Buongiorno Italia: Crni utorak, vidimo se četvrtkom

Vreme čitanja: 5min | sre. 12.12.18. | 11:42

Napoli platio skupu cenu što nije napunio mrežu Borjana

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Ispadanje Intera i Napolija iz Lige šampiona je u prvom planu italijanske sportske štampe. Dok se za Napoli kaže da je izašao podignutog čela, trener Intera Lučano Spaleti i njegovi igrači su oštro kritikovani za propušenu priliku da prezime u najprestižnijem takmičenju.

Izabrane vesti

Najavljuju se i večerašnji mečevi Juventusa protiv Jang Bojsa, za Ronalda nema odmora, i Rome sa Viktorijem iz Plzenja, u kojoj nema odmora za našeg Kolarova. Piše se i o alternativnim planovima Milana za dovođenje centarfora ako propadnu pregovori sa Kvaljarelom.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Crna noć za italijanske klubve u Evropi: Inter masakr. Remi za noćnu moru u vlastitom dvorištu. Spaleti, i šta sad?”, naslov je pun gorčine na prvoj strani Gazete posle ispadanja Intera i Napolija iz Lige šampiona.

Nerazuri mlitavi, bez ideja: Remi Totenhema sa Barsom poslao Inter u Ligu Evrope. Otorena kriza”, stoji u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama milanski dnevnik oštro kritikuje Spaleteija i njegove igrače. „Nema alibija: Inter je zasluženo ostao bez osmine finala, napravio je previše grešaka da bi prošao nekažnjeno”, tvrdi list. Milanski dnevnik piše i da je čitava porodica Ikardi-Vanda Nara plakala posle remija sa PSV-om: od Maura koji je postigao svoj 119. gol za Nerazure, preko supruge Vande ,do njihovih mališana koji su bili na stadionu. „Ikardi u suzama, on nije izdao, ali je Inter ispao”, naslov je teksta.

U redakcijskom komentaru „Koliko posla za Marotu” se ističe da novog generalnog direktora očekuje težak zadatak da sredi Inter, postavi na zdrave noge i očisti od slabosti koje su skupo koštale Nerazure u prošlosti.

Jao Napoli, Salah-gol. Žal Ančelotija”, aludira list da trener Napolija žali za dve propuštene prilike protiv Crvene zvezde. Napoletanci su prvo propustili priliku da pobede Zvezdu na Marakani, a onda nisu napunili mrežu Borjana na San Paolu kao što su to učinili Liverpul i PSŽ i to ih je koštalo ispadanja. „Napoli je zatvorio grupu sa istim brojem bodova kao Liverpul, ali je ispao zbog manjeg broja postignutih golova. Kakva šteta što je Napoli primio gol od Srba na San Paolu…” podseća Gazeta da su Azuri pobedili Zvezdu sa tri ili više golova razlike danas bi bili u osmini finala.

„Juve, ponos CR7 u Švajcarskoj za prvo mesto u grupi”, najavljuje se meč na kojem Bjankoneri žele da obezbede primat  kako bi imali lakši žreb za osminu finala. Mada, podseća Gazete, eliminacijom Napolija i Intera, Juve će moći da zakači Liverpul ili Totenhem u osmini finala Lige šampiona.

Di Frančesko, kao terapija funkcioniše samo… Viktorija (pobeda)”, poigrala se Gazeta sa nazivom imena češkog predstavnika u Ligi šampiona. Trener Rome ne rizikuje da dobije otkaz, ali je važno za moral tima pred seriju utakmica u Seriji A do kraja ove godine.

Milan, legendama se sviđa Gazidis: Ima dobre ideje i igra na kartu ponosa”, rezultat je ankete koju je list napravio sa bivšim igračima Milana o novom generalnom direktoru Rosonera.

CORRIERE DELLO SPORT

Ti si Roma”, upozorava rimski dnevnik Đalorose da ne smeju da se igraju sa kredibilitetom i ugledom  kluba na gostovanju u Češkoj protiv Viktorije. „Di Frančesko sa kartom za osminu finala ne sme sebi da dozvoli brukanje: Ja sam borac i verujem u svoj rad”,  citiraju se reči trenera Rome. Sportski direktor Monći je demantovao glasine da razmišlja da napusti Romu: „Nije mi prošlo kroz glavu da podnesem ostavku”. Rimski list piše da će trener Rome dati priliku igračima koji nisu imali veliku minutažu do sada: od golmana Mirantea, beka Santona, centralnog defanzivca Markana, dok će u napadu igrati Pastore i Šik.

Napoli i Inter ispali, vidimo se četvrtkom”, aludira se na činjenicu de će dva italijanska tima nastupati u Ligi Evrope četvrtkom.

Ovako boli još više”,  naslov je komentara u kojem se ističe da su dva kluba ispala zbog manjeg broja postignutih golova, pošto su Napoli i Liverpul bili u svemu isti osim u broju pogodaka, dok je Inter platio ispadanjem primljeni gol na San Siru od Totenhema.

Strakoša se naljutio”, naslov je teksta koji svedoči o tenzijama u Formelu uprkos demantijima i porukama uprave Lacioja i pojedinih igrača koje odišu jedinstvom. „Uzburkane vode u Laciju: golman na optuženičkoj klupi zbog primljenog gola protiv Sampa ne pristaje da bude žrtveni jarac”,  piše Korijere. Na unutrašnjim stranama se prenosi da je na društvneim mrežama Strakoša na negativne komentare odgovorio „bla, bla, bla…”

TUTTOSPORT

Ronaldo piše deci”, nastavlja Tutosport da gradi kult ličnosti Kristijana Ronalda uspevajući da pronađe svaki dan povod da ga stavi na naslovnicu. Ovoga puta su odgovori Portugalca na pitanja mališana o njegovoj karijeri, treninzima, ishrani.

Na unutrašnjim stranma se u nosećem tekstu za večerašnjim meč sa Jang Bojsom najavljuje povratak u tim Bernardeskija: „Ronaldo lansira preporod Bernardeskija”. U tekstu se kaže da neće biti rotacije za Ronalda, on igra uvek, ali i da će igrati sa klupskim drugom s kojim ima najbolje odnose. Od italijanskog igrča se očekuje da se vrati u formu u kojoj je bio pre povrede. Juve će igrati u formaciji 4-4-2 i jedina dilema je da li da na poziciji spoljnog veznog igra Daglas Kosta ili Kvadrado.

Aplauzi za Napoli. Inter pognute glave”, podvlači se ispod zaglavlja da su se dva italijanska tima na različite načine oprostila od Lige šampiona. „Ančelotijev tim se borio do kraja i predao se tek posle volšebne intervencije Alisona koji je sprečio Milika da postigne gol. Veliko razočaranje je Inter protiv PSV”, stoji u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama se ističe da je Asamoa u četiri dana napravio dve kardinalne greške koje su Inter koštale porazao od Juventusa i ispadanja iz Lige šampiona.

Milan: Batšuaji ili Murijel ako otpadne dolazak Kvaljarele”, tvrdi torinski dnevnik da tehnički direktor Leonardo već ima plan B u slučaju da pregovori sa Sampdorijom i Kvaljarelom ne urode plodom i da su oba vezana za Španiju gde Batšuaji u Valensij, ai Murijel u Sevilji ne uspevaju da pokažu svoje kvalitete.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

NapoliInterBuongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara