Buongiorno Italia: Francuski trijumf po italijanskom modelu, Milan kreće po Moratu

Vreme čitanja: 4min | pon. 16.07.18. | 12:30

Gazeta dodaje da iz “političkih” razloga Grizman, apsolutno najbolji i najkorisniji igrač Mundijala, nije nagrađen ali da je on glavni takmac Ronaldu za osvajanje Zlatne lopte.

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Vodeći italijanskih sportski dnevnici su u trijumfu Francuske na Mundijalu videli prepoznatljivi “italijanski rukopis” koji je Didije Dešan naučio na Apeninskom poluostrvu. Drugim rečima, Italija je bila odsutna sa SP u Rusiji ali je pobedila njena fudbalska filozofija: gvozdena odbrana, igra iz prekida i kontranapadi. Pored Francuske ključna tema je Ronaldo koji će danas biti predstavljen i zvanično kao novi igrač Juvea u 18.30. Navodi se i da će ovo biti odlučujuća nedelja za ostanak Alisona u Romi a da je misteriozni cilj Lacija, u slučaju da Sergej Milinković-Savić ode, Sesk Fabregas. Piše se i da će Ikardi vrlo brzo produžiti ugovor sa Interom a da fond Eliot ima nameru da dovede u Milan Gonzala Iguaina ili Alvara Moratu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Francuska šampion na italijanski način”, podvlači u vodećem naslovu Gazeta da je selektor Francuske Didije Dešan primenjujući znanje stečeno u Italiji, kao igrač i kao trener u Juventusu, uspešno primenio na Trikolore. “Gvozdena odbrana, igra iz prekida, kontranapadi. S tim oružjem je Francuska pobedila Hrvatsku i osvojila titulu prvaka sveta. Mbape je super, najbolji mladi igrač na turniru, postao je simbol multietničke reprezentacije. Grizman je čovek odluke. Dešan je kao Zagalo i Bekenbauer, osvojio je titulu prvaka sveta kao igrač i kao trener. Modrić se teši priznanjem najboljeg igrača turnira”, stoji u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama Gazeta dodaje da iz “političkih” razloga Grizman, apsolutno najbolji i najkorisniji igrač Mundijala, nije nagrađen ali da je on glavni takmac Ronaldu za osvajanje Zlatne lopte.

“Evo me”, naslov je pored fotografije, ispod zaglavlja, Kristijana Ronalda sa verenicom po ateriranju na aerodrom u Torinu. “CR7 stigao na prepad sa mamom i verenicom. Danas prve reči u ulozi juventina”, ističe milanski dnevnik da je Portugalac sa svojom porodicom stigao u vreme dok se igralo finale Mundijala u Moskvi.  List informiše da će na konferenciji za novinare biti preko 200 novinara.

U dnu strane Gazeta ostavlja prostor za Inter i Milan. “Lautaro je već ok. Sada je na redu dogovor sa Ikardijem”, piše list da je Lautaro Martinez već pokazao svoj potencijal dok je juče istakla opcija upotrebe raskidne klauzule u ugovoru Ikardija sa Interom i da će sada dve strane sesti za sto i dogovoriti se oko produžetka ugovora do 2023. godine i povećanje fiksne plate sa 5.000.000 na 6.000.000 evra, plus bonusi.

“Milan se žali TAS-u. Ovo je nedelja istine za nove vlasnike kluba”, piše Gazeta da će fond Eliot osim skidanja suspenzije sa učešća u Ligi Evrope pokušati da dovede i par zvučnih pojačanja za Rina Gatuza.

“Nole je vaskrsnuo: Đokovićev četvrti trijumf na Vimbldonu”, posvetila je Gazeta osim prostora na naslovnoj i dve stranice srpskom teniseru koji je juče trijumfovao na najprestižnijem teniskom turniru na svetu.

CORRIERE DELLO SPORT

“Dešanzelize”, aludira rimski dnevnik na najčuveniju ulicu u Pariz Šanzelize povodom osvajanja Mundijal u Rusiji izabranika Didijea Dešana. Korijere podseća da je bivši igrač i trener Juvea osvojio pre 20 godina, kao kapiten, titulu prvaka sveta a da je juče dostigao isti cilj u ulozi selektora. Kao i Gazeta, i Korijere ističe “italijansku” filozofiju fudbala koju je primenio Dešan.

“Roma, sastanak sa Alisonom”, piše rimski dnevnik da će u ovoj nedelji doći do susreta između rukovodstva Rome i menadžera brazilskog golmana. Agenda Monćija će biti popunjena i razgovorima sa agentima Alesandra Florencija sa kojim bi ove nedelje moglo da dođe do kompromisa oko produžetka ugoovora. Istovremeno, sportski direktor Đalorosih će pokušati da otvori pregovore o transferu Berardija iz Sasuola. Iz Emilije su stigli signali da je Berardi i dalje na prodaji, i pored odlaska Politana u Inter, ali da predsednik kluba Skvinci traži 30.000.000 evra za svog najskupljeg igrača.

“Lacio - Radu, napred zajedno”, najavljuje se produžetak ugovora rumunskog defanzivca sa Nebeskoplavima. Na unutrašnjim stranama je najinteresantnija i najintrigantnija priča o Sesku Fabregasu. Prema pisanju Korijerea španski fudbaler je moguće veliko iznenađenje Lacija ako ode Sergej Milinković-Savić. S druge strane, kao zamena Felipea Andersona, koji je napisao i oproštajno pismo za navijače Lacija, pominje se ime Papu Gomeza. Odnosno, Simone Inzagi je rekao predsedniku Lotitu i sportskom direktoru Igliju Tareu da želi dvojicu igrača Atalante. Jedan je Gomez, drugi je Frojler.

TUTTOSPORT

“CR7” inicijali Ronalda koje projektuje leteći tanjir su preko cele prve strane iznad fotomontaže Portugalca u dresu Juventusa. Tutosport predstavlja Ronalda kao vanzemaljca koji je bukvalno bacio u delirijum čitav grad. List objavljuje i intervju sa mental koučem Karpijem koji tvrdi da će Ronaldo rasplamsati i volju da ga kopiraju brojni mališeni i adolescenti što će omogućiti Juveu da se vine  u još veće visine.

“Svet je plav” stoji ispod zaglavlja  u čast uspeha Francuske na SP u Rusiji sa fotografijom Mbapea kako ljubi trofej.

Na unutrašnjim stranama torinski dnevnik piše da novi vlasnik Milana, fond Eliot, želi da dovede jedno zvučno pojačanje. Moguća rešenja su Gonzalo Iguain i Alvaro Morata. Ako Čelsi bude ubedljiviji od Milana za Iguaina, Rosoneri su spremni da preusemere svoju pažnju na Moratu. Međutim, da bi bili u poziciji da realizuju te planove, moraju da prodaju Kalinića i jednog od Bake i Andre Silve.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaAlvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara