Bundesligaši poludeli za Englezima: Bajern pikirao Đeda Spensa, zainteresovani i Dortmund, Lajpcig...

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 03:34

Na najbržeg beka Čempionšipa oko bacili i Bajer Leverkuzen, Arsenal i Totenhem

Strategija nemačkih klubova dobro je poznata i ne menja se: potrošiti što manje novca i dobiti što kvalitetniju robu. Lako nije, ali je i te kako ostvarivo. Vidi se kroz poslovanje minhenskog Bajerna i Borusije Dortmund, koji su se u potrazi za dijamantima okrenuli ka Ostrvu.

Najmoćniji klubovi iz Nemačke sve više obleću oko tržišta koje im se otvorilo, a nekako su kako vreme prolazi i engleski fudbaleri postali otvoreniji i skloniji opciji bega sa Ostrva u potrazi za srećom. Borusija je masno zaradila na transferu Džejdona Sanča, a novi projekat je Džud Belingem. Bavarci su “preveli” Džamala Musijalu, koji je prošao mlađe selekcije Engleske i zaigrao za prvi tim Nemačke, doveli su i Omara Ričardsa iz Redinga, te škotskog defanzivca Lijama Morisona, koji igra za drugi Bajernov tim... I tu nije kraj.

Izabrane vesti

Ponovo Bajern gleda ka Engleskoj, i ponovo mu je fokus na Čempionšipu. Ovoga puta na talentovanom desnom beku Midlsbroa, piše britanski Skaj sports. Zainteresovan je minhenski klub za Đeda Spensa, pomno prati njegov razvoj i uskoro bi mogao da otpočne pregovore sa predstavnicima tima sa Riversajda.

A, da li će do sedanja za pregovarački sto i doći, zavisi isključivo od Đeda Spensa i njegovih igara u Notingem Forestu. Zbog jake konkurencije na desnom beku i želje da prvo isforsiraju Ajzeu Džonsa - koji uzgred igra sjajno na Riversajdu - poslao je Midlsbro mladog Đeda Spensa na jednogodišnju pozajmicu kod dvostrukog prvaka Starog kontinenta. Očarao je engleski bek Bavarce, ali i brojne druge nemačke klubove.

Ukoliko Bajern zagrize, imaće žestoku konkurenciju među bundesligašima, pošto su na Đeda Spensa oko bacili Borusija Dortmund, RB Ljpcig i Bajer Leverkuzen. Momka koji je ocenjen kao najbrži bek u Čempionšipu pratili su i Totenhem i Arsenal, dok su bili u potrazi za desnim bekom tokom zime. Ipak, ozbiljniji kontakti sa Midlsbrom, koji je u dve runde FA kupa zaredom eliminisao mančester junajted i Totenhem, nisu ostvareni, ali su pomenuti timovi nastavili da prate razvoj Đeda Spensa.

Nastavi li vižljasti desni bek jamajkanskog porekla da pruža kvalitetne partije, na leto će pred Riversajdom biti poduži red za njegov potpis. A, pošto ugovor sa Midlsbrom ima do leta 2024. godine, moći će engleski drugoligaš da računa na finu naknadu.


tagovi

Bajern MinhenMidlzbroRB LajpcigBorusija DortmundBajer LeverkuzenArsenalTotenhemĐed Spens

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund
Arsenal
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara