Buongiorno Italia: Ikardi i dalje trese Inter, Bešiktaš otkupljuje Ljajića, u Juveu neko sanja Klopa

Vreme čitanja: 6min | pet. 15.02.19. | 11:54

Lacio poražen i desetkovan

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Mauro Ikardi je i dalje najprivlačnija tema za italijansku sportsku štampu. Bivši kapiten je na svim naslovnim stranama i najavljuje se da bi mogao da peskoči i meč sa Sampdorijom. Tema je i Lacio koji nije samo izgubio od Sevilje u Ligi Evrope nego je ostao, bukvalno, bez polovine prvog tima, zbog serije povreda. Piše se i o Ronaldu koji neće da propusti čak ni meč protiv Frozinonea. Tutosport donosi dve zanimljive priče. U prvoj budi maštu navijača Juventusa sa idejom Jirgena Klopa na klupi Bjankonera, a u drugoj izveštava da je Adam Ljajić ubedio svojim igrama rukovodstvo Bešiktaša da plati Torinu otkup od 8.000.000 evra za njegov igrački karton.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Ikardi opet pravi probleme

Sveti Lautaro, Ikardijev bol”, intrigantan je naslov Gazete sa objašnjenjem u nastavku. “Bik (nadimak Lautara Martineza) odlučujući protiv Rapida. Zaradio i transformisao penal u gol. Za to vreme Maurito se podvrgnuo fizioterapiji”, stoji ispod naslova. 

Naslov analize meča Rapid - Inter nedvosmisleno upućuje na njen sadržaj: “Lautaro je simbol novog puta Nerazura”. U tekstu se podvlači da je Martinez rešio dva prelomna meča u drugom delu sezone Intera: protiv Parme i Rapida. “Bik je preuzeo odgovornost i izvukao Inter iz mračnog tunela u kojem je bio u januaru”, piše Gazeta.

Na unutrašnjim stranama se priznaje da se nije video dobar Inter protiv Rapida, ali i da je bilo teško i očekivati drugačiju utakmicu posle svega što se dogodilo u poslednjih 48 sati. “Nema Maurita? Lautaro otvorio, Handa zatvorio. Rapid pobeđen”, sublimira se u  naslovu nosećeg teksta. Gazeta svedoči i o ekpslicitnom svrstavanju navijača Intera na stranu kluba u sporu sa Ikardijem: “Tifozi sa Handanovićem, pevali mu: Postoji samo jedan kapiten. Golman odgovorio: Ponosan sam”.

Ikardijeva terapija i strategija. U Interu ne veruju da je povređen. Danas ide na raport”, naslov je teksta u kojem se kaže da Ikardijevo pojavljivanje u Apijano Đentileu i postavljanje fotografija sa fizioterapije nisu impresionirale rukovodioce Intera i da oni, kao i medicinsko osoblje, smatraju da Ikardi nije povređen. Takođe se navodi da će Marota i Spaleti imati sastanke sa bivšim kapitenom kako bi dogovorili dalji tok saradnje počev od meča sa Sampdorijom.

Gazeta prenosi i Ikardijevu kritpovanu poruku na društvenim mrežama: “Bolje je ćutati i izgledati glup nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju”. Gazeta se pita kome je Ikardijev post bio upućen: Spaletiju, Auziliju ili navijačima.

Napoli opušteno. Stavljena hipoteka na prolaz u osminu finala LE”, naslov je za pobedu Azura nad Cirihom od 3:1. Na unutrašnjim strnama osim o trijumfu Napoletanaca se piše i o obećanju predsednika Aurelija De Laurentisa da će dovesti sledećeg leta 2-3 zvučna pojačanja. Po informacijama Gazete to su Meksikanac Lozano iz PSV-a  i Fornals, mladi reprezentativac Španije iz Viljareala.

Sasvim drugi ton je upotrebljen za meč Lacija i Sevilje koji su Nebeskoplavi izgubili 1:0. “Lacio izgubio utakmicu i fudbalere. Sevilja nemilosrdna”, naslov je teksta u kojem se ističe da je tim Simonea Inzagija osim što je izgubio meč, ostao i bez još četvorice fudbalera. Već dugoj listi povređenih fudbalera, na kojoj su Milinković Savić i Imobile, dodati su Luis Alberto, Parolo, Bastos i Radu.

Neumorni CR7, na terenu i protiv Frozinonea”, najavljuje se nastup Kristijana Ronalda na večerašnjem meču protiv tima iz pokrajine Lacio. “Nema odmora za Ronalda pred meč sa Atletikom u Ligi šampiona”, piše Gazeta i podseća da Ronaldo nije preskočio nijedan meč pred osminu finala Lige šampiona od 2014. godine. Takođe se navodi da je Ronaldo čvrsto rešen da osvoji titulu najboljeg strelca Serije A i da su zato i utakmice manje zvučnosti važne za njega.

Zapata izaziva super Pjonteka na sajmu golova”, predstavlja se veliki sutrašnji dvoboj Atalante i Milana u Bergamu. Gazeta predstavlja meč dva tim u odličnoj formi kroz duel njihovih golgetera. Istovremeno se ističe da će za jednu od majstorica za Ligu šampiona trener Atalante Gasperini imati sve igrače na raspolaganju, a u Gatuzov tim se posle Bilje vraća i Kaldara.

CORRIERE DELLO SPORT

Lacio desetkovan

Desetkovani”, neumoljiv je naslov na prvoj strani rimskog dnevnika koji stavlja u prvi plan činjenicu da je Lacio ostao bez još trojice fudbalera zbog povrede. “Lacio izgubio na svom terenu od Sevilje: povredili se Parolo, Bastos, a Luis Alberto je obnovio povredu. Nada da Imobile može da se oporavi”, stoji u podnaslovu.  U redakcijskom komentaru “Lekcija za klub i trenera” se navodi da je vrema da predsednik Lotito shvati da u januaru tim treba pojačati ako su ambicije velike i tiču plasmana u Ligu šampiona i osvajanja trofeja. Inzagiju se spočitava da je morao da koristi pragmatičnije igrače koje ima na raspolaganju, a ne da uvek igra sa istima. Takva pristup je doveo do osmorice povređenih fubdalera, od kojih su šestorica starteri, dakle pola tima.

Napoli lep i u Evropi, šou i triling u Cirihu”, naslov je reportaže o pobedi Azura nad švajcarskim klubom.  “Lautaro, Interov udarac. Ništa od Sampdorije za Ikardija”, objedinjuje Korijere u jednom naslovu izveštaj iz Beča sa utakmice Intera i Rapida i najavu za meč sa Sampom u Seriji A na kojoj, po Korijereovim izvorima, neće biti Ikardija.

Zaniolo Romin brend”, piše ispod zaglavlja Korijere da Roma ne želi samo da blindira fudbalskog dragulja već i da ga pretvori u svog testimonijala i dobitnu kartu i na marketinškom a ne samo zelenom polju.

Juve i Ronaldo, probaju za Ligu šampiona protiv Frozinonea”, najavljuje se meč koji otvara 24. kolo kao uvodno utakmica za mnogo važniji okršaj sa Kolčonerosima u Ligi šampiona.

TUTTOSPORT

Klop u Torinu?

Torinski dnevnik posle pričeo o izvodljivosti operacije Dibala za Salaha sa Liverpulom lansira još jednu vatrometnu pretpostavku: Jirgen Klop na klupi Juventusa. “Juve, Maks je na raskrsnici”, naslov je teksta u kojem se Alegrijevi nastupi  (“Mislim samo na sledeće utakmice, a ne na budućnost”) interpretiraju kao signali da bi mogao da promeni klupu sledećeg leta. List podseća da, osim u izuzetnim situacijama kao kada je Alegri u julu iznenada došao u Torino, posle ostavke Kontea, veliki treneri u februaru ili najkasnije u martu dogovaraju svoje buduće aranžmane. U tom kontekstu se kaže da su Zinedin Zidan i pre svega Jirgen Klop dve piste koje treba pratiti, odnosno da su to dva najverovatnija imena za naslednika Alegrija.

Inter je već Lautarov, ali Morati je uz Ikardija!”, daje prostor Tutosport rečima bivšeg vlasnika i predsednika Intera  Masima Moratija koji je izneo mišljenje da nije bilo mudro usred sezone skidati kapitensku traku Mauru Ikardiju i dozvoliti da toliko vesti i priča izađe iz Apijano Đentilea u javnost.

Insinje – Kaljehon, to je EvroNapoli”, podvlači se igra dvojice iskusnih igrača Napolija koji su zajedno za Žjelinskim, svojim golovima, potopili Cirih.

Torinski dnevnik objavljuje i intervju sa bivšim igračem Granata Lukom Fuzijem koji ima izuzetno pozitivno mišljenje o golgeteru Macarijeve ekipe: “Beloti je savršeni kapitent Toroa”.

Na unutrašnjim stranama, Tutosport najavljuje da bi Torino mogao da zaradi od Bešiktašovog otkupa Adema Ljajića 8.000.000 evra. U tekstu se podseća da je obaveza otkupa srbijanskog fudbalera uslovljena sa dva parametra. Prvi je broj utakmica u prvenstvu - 17. Ljajić je već odigrao 19 mečeva. Drugi je da turski klub stigne među prva tri na kraju prvenstva. Imajući u vidu tok prvenstva vrlo je verovatno da klub iz Istanbula završi sezonu u vrhu tabele. Međutim, tvrdi Tutosport, Ljajić je ubedio svojim igrama čelnike kluba da ga otkupe čak iako Bešiktaš doživi pad u završnici sezone i izađe iz kruga tri prvoplasirana tima.

ITALIJA 1 - 24. KOLO

Petak
20.30: (1,12) Juventus (9,00) Frozinone (20,0)

Subota
18.00: (2,05) Kaljari (3,35) Parma (3,80)
20.30: (2,20) Atalanta (3,50) Milan (3,15)

Nedelja
12.30: (3,60) SPAL (3,10) Fjorentina (2,20)
15.00: (2,70) Empoli (3,25) Sasuolo (2,65)
15.00: (3,50) Đenova (3,45) Lacio (2,10)
15.00: (1,80) Udineze (3,45) Kjevo (4,80)
18.00: (1,60) Inter (3,90) Sampdorija (5,80)
20.30: (1,45) Napoli (4,40) Torino (7,50)

Ponedeljak
20.30: (1,45) Roma (4,40) Bolonja (7,25)

* Kvote su podložne promenama

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara