Bruka u Madridu! Najteži poraz Reala u istoriji, CSKA protutnjao i ispao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.12.18. | 20:55

Šampion Evrope demoliran na Santjago Bernabeuu

Kakav bruka, Santjago Bernabeu to ne pamti!

Nikada u istoriji Real Madrid nije izgubio evropsku utakmicu na domaćem terenu sa tri gola razlike. Sve do večeras kada je moskovski CSKA protutnjao Madridom i naneo Realu sramotan poraz – 0:3! Bio je to prvi poraz Reala na svom terenu u Ligi šampiona posle devet godina. Primera radi, kod Zidana su na 33 meča u elitnom takmičenju upisali četiri remija, tri poraza i 27 pobeda. A ove sezone već imaju dva poraza od CSKA.

Izabrane vesti

Iako bodovi nisu bili neophodni Realu, iako je prvo mesto u grupi overeno i iako je igrao rezervni sastav, ovakav fijasko je nedopustiv za evropskog prvaka i najtrofejniji klub sveta. Real je osramoćen večeras. Da ironija za CSKA bude veća, istorijska pobeda im nije donela ništa. Ispali su iz Evrope pošto je Plzenj savladao Romu i otišao u Ligu Evrope zahvaljujući boljem međusobnom skoru.

Zaleteo se Santjago Solari sa rezervnim sastavom prepunim neiskusnih mladića i doživeo katastrofu. Od startera su tu bili samo Kurtoa, Marselo, Asensio, Benzema i Isko koji je u poslednje vreme u nemilosti trenera. Mladi štoperi Valjeho i Sančez, desni bek Odriozola, vezisti Valverde i Ljorente, supertalentovani Vinisijus Žunior su dobili šansu od Solarija da se nametnu. I uprskali su.

Iskusni tim CSKA je demolirao šareni sastav Kraljevića, ali je i Solari pokazao neikustvo i nije bio svetsan na koliko „namazan“ tim ide. Nije mu dovoljna opomena bilo ni to što je njegov prethodnik Lopetegi porazom u Moskvi napravio krupan korak ka otkazu. Madriđane je načeo mladi ruski napadač Čalov posle sjajne finte i plasirke u 37. minutu.

Ni to nije bila dovoljna opomena Realu. U 42. minutu su Fernandes i Čalov majstorskim duplim pasom izbacili kompletnu odbranu Reala, a levi bek Šenjikov je zatresao mrežu za šokantnih 0:2 na poluvremenu.

Reagovao je Solari uvođenjem Bejla i Krosa u drugom poluvremenu, ali je primio još jedan gol. Sigurdson je zapečatio sudbinu Reala u 73. minutu posle još jedne očajne intervencije odbrane domaćih.

Madridska publika je izgubila živce, Isko je izviždan prilikom odlaska...

CSKA je postao tek četvrti klub u istoriji koji je u oba dela dvomeča savladao Real u Ligi šampiona, a tek drugi koji je to uradio u dva meča bez primljenog gola. I uprkos tome, nije uspeo da se plasira ni u Ligu Evrope...

GRUPA G

Plzenj - Roma 2:1 (0:0)
/Kovarik 62, Hori 72 - Under 68/ 

Real Madrid - CSKA 0:3 (0:1)
/Čalov 37, Šenikov 43, Sigurdson 73/

(FOTO: reuters)


tagovi

Fjodor Čalov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara