Brodarac - Mančester junajted na krovu tržnog centra: Pre nekoliko godina zvučalo bi kao naučno-fantastični film!

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.18. | 11:05

Crveni đavoli gostuju na Voždovcu u utakmic koja će odlučiti učesnika osmine finala Lige šampiona za mlade

Ispit generacije, utakmica za koju niko od mladih igrača Brodarca pre nekoliko godina, pa ni mesecim, nije mogao ni da zamisli da će se dogoditi, biće odigrana večeras na krovu Tržnog centra Stadion. Šampion Omladinske lige Srbije ugostiće vršnjake slavnog Mančester junajteda u plej-ofu Lige šampiona za mlade (18.30, TV Arenasport 1) i pokušati senzacionalnim rezultatom da se domogne završne faze takmičenja.

Izabrane vesti

Crveni đavoli su put do nokaut faze morali da potraže zaobilaznim putem, pošto su završili drugi u grupi A iza Bazela. Žreb ih je potom poslao u Beograd, gde će u jednoj utakmici odlučivati o plasmanu među 16 najboljih timova u omladinskoj konkurenciji. Tamo se pored šampiona Švajcarske već nalaze evropski velikani Bajern, Čelsi, Barselona, Mančester Siti, Porto, Totenhem, PSŽ, Fajenord i Inter.

Ovu ekipu Mančester junajteda predvodi nekadašnji istaknuti prvotimac kluba sa Old Traforda, Niki Bat. Sa druge strane, Brodarac je svoj put do plej-ofa kročio pobedama nad Makabijem iz Haife i Saburtaloa iz Tbilisija.
„Iskren da budem nisam čuo za Brodarac. Počeo sam da ga upoznajem od trenutka kad smo ih izvukli na žrebu. Tragao sam za informacijama i čuo da krupni koracima napred i da su jedan od najvećih klubova u Srbiji. Imaju dobro upakovan tim”, rekao je Bat po dolasku u srpsku prestonicu.

Niki Bat

U redovima srpskog šampiona počastvovani su imaju priliku da odmere snage sa klubom takvog renomea, ali nemaju nameru da se unapred predaju.
„Brojimo sate do velikog izazova, najvećeg u istoriji kluba i omladinskog fudbala Srbije. Atmosfera je dobra, svi smo raspoloženi, svesni ogromne obaveze ispred nas. Zbog toga smo dva dana van Beograda, pripremali smo se u miru i iz karantina u Novim Banovcima, krenućemo na spektakl. Oslonićemo se na proverene snage, ali nedostajaće nam dvojica startera iz utakmica protiv Makabi Haife i Saburtala. Nemamo rezultatski imperativ, znamo šta hoćemo u fazama igre, u odbrani i kreiranju napada, kad gubimo i osvajamo loptu“, rekao je trener Brodarca Milan Kuljić.

Za ovu utakmicu štampano je 4.000 ulaznica, cene su 200 (južna tribina), 300 (istočna tribina) i 400 (zapadna tribina) dinara. Očekuje se i određeni broj pristalica gostujućeg tima, koji će biti smešteni u ograđenom delu na južnoj tribini.

U plej-ofu se igra jedan meč i nema revanša. U slučaju da nakon 90 minuta igre ne bude pobednika odmah se izvode jedanaesterci. Žreb za osminu finala održaće se u petak u Nionu.

PLEJ-OF:

Utorak:

Inter - Spartak Moskva 3:3 (1:2), penalima 3:1
Nitra - Fajenord
2:3 (2:1)
Ajaks - PSŽ
2:4 (0:0)

Sreda:

16.00: (6,00) Željezničar (4,40) Atletiko Madrid (1,45)
17.00: (3,50) Krasnodar (3,50) Real Madrid (1,95)
18.00: (7,50) Molde (4,50) Monako (1,38)
18.00: (2,05) Salcburg (3,40) Sporting (3,35)
18.30: (9,00) Brodarac (5,50) Mančester junajted (1,27)

(FOTO: Star Sport)


tagovi

BrodaracLiga šampiona za mlade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara