Anton Nedjalkov protiv Makedonije (©Reuters)
Anton Nedjalkov protiv Makedonije (©Reuters)

Bugari onakvom igrom ne mogu na EP, protiv Gruzije moraju bolje

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.06.22. | 14:24

Liga nacija bi za naše istočne komšije trebalo da predstavlja najlakši put do dugo čekanog plasmana na Evropsko prvenstvo. Mada, da bi se tamo našli, moraće izabranici Jasena Petrova značajno da podignu nivo igre, počev od susreta sa Gruzijom (nedelja, 20.45)

Poslednji put smo fudbalsku reprezentaciju Bugarske gledali na nekom velikom takmičenju još 2004. godine, kada je ona nastup na Evropskom prvenstvu u Portugaliji okončala sa sva tri poraza, uz gol-razliku 1:9. Od tada naše istočne komšije nikada nisu bile ni blizu toga da prođu neke kvalifikacije, a sada im je UEFA donela jedan lakši put do smotre Starog kontinenta – preko Lige nacija. Zato, Bugarima je stalo da se pokažu dobro u nedelju u Razgradu protiv Gruzije, u 2. kolu tog takmičenja.

Nije selekcija Jasena Petrova dobro otvorila taklmičenje. Na premijeri je kod kuće odigrala samo 1:1 sa Makedonijom, ali od samog rezultata je gora bila igra. Praktično, ta šansa koju je kreirao Todor Nedelev, a u gol pretvorio Kiril Despodov bio je jedini dobar momenat Bugara na protiv suseda. Makedonci su zaslužili više od osvojenog boda.

Izabrane vesti

Da bi se preko Lige nacije plasirali na Evropsko prvenstvo, potrebno je da osvoje prvu poziciju u grupi, a zatim da u doigravanju budu najbolji od svih timova u C diviziji. Za sada lidersku poziciju u Grupi 4 drži Gruzija, koja je savladala nejaki Gibraltar sa 4:0.

U Razgradu bi selekcija koju sa klupe vodi nekadašnji bek Bajerna Vili Sanjol bila zadovoljna i bodom. On bi je doveo u dobru poziciju pred mečeve sa Makedoncima i Bugarima u Tbilisiju. Gruzija će se danas verovatno ponovo oslanjati na raspoloženje talentovanog krila Hviče Kvarachelije, novog člana Napolija. Nesporno, doskorašnji igrač Rubina iz Kazanja je najveća zvezda ove generacije u Gruziji.

20.45: (2,85) Bugarska (2,70) Gruzija (3,00)

Što se tiče Bugara, očekuju se promene u odnosu na tim koji je razočarao protiv Makedonaca. Edison Jordanov će uz desnu aut liniju da zameni Ivana Turicova, a moguće je da Petrov promeni kompletan vezni red. Filip Krastev, Nedelev i Georgi Milanov su bili baš loši, pa će ih najverovatnije večeras odmeniti Georgi Kostadinov, Dominik Jankov i Ilijan Stefanov.

Bugarska i Gruzija su se sastali šest puta do sada, a balkanska selekcija je znatno uspešnija. Ima četiri pobede, po remi i poraz, a poslednji put su se oni sastali u septembru prošle godine. Tada su Bugari, u prijateljskom meču, slavili sa 4:1. Pre toga je Gruzija dva puta napuštala Bugarsku posle poraza sa po 6:2.

LIGA NACIJA (C DIVIZIJA) – 2. KOLO

Nedelja

Grupa 2

18.00: (3,70) Kipar (3,00) Severna Irska (2,10)

20.45: (3,20) tzv. Kosovo (2,95) Grčka (2,50)

Grupa 4

18.00: (19,0) Gibraltar (8,50) Makedonija (1,13)

20.45: (2,85) Bugarska (2,70) Gruzija (3,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija Bugarskereprezentacija Makedonijereprezentacija GruzijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara