Buongiorno Italia: Holivudski doček za Ronalda

Vreme čitanja: 5min | čet. 12.07.18. | 11:45

Pregled italijanske sportske štampe za četvrtak...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Kristijano Ronaldo je i dalje glavna tema italijanske sportske štampe i verovatno će to biti u narednih nekoliko godina. Novine nastavljaju da analiziraju sve benefite koje CR7 nosi sa sobom, ali pokušavaju da drže, bar donekle, italijansko prvenstvo otvorenim, iako većina misli da je skudeto već dodeljen i pre prvog odigranog kola. Prostor dobija i budućnost Alisona. Golman Rome je na nišanu Liverpula, Real Madrida i Čelsija. Korijere ponovo piše o Marku Grujiću kao mogućem pojačanju Lacija pogotovo ako, kao što se šuška, Žorž Mendeš nije već sve sredio za prelazak Milinković Savića u Real Madrid. Pominje se cifra od 120 milona evra, uključujući i bonuse.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Vidimo se u ponedeljak", najavljuje Gazeta veliku prezentaciju, u holivudskom stilu, Kristijana Ronalda na stadionu u Torinu.
"Zakazan Ronaldo-daz, Alijanc kao Holivud", stoji u podnalovu u kojem se još kaže da čitaoce na unutrašnjim stranama čeka priča o luksuznoj vili u Grčkoj u kojoj Ronaldo provodi odmor i gde je sklopio dogovor sa predsednikom Juvea Andreom Anjelijem. Reč je o strukturi sa bioskopom, olimpijskim bazenom, privatnom plažom koja košta 1.000 evra na sat, odnosno 24.000 evra dnevno.

"De Fraj govori kao vođa: Inter je napravljen za trijumfe", prenosi Gazeta reči Holanđanina kojeg je italijanska publika prvi put čula na jeziku Dantea Aligjerija. Na unutrašnjim stranama se još kaže da je Eder vrlo blizu transfera u Kinu, a da je Dembele sve bliže Interu. Za poziciju desnog beka su ostala dva imena u igri: Vrsaljko i Zapakosta.

"De Laurentis: Ančeloti je centarfor Napolija", ponovio je predsednik Napolija svoj koncept da je italijanski stručnjak top pojačanje za njegov tim. De Laurentis je stavio do znanja i da će Žoržinjo preći u Čelsi za 65.000.000 evra, nezavisno od Sarija kojeg je optužio da ga je svojim potezima oštetio za najmanje 15.000.000 evra (izostanak kvalifikacije u nokaut fazu Lige šampiona). Gazda Napolija se obrušio i na svoje kolege što ga nisu poslušali da prodaju televizijska prava “godinu za godinu”.
"Zbog tih ljudi koji rade protiv interesa fudbala u Italiji nećemo moći da iskoristimo benefite dolaska Ronalda u Seriju A". Jasna je aluzija na televizijska prava koje je Zejednica prvoligaša prodala pre par nedelja za sledeće tri godine.

U vrhu strane Gazeta najavljuje promene u rukovodstvu Milana.
"Sazvan upravni odbor da bi se najurio mister Li".

U tekstu na unturašnjim stranama se kaže da neće biti milosti za kineskog biznismena i njegove ljude i pored stotina miliona evra koje su uložili. Sa novim vlasnicima Milan se nada da će uspeti da preokrene odluku UEFA da ga diskvalifikuje iz ovogodišnje Lige Evrope. Gazeta piše i da će Marko Fasone ostati na svojoj poziciji generalnog direktora, dok sportski direktor Mirabeli rizikuje svoju poziciju.

Ispod zaglavlja Gazeta piše o podvigu Hrvatske:
"Hrvatska za delirijum". U redakcijskom komentaru Gazete pripisuje uspeh Hrvatske Seriji A budući da okosnicu reprezentacije čine igrači koji igraju u Italiji ili su stasali u Kalču.

Na unutrašnjim stranama se piše da je Liverpul ponudio Romi 60.000.000 evra, plus pet miliona kroz bonuse za Alisona. Engleski klub je spremio i basnoslovni ugovor za Brazilca, 6.000.000 evra godišnje u sledećih pet sezona.

CORRIERE DELLO SPORT

"Roma sa zatvorenim vratima. Alison je sve bliži produžetku ugovora", širi optimizam na naslovnici Korijere među navijačima Rome da će i u budućnosti gledati na golu svog tima brazilskog čuvara mreže.
"Palota traži 70.000.000 evra. Real i Čelsi kruže oko kaše i golman je spreman da obnovi ugovor", stoji u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama Korijere piše i da je predsednik Palota sve više zagrejan za ideju da kupi Federika Kjezu iz Fjorentine. Kapiju za dolazak talentovanog igrača u Trigoriji bi mogle da otvore prodaje El Šaravija i Perotija.

"Inzagi izabrao Papua", tvrdi Korijere da je trener Lacio stavio ime Papu Gomeza na prvom mesto svojih želja u ovom prelaznom roku. U podnaslovu se kaže da sportski direktor Tare pregovara sa Atalantom, ali da neće biti lako da se posao zaključi. Istovremeno samo je pitanje sata kada će biti ozvaničen prelazak Felipea Andersona u Vest Hem. S druge strane rimski dnevnik piše ponovo o mogućnosti da Marko Grujić pređe iz Liverpula u Lacio kako bi pojačao srednji red budući da je odlazak Milinković Savića gotovo sigurna stvar. U Rimu se priča da je jedna od pilula Žorža Mendeša Florentinu Perezu da ublaži gorčinu odlaska Ronalda iz Real Madrida bilo obećanje da će dovesti Sergeja za “normalnu” cifru u Madrid. To u prevodu znači 100.000.000 u kešu i još nešto, do 20.000.000, kroz bonuse.

"Antikristijano" ili "Antihrišćanin", može na dva načina da se prevede naslov Korijerea, budući da ime Kristijano znači bukvalno hrišćanin, posvećen prvoj konferenciji za novinare Karla Ančelotija na klupi Napolija. "Juve nema apsolutnu vlasti i mi nismo ovde da presipamo iz šupljeg u prazno. Ne plašimo se CR7. Krećemo u novu sezonu da osvojimo trofeje", poručio je trofejni italijanski stručnjak.

"Sari: Žoržinjo pre Iguaina", piše Korijere da će Italo-Brazilac stići u Lodon za cifru od 65.000.000 evra. Veruje se da je osam miliona u toj cifri na ime Sarija, odnosno da je De Laurentis pristao da pusti Sarija u Čelsi tako što će njegova cena slobode biti uključena u kupoprodajni ugovor Žoržinja. Korijere piše i da Iguain mora da sačeka Moratu, odnosno kako će Roman Abramovič rešiti pitanje španskog centarfora.

Ispod zaglavlja Korijere posvećuje prostor uspehu Hrvatske na Mundijalu i pripisuje Italiji deo tog uspeha, imajući u vidu da su glavni protagonisti, Perišić i Mandžukić, igrači klubova Serije A. Takođe, počev od Didije Dešana, preko Matuidija do Pola Pogbe i dobar deo francuske selekcije imao je kontakte sa Kalčom: "Italijansko finale".

TUTTOSPORT

"Hoćemo te ovakvog", svedoči Tutosport o Ronaldomaniji koja je eksplodirala u čitavoj Italiji. List piše da su navijači Stare dame u delirijumu i da svi traže od CR7 da konačno dovede Bjankonere na tron Evrope.
"Sa njim je Liga šampiona moguća", prenose se reči trenera Maksa Alegrija. U podnaslovu se iznosi da je u toku neprekidan desant na prodavnice Juventusa gde se traži samo jedan artikl: dres sa brojem 7.

U dnu strane torinski dnevnik piše da Torino ima u planu da dovede još par igrača kako bi pojačao konkurenciju u timu:
"Petrarki garantuje: Biće još pojačanja za Toro", stavlja u prvi plan list obećanje sportskog direktora Torina.

"Milian i fond Eliot, preokret u četiri tačke", izveštava Tutosport da će danas biti održan upravni odbor na kojem će biti uklonjeni predsednik Li i njegovi ljudi. Marko Fasone ostaje, do daljeg, na mestu generalnog direktora Milana, dok se Paolo Maldini zahvalio na ponudi i ostavio za neki drugi momenat svoj povratak u Milan.

"Alanata uzela Zapatu! Navijači Sampa pobesneli", konstatuje dnevnik iz Torina da je italijanski učesnik u Ligi Evrope napravio dobar posao i značajno se pojačao za sledeću sezonu. S druge strane tifozi Sampa nisu prihvatili baš sa osmehom odluku kluba da posle Toreire prodaju i Duvana Zapatu.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Buongiorno ItaliaLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara