Briž je u 18 navrata tukao i postigao isto golova kao rival, ali kada je ostao sa igračem manje očekivano je nestao. Gosti su u završnici krenuli na ceo plen, uputili duplo više šuteva nego pre promene odnosa snaga, ali nisu uspeli da savladaju Simona Minjolea. Na kraju je aktuelni šampion i dobro prošao.

Igrao se 10. minut kada je domaćin stigao do prednosti. Aron Donum je sa golom spoji Matjea Kafara i Standard je iznenađujuće poveo. Povukao se od tog trenutka, a Briž je zaigrao agresivnije i to mu se isplatilo u 40. minutu. Hans Vanaken upisuje asistenciju, a do devetog gola u sezoni stiže Bas Dost.

Otišlo se na odmor sa 1:1, a samo tri minuta trebalo je ekipi iz Liježa da ponovo stigne do prednosti. Ovoga puta se u strelce upisao napadač Reno Emon, a usledilo je novo povlačenje domaćeg sastava. Ovoga puta je Brižu bilo potrebno još manje vremena da uzvrati, a ponovo je u glavnoj ulozi bio korpulentni Dost. Igrao se 59. minut kada ga je sa golom spojio Tažon Bjukenan.

Igrale su se Viktorije pred golom Standarda u nastavku, sve do 83. minuta, kada je Hendri zaradio direktan crveni karton i ostavio saigrače na cedilu. Sve se preokrenulu o trenutku, domaćin je preuzeo konce, ali nije uspeo u poslednjih 10 minuta da stigne do velikog trijumfa. Zadovoljiće se i bodom, s ozbirom na osetnu razliku u kvalitetu u odnosu na najbolji tim u državi.

ŽUPILER PRO LIGA - 23. KOLO

Petak

Ostende – Antverpen 1:2 (0:0)

/Medli 48 – Frej 60, Balikviša 70/

Subota

Kortrajk - Epen 1:1 (0:1)

/Mesudi 52 - Ngoj 23/

Beršot - Leven 3:1 (2:1)

/Lemos 24, Dom 38, Van den Berg 90 - Šrijvers 8/

Sint Trojden - Seren 3:1 (1:1)

/Hajaši 40, Brils 78pen, Hara 90 - Nadrani 44/

Šarlroa - Gent 0:0

Nedelja

Standard - Klub Briž 2:2 (1:1)

/Kafaro 10, Emon 48 - Dost 30, 59/

16.00: (2,20) Union (3,45) Genk (3,25)

18.30: (6,00) Mehelen (4,20) Anderleht (1,55)

21.00: (1,50) Serkl Briž (4,30) Varegem (6,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Bas DostKlub BrižStandard Lijež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara