Brzina protiv snage

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.06.18. | 11:50

Japan i Senegal bi se pobedom baš približili prolasku u nokaut fazu

Paralelni univerzum. Tako se u najkraćim crtama mogu opisati događaji iz Grupe H tokom prvog kola. Dok će se Poljska i Kolumbija boriti za bodove spasa, Senegal i Japan će se nadigravati za prolaz u osminu finala! Današnji okršaj između Samuraja i Senegalaca zakazan je za 17 časova u Jekaterinburgu.

Utakmica je nezgodna za analizu, jer je sada apsolutno svaki scenario realan. Senegal jeste bolje izgledao na terenu, ali Japan ima preko potrebno iskustvo svojih igrača sa velikih takmičenja. Opet, teško je da će bilo ko moći da se odupre napadačkom arsenalu Lavova Terange, što se najbolje videlo protiv Poljske.

Izabrane vesti

Možda bi se ovaj meč najbolje mogao opisati kao sudar brzine Japanaca i snage koju poseduju Senegalci. To je afrički tim koji se najbolje pokazao u dosadašnjem delu prvenstva. Zaista deluju opasno. I po imenima, ali i po igri. Oni ne samo da imaju snagu, već su i brzi, ali i prepredeni, što smo videli protiv Poljske.

S tako brzim krilima, pokretljivim veznim redom, uvek spremnim da krene napred i lukavim napadačima Senegal bi mogao da iskoristi godine koje neumorno sustižu protivnika i potvrde velika tri boda sa starta takmičenja. 

Ali, Japan nikada ne smete da otpišete. Posebno jer će ovaj Mundijal biti verovatno i poslednji za mnoge iz sadašnje generacije. Možda je i Kolumbija ušla u prvi meč sa mišlju da je favorit, da je kvalitetniji sastav, pa se sve završilo očajno po Kolumbijce. Japanska selekcija je za sve, samo nije za šalu.

Do sada su se jednom sastali, a u prijateljskom duelu slavio je Senegal s 1:0. Ipak, to je bilo sada već davne 2003. godine. Ako volite da gađate golove, možda bi najbolja opcija na ovom susretu mogla da bude 2-3. Često tako igraju i jedni i drugi. 

Kejsuke Honda ima problem sa povredom i nije sigurno da li će igrati na ovom meču.


JAPAN - SENEGAL (17.00 RTS)

Stadion u Jekaterinburgu
Kapacitet: 35,696
Sudija: Đanluka Roki (Italija)

JAPAN (4-2-3-1): Kavašima - Sakai, Jošida, Šoji, Nagatomo - Hasebe, Šibasaki - Haraguči, Kagava, Inui - Osako

SENEGAL (4-4-2): Ndiaje - Vage, Kulibali, Sane, Sabali - Mane, Ndije, Gej, Sar - Dijuf, Nijang

 

GRUPA H

17.00: (3,15) Japan (3,10) Senegal (2,40)
20.00: (3,15) Poljska (3,20) Kolumbija (2,35)

 


tagovi

Rusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara