Buongiorno Italia: Halo, Ronaldo, ovde Maks

Vreme čitanja: 4min | uto. 10.07.18. | 11:44

O transferu veka, Milanu, Interu, Napoliju...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Samo je pitanja dana kada će Kristijano Ronaldo stići u Juventus, ubeđeni su italijanksi mediji. Prema pisanju štampe Portugalac je spreman da obznani razvod sa Realom i da pređe u Torino, što je centralna tema današnjih izdanja novina.

Izabrane vesti

Mauro Ikardi je izjavama rasplamsao očekivanja navijača Intera koji u njima vide jasan znak da je atmosfera u Apijano Đentileu pobednička. Piše se i o prelasku Milana u ruke američkog fonda Eliot i da još nije jasno šta je namera Amerikanaca: preprodaja ili uprvljanje klubom. Korijere tvrdi da je Vest Hem povećao ponudu na 40.000.000 plus bonusi za Felipea Andersona, a Gazeta piše da će predstojeća biti 18 sezona Danijela De Rosija u dresu Italije.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Halo Ronaldo”, naslov je s kojim Gazeta dočarava telefonski razgovor između Maksa Alegrija i CR7. Razgovor preko mobilnih Alegrija i Ronalda list tumači kao još jedan dokaz da je „posao veka“ blizu epiloga. „Danas se sreću Mendeš i Real Madrid. Navijači već slave sa novim pojačanjima u Kontinasi (novi sportski centar Juventusa) i čekaju Ronalda”, piše milanski dnenvik.

Na unutrašnjim stranama se navodi da Florentino Perez pokušava da podigne cenu na 130.000.000 do 150.000.000 evra, ali da je Ronaldov agent Mendeš uporan da primora predsednika Reala da ispoštuje datu reč i omogući Portugalcu da ode za 100.000.000 evra.

Ispod zaglavlja, Gazeta ostavlja prostor za Milan koji je počeo pripreme za novu sezonu i dobio novog vlasnika. „Li ne stanuje više ovde, klub otišao Eliotu. Gatuzo: sada nam je potreban mir i pojačanja”, citiraju se reči trenera Rosonera. Gazeta izveštava da je Eliot već spremio imena za novi Upravni odbor iz kog će biti izbačeni Kinezi i da će se u klub vratiti Paolo Maldini. Ističe se da se još uvek ne zna da li će Eliot hteti odmah da proda klub na licitaciji s ciljem da stigne do 600.000.000 evra ili će pokušati da neko vreme upravlja klubom dok se ne pojavi neki izdašniji kupac.

Inter leti sa Ikardijem koji govori kao pravi vođa: Ovo je moja kuća, tifozi nas nose ka uspesima”, prenosi se izjava kapitena Nerazura. U tekstu se kaže da je Argentinac definitivno sebe skinuo sa transfer liste i da je spreman da produži ugovor i konačno zaigra u Ligi šampiona. Ikardi je takođe preuzeo na sebe obavezu da „uvede“ u Interov svet svom mladog zemljaka Lautara Martineza sa kojim deli i sobu u Apijano Đentileu.

Napoli, Ančeloti je već idol”, izveštava sportski dnevnik da je trofejni stručnjak već prvog dana osvojio sve u Kastel Volturnu i da se sada očekuje još nekoliko pojačanja. Tim pre što je već izvesno da će Žoržinjo napustiti Napoli. Neizvesna je samo destinacija: Mančester Siti ili Čelsi.

De Rosi napunio 18 sa Romom”, piše Gazeta da je kapiten Rome počeo svoju 18 sezonu u dresu Đalorosih i da i ove godine polazi kao starter i sa velikim ambicijama. Na unutrašnjim stranama se prenosi reči Mončija da za Alisona još nisu stigle ponude i da je sa pojačanjima koja su stilia u prethodnih par nedelja Roma smanjila jaz u odnosu na Juve i Napoli.

CORRIERE DELLO SPORT

Na posao”, naslov je iznad fotografija koje dočaravaju prvi radni dan velikih italijanskih klubova koji su počeli priperem za sledeću sezonu. „Najngolan napumpao Spaletija, Pastore je već vođa Rome, Ančeloti čeka Ariasa i poručuje da je došao u Napoli da bi pobeđivao”, stoji u podnaslovu.

Milan, Eliot ulazi odmah i menja sve. Gatuzo priljubio tim uz navijače”, piše rimski dnevnik da je trener Milana već prvog dana pokazao da će simbioza tifoza i igrača biti presudna da se prevaziđe delikatan momenat u istoriji Milana.

Felipe u Premijer ligi”, tvrdi Korijere da predsednik Lacija Klaudio Lotito neće odbiti novu ponudu Vest Hema za Felipea Andersona. Londonski klub je stavio na sto 40.000.000 evra, plus nekoliko miliona na ime bonusa. Sportski direktor Ilji Tare već traži zamenu za Brazilca. Pominju se Mone Pake, Guedes i Šaćiri.  Na unutrašnjim stranama se navodi da će Čiru Imobileu biti povećana fiksna plata sa 2.200.000 evra na 3.000.000 plus bonusi. Tako je pitanje ostanka Imobilea u Laciju stavljeno ad akta.

TUTTOSPORT

Emre Džan: Ronald, čekam te” stavlja se u prvi plan poruka novog pojačanja Juvea iz Liverpula. List tvrdi da i reči Džana dodatno otvaraju put Realovom asu ka Torinu, dok se na unutrašnjim stranama insinuira da je generalni direktor na pitanje o Ronaldo signalizirao da će sve biti rešeno vrlo brzo. Tutosport piše na drugoj i trećoj strani da je Ronaldo spreman na razvod sa Realom i da će to učiniti lično, ispunjavajući tako i dodatni  uslov koji mu je postavio Florentino Perez da bi ga oslobodio za dogovorenu raskidnu klauzulu. Pitanje je samo da li će to biti video zapis u kojem će se direktno obratiti navijačima Reala i obrazložiti motive odluke ili će to uraditi napismeno saopštenjem.

S druge strane, osim Iguaina koji je već viđen u Čelsiju, kofere bi mogao da spakuje i Miralem Pjanić za koga su snažno zinteresovane Barselona i Mančester Siti. Prema insajderskim informacijama, Juve se više ne zadovoljava cenom od 80.000.000 evra već traži čitavih 100 miliona.

Ikardi budi snove navijača: Inter je moja porodica”, eho je reči kapitena Nerazura i na prvoj strani Tutosporta koje su naišle ne plodno tle uprkos komplikovanom odnosu Maurita i dobrog dela navijača Nerazura. List takođe piše da Inter ubrzava  pregovore sa Atletikom iz Madrida oko Vrsaljka i da je razlika između dva kluba svedena na nekoliko miliona evra. Krajem nedelje počeće i ozbiljni pregovori sa Totenhemom oko Dembelea koji bi trebalo da kompletira ovogodišnju kampanju Nerazura.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara