Buongiorno Italia: Apokalipsa!

Vreme čitanja: 4min | sre. 17.04.19. | 11:35

Mediji na Čizmi oplakuju Juventus, Maksimović protiv Arsenala na mestu fleksibilnog beka, Korijere celu stranu posvetio SMS-u

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Poraz Juventusa od Ajaksa u Ligi šampiona je u prvom planu italijanske sportske štampe. Korijere delo Sport je upotrebio čak i ekstremnu definiciju za neuspeh Stare dame nazvavši ga apokalipsom. Piše se i o slučaju Kesi-Bakajoko koji je prešao u ruke federalnih tužilaca, kao i velikom dvoboju Najngolana i Zaniola u subotu veče na San Siru.

Izabrane vesti

Podseća se i da je Napoli uvek pobeđivao engleske klubove na San Paolu od povratka u evropske kupove pre osam godina. Korijere najavljuje meč Lacio - Udineze pričom da je kucno čas za Sergeja Milinkovića Savića da obraduje navijače na Olimpiku.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Kraj trke. Juveov adio Ligi šampiona. Lekcija Ajaksovih dečaka”, otvara s tim naslovom i nadnaslovom Gazeta današnje izdanje. „Ronaldov gol zaveo Bjankonere koji nisu izdržali ritam Holanđana. Anjeli: Zasluženo su prošli, mi ćemo pokušati ponovo sledeće godine”, prenosi list i reči predsednika Juventusa.

Alegri: odlučio sam, ostajem”, citira Gazeta na prvoj strani i izjavu trenera Juventusa posle ispadanja iz Lige šampiona. Prethodno je i Andrea Anjeli potvrdio da ima nameru da nastavi saradnju sa toskanskim stručnjakom.

Ajaks prejak iz Ronalda. Prvo poluvreme ravnopravno, posle šou Holanđana”, naslov je izveštaja sa utakmice. Za razliku od prvog meča kada je Gazeta kritikovala Dušana Tadića, danas milanski dnevnik stavlja srpskog reprezentativca u rang četvorice najboljih i najzaslužnijih igrača Ajaksa za prolaz u polufinale Lige šampiona. Tadić je dobio 7,5, kao Zijeh, De Liht, De Jong i Van de Bek.

Na unutrašnjim stranama Gazeta konstatuje da Ajaks više nije iznenađenje već realnost i da je ozbiljan kandidat da osvoji Ligu šampiona, odnosno da Ajaks Ten Haga podseća na Kopljanike Van Gala iz sredine devedesetih prošlog veka.

Kesi-Bakajoko, slučaj uzbunio Milan. Leonardo pregovora transfer Tovana”, piše Gazeta da u Milanu nisu najsrećniji odlukom da slučaj Kesi-Bakajoko i ismevanje Frančeska Ačerbija i njegovog dresa pređe u ruke federalnih tužilaca. U Milanu smatraju da je celoj priči dat prevelik značaj i medijska pažnja. Istovremeno, tehnički direktor Leonardo radi na dovođenju Francuza iz Olimpik Marseja. „Rosoneri bacili oko na krilnog golgetera, ali neophodno četvrto mesto da bi se transfer realizovao”, podvlači list da je uslov plasman u Ligu šampiona za angažovanje Tovana.

Najngolan-Zaniolo: od transfera do Evrope uvek su oni mirođija”, ističe se da će sudar Intera i Rome biti posmatran i kroz prizmu nadmetanja dvojice fudbalera koji su bili akteri prelaznog roka i trenutno su među fudbalerima u najboljoj formi u Apijano Đeniteleu i Trigoriji.

Operacija Arsenal. Napoli igra na kartu San Paola”, aludira se da je Napoli, od kako se vratio u evropske kupove, uvek izašao kao pobednik u mečevim sa engleskim klubovima. Gazeta tvrdi i da će Ančeloti poslati na teren Napoli u formatu „Liga šampiona“, što znači da će Nikola Maksimović igrati na poziciji fleksibilnog desnog beka.

CORRIERE DELLO SPORT

Apokalipsa”, to je definicija preko cele prve strane sa Ronaldom u suzama Korijerea posle izlaska Juventusa u četvrtini finala iz Lige šampiona. „Juventusov krah posle Ronaldovog gola. Ajaksa preokrenuo rezultata sa Van de Bekom i De Lihtom. Anjeli: Alegri ostaje”, i Korijere ističe da je predsednik Juventusa potvrdio nastavak saradnje sa Alegrijem. Na unutrašnjim stranama se ističe da Juveu nije bila dovoljna vanserijska klasa Ronalda da prođe u polufinale. Takođe se navodi da opsesija Juventusa sa osvajanjem Lige šampiona potaje beskrajna.

Lov na Ndombelea. Partiči se kreće”, teši Korijere navijače Juventusa novostima sa fudbalske pijace koje daju Staru damu ispred svih ostalih velikih klubova koji žele da angažuju igrača Liona.

Čiro plus Kaisedo, Lacio sprema juriš”, najavljuje Korijere da će Lacio ofanzivnom igrom pokušati da slomi otpor Udinezea i otvori novi pobedničkih ciklus budući da sledeći meč igra kod kuće protiv Kjeva.

Na unutrašnjim stranama Korijere posvećuje celu stranu Sergeju Milinkoviću Saviću. Naslov teksta je eksplicitan: „Lacio, kucnuo je Sergejev čas”. U članku se navodi da je Sergej dragulj Nebeskoplavih i da je spreman da posle razočaranja protiv Milana napravi kvalitativan skok protiv Udinezea. „U 2019. je postigao gol samo protiv Intera na San Siru sada želi da obraduje prvi put u ovoj godini navijače na Olimpiku”, piše Korijere. List podseća da je u prethodnoj sezoni u finišu prvenstva Sergej briljirao i da je na poslednjih pet mečeva Serije A postigao tri gola.

DDR se leči kao Ronaldo”, piše Korijere da je Danijele De Rosi izabrao istu kliniku i iste lekare kao Kristijano da se oporavi od povrede zadnje lože. Na unutrašnjim stranama se kaže da je Riki Masara sve bliži potvrdi na mestu sportskog direktora, a Luis Kampos sve dalji od Trigorije. Takođe se kaže da je na sastanku u Bostonu sa predsednikom Palotom potvrđena namera da se angažuje Mauricio Sari i da je trener Čelsija dao načelni pristanak ali da prvo mora da reši svoj odnos sa Plavcima.

TUTTOSPORT

Pošteno veliki Ajaks”, sportski priznaje Tutosport da je holandski tim zasluženo prošao u polufinale Lige šampiona na račun Juventusa. List objavljuje fotografiju De Lihta koji je postigao odlučujući gol uz preciziranje da je kapiten Ajaksa prvi cilj Juvea u sledećem prelaznom roku.

Alegri: Ostajem”, prenosi se i izjava trenera Juvea posle meča. „Juve posle prednosti zahvaljujući CR7 neočekivano doživeo krah. Kopljanici pružili fantastičnu partiju u drugom poluvremenu. De Liht presudio Bjankonerima. Anjeli potvrdio Alegrija ali sada je potreban super prelazni rok za restauraciju tima”, piše Tutosport.

List nastavlja i svoju bitku na strani Torina protiv arbitara koji su se, po njima , ogrešili o tim Urbana Kaira: „Od Iratija do Bantija: Toro, uobičajena imena, uobičajene nepravde”. U tekstu se kaže da određeni delioci pravde po pravilu, svaki put kad sude Torinu, prave greške na račun Granata.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

JuventusBuongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara