Buongiorno Italia: Argentinci tresu Milano, Juve nudi 10.000.000 evra Alegriju godišnje, Roma u problemima bez Lige šampiona

Vreme čitanja: 5min | čet. 10.01.19. | 12:26

Prelistavanje italijanske štampe za četvrtak

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Mauro Ikardi, Gonzalo Iguain, Maks Alegri i Monći su glavni akteri na naslovnicama italijanske sportske štampe. Želja Ikardija da zarađuje 10.000.000 evra i volja Iguaina da se prirduži Sariju u Čelsiju su uzburkale Milano, dok Rim trese priča da će Roma morati da rasproda deo tima ako ne obezbedi plasman u Ligu šampiona. U Torino kažu da je Juve spremio novu ponudu za Alegrija, kako bi predupredio mogući odlazak trenera u Mančester Junajted ili Real Madrid, 10.000.000 evra.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Nema mira za argentinske golgetere”, otvara današnje izdanje Gazeta sa pričama o Mauru Ikardiju i Gonzalu Iguainu.

“Inter – Ikardi 100.000 bodlji”, aludira se na novčanu kaznu koju će Ikardi morati da plati zbog dana zakašnjenja s povratka s odmora, baš kao je Najngolan pre par nedelja morao da plati zakašnjenje na trening.  “Čvrsta ruka Marote: super kazna od 100.000 evra. Vanda provocira: Produžetak ugovora je daleko, ima dosta zainteresovanih timova za Maura”, citira se i izjava Vande Nare koja podiže ulog u pregovorima o obnavljanju ugovora kluba i Ikardija.

Na unutrašnjim stranama se kaže da se Ikardi izvinio saigračima, treneru i osoblju zbog kašnjenja i što se nije pojavio na treningu iako su ga svi čekali. Međutim, izvinjenje nije bilo dovoljno da se izbege kazna. Takođe se kaže da Nara blefira kada priča o klubovima koji su zainteresovani za Ikardija i da doprinosi širenju glasina s ciljem da poveća platu svom klijentu-suprugu. Nara traži 9.000.000 evra godišnje, dok Inter nudi 7.000.000 evra uz skidanje raskidne klauzule. Situacija je vrlo jasna: Ikardi ima klauzulu koja mu omogućava da u prve dve nedelje jula, za 110.000.000 evra, ode u svaki inostrani klub koji isplati tu cifru Nerazurima. Dakle, nema potrebe pričati o interesovanju drugih klubova, dovoljno je da u julu uplate pomenuti cifru i Ikardi je njihov.

“Iguain Milan (i Sari) igra u troje”, piše Gazeta da je brat-agent Pipite već u Londonu i da je spreman da se sastane sa rukovodiocima Čelsija. Najveće prepreka za prelazak Iguaina kod Sarija, koji ga želi na Stamford Bridžu, je Juventus. Stara dama je i dalje vlasnik igračkog kartona Argentinca pošto je on na pozajmici u Milanu koji nema obavezu već pravo otkupa. Budući da je Milan stavio do znanja da neće otkupiti Iguaina, i pored 18.000.000 potrošenih za pozajmicu, ako se ne plasira u Ligu šampiona, Juventus želi da spreči mogućnost da mu se u junu Argentinac vrati u Kontinasu. U tom konteksu Bjankoneri žele što pre da se definitivno ratosiljaju Pipite. Na prozoru su i čekaju šta će se dogoditi Milan, ali i Morata pošto sa dolaskom Ig​uaina i budućnost Španca dolazi u pitanje.

“Milano želi više od svojih velikih 9”, naslov je komentara u kojem se okreće priča i iznose podaci da su Ikardi i Iguain u prvom delu sezone igrali ispod svojih mogućnosti, posebno Pipita.

“Monćijeva reč: Moja Roma će biti puna italijanskih talenata. Zaniolo nije na prodaju, ostaće dugo sa nama”, poručio je u intervjuu sportski direktor Rome. Španski rukovodilac Đalorosa je još rekao da je Roma klub za primer koji poštuje finansijskih fer-plej ali da je potreban novi stadion da bi se smanjio jaz sa Juventusom koji fakturiše duplu veću sumu novca na godišnjem nivou od Rome.
“Di Frančesko se ne dira, ostaje na klupi Rome, verujem da će Šik opravdati poverenje koje smo mu ukazali. Nema šanse da dođu u Romu Rugani, Tijago Mendeš, Pjontek. Sviđaju mi se Tonali i Beloti o Mančiniju iz Atalante i Benaseru iz Empolija ćemo pričati u junu”, rekao je između ostalog Monći.

“Napoli, 100 miliona od PSŽ za Alana. Tako se ide na Barelu”, piše Gazeta da bi predsednik Napolija Aurelio De Laurentis seo za sto sa Parižanima ako ponude 100.000.000 evra za Brazilca. Više od polovine tog novca bi odmah bilo reinvestirano u dovođenje Ba​rele iz Kaljarija, navodi Gazeta.

“Juve bis: Audero, Pjanca, Romanja i drugovi: desetorica igrača Juvea igra za druge timove Serije A”, naslov je analize u kojoj se ističe da Stara dama već ima ceo tim mladih i perspektivnih fudbalera koji igra u  timovima Serije A i da bi mogao da im se pridruži Ken za koga su zainteresovani Spal i Kjevo.

CORRIERE DELLO SPORT

Verovanto su kolege iz Korijerea znali za intervju sportskog direktora Rome Monćija i kao odgovor su ispalili na prvu stranu priču koja se već danima provlači u radijskim emisijama u Večnom gradu.
“Roma u opasnosti”, naslov je istraživanja čiji je zaključak da će Roma morati da proda nekoliko svojih najboljih fudbalera ako se ne plasira u Ligu šampiona. Preciznije moraće od prodaje igrača da zaradi barem 100.000.000 evra kako ne bi upala u kandže finansijskog fer-pleja UEFA.

Na unutrašnjim stranama se dodaje da je Roma u poslednjih pet godina prodala tim koji bi mogao da juriša na titulu prvaka Evrope da je ostao na okupu.
“Od Lamele do Alisona, u pet godina Rome je demontirala zvezdani tim”. Od prodaje 11 najboljih fudbalera Roma je inkasirala 373.000.000 evra, izračunao je Korijere uz opasku da su navijači najteže podneli prodaje Pjanića, Najngolana i Salaha.

“Pakao ultrasa”, donosi reportažu Korijere o urbanoj gerili na ulicama Rima posle proslave 119. rođendana Lacija. Takođe se piše i o antisemitskim nalepnicama pristalica Rome sa natpisom: ”Lacio, Napoli, Izrael: iste boje, iste zastave. Gov...i”.

Na unutrašnjim stranama se piše da bi Lacio mogao da stigne do Zapakoste zahvaljujući želji trenera Čelsija Sarija da dovede u London svog igrača iz Empolija i Napolija, Hisaja.
“Između Lacija i Zapakoste, igra kruži oko Napolija”, naslov je teksta u kojem se precizira da je Zapakosta dao pristanak da pređe u Lacio.

“Alegri vredi kao suvo zlato. Juve spreman da ga plati skupo”, piše Korijere da je sportski direktor Fabio Paratiči spreman da ponudi 10.000.000 evra po sezoni Alegriju kako bi utihnule sirene Mančester Junajteda i Real Madrida. Alegri trenutno prima 7.000.000 evra godišnje.

TUTTOSPORT

“Bežanija iz Milana”, i Tutosport daje najveći prostor Ikardiju i Iguainu i varnicama između Argentinaca i milanskih klubova. Tutosport piše da Vanda Nara traži čak 10.000.000 evra za svog klijenta-supruga dok Iguain sve više želi da se preseli u London.

Na unutrašnjim stranama se kaže da će čelnici Milana i Juve imati sastanak u Džedi pre utakmice Superkupa Italije na programu 16. januara kako bi pokušali da usaglase pozicije.
“Čelsi želi da pregovora direktno sa Juventusom, ali Milan ima poslednju reč. Morata bi mogao da razreši čvor”, pretpostavlja list da bi Španac mogao da bude “katalizator” za realizaciju posla prihvatanjem da se preseli u Milano.

“Juve se bacio na Kuamea”, piše ispod zaglavlja Tutosport da je Stara dama iskoristila pregovore sa Đenovom o kupoprodaji Romera i Sturara da pokuša da se ubaci u trku za napadača Grifona koji je veoma blizu kompletnog dogovora sa Napolijem.

“Sve je tačno, Pereira obožava Macarija i Toro ga želi”, navodi Tutosport da se kockice slažu za povratak Pereire u Italiju, odnosno transfer u Torino.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Buongiorno ItaliaZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara