Buongiorno Italia: Ima li života ovom šampionatu?

Vreme čitanja: 5min | pet. 07.12.18. | 12:08

Inter protiv Marsovaca, krenuo i derbi pojačanja za sledeće leto, zuašto je Saša Lukić dobio šesticu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Meč Juventus - Inter je u centru pažnje italijanske sportske štampe, a glavni akteri za predstavljanje dvoboja su Ronaldo i Ikardi. Alesandro Del Pjero je izjavio za Gazetu da se Inter vratio u ulogu najvećeg rivala Juventusa a brazilski Ronaldo da Nerazuri moraju da igraju hrabro pa kud puklo da puklo.

Izabrane vesti

Tutosport već projektuje dva tima na sledeću sezonu i najavljuje dolazak De Lihta, Pogbe i Iska u Juve, a Kjeze i Milinković Savića u Inter. Piše se i o smeni Jurića i dolasku Prandelija na klupu Đenove, kao i o tome da je Milan napavio novi bedem na sredini terena koji čine Kesi i Bakajoko.

Korijere dodaje da će Roma brotiv Kaljarija igrati sa golobradom četvorkom Šik, Under, Zaniolo i Klajvert i kako je predsednik Lacija Lotito uporedio svoj tim sa Ferarijem kojem je motor malo zaribao.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Fenomenalan”, tako je Gazeta krstila meč Juventusa i Intera. „Zvezdani sudar: Ikardi i drugovi protiv marsovaca predvođenih Kristijanom Ronaldom”, stoji u podnaslovu. U redakcijskom komentaru naslovljenom „Ima li života ovom šampionatu?” se nastavlja sa upotrebljavanjem Marsa i čuvenog pitanja da li na Crvenoj planeti ima života. Naravno aluzija je više nego jasna na dominaciju Bjankonera. „Juventus i CR7 su sa druge planete i Spaleti pokušava da se iskrca na Mars sa golovima Ikardija”, drugi je slikovit prikaza odmeravanja snaga.

Predstavljajući konferencije za novinare dvojice trenera milanski dnevnik zapaža: „Alegri misli na Ligu šampiona, a Spaleti na juriš”. Trener Juvea je je razbio uobičajeni kliše italijanskih trenera čiji je moto da je sledeće utakmica najvažnija. Ta fraza se posebno koristi kad tim prvo igra protiv autsajdera, a za nekoliko dana veoma važnu utakmicu, s ciljem da se izbegne pad koncentracije igrača. Prednost Juvea u prvenstvu je toliko velika da Alegri može sebi da dozvoli luksuz da kaže da mu je meč sa Jang Bojsom važniji. S druge strane, Spaletiju ne ostaje ništa drugo nego da se uzda u ponos svojih fudbalera i želju da protiv Bjankonera pruže više od svog maksimuma.

Gazeta objavljuje i dva velika intervjua sa bivšim asovima Stare dame i Nerazura, Del Pjerom i Ronaldom. Alesandro je konstatovao da „Juve pobeđuje kad poželi” i dodao da postoje određene sličnosti između njega i Dibale, te da je Inter postao veoma solidan tim sa velikom perspektivom i da je već sada rival broj 1 Juventusu. Ronaldo (originalni) je napravio poređenje sa portugalskim Ronaldom: „Samo golovi ujedinjuju mene i CR7 u svemu ostalom nas fudbal deli”. Brazilac je dodao da ko zna do kojih visina bi on stigao da je trenirao i vodio život kao CR7.  „Inter u Torinu mora da igra hrabro pa šta bude neka bude”, poručio je Zuba.

Na unutrašnnjim stranama se piše o otkazu Ivanu Juriću posle debakla protiv Entele u Kupu  Italije: „Uspeh Entele, Đenova eliminisana, Jurić najuren, dolazi Prandeli”.

Gazeta piše i o novom bedemu na sredini terena Milana koji su podigli Kesi i Bakajoko u odsustvu Bilje zbog povrede: „Milan izgradio novu branu”. U tekstu se piše da je Gatuzova intuicija da igra na kartu dvojice robusnih igrača na sredini terena dala dobre rezultate i da bi mogla da bude dobitna kombinacija za Ligu šampiona. Joše se dodaje da bi Milan mogao da bude kažnjen za nepoštovanje finansijskog fer pleja po uzoru na Inter 2015. „Milan će morati da uvede rigidni budžet, kao Inter u prethodne tri godine”, podseća list.

CORRIERE DELLO SPORT

Licem u lice”, najava je Korijerea za meč Juve – Inter kroz personalizovani dvoboj golgetera dva tima: „Ronaldo – Ikardi je najitrigantniji duel. Alegri smanjuje tenziju: Važniji je meč sa Jang Bojsom. Spaleti: Najngolan ne igra, Juve nije samo CR7”, stoji u podnaslovu.

Na unutrašnjim stranama se meč predstavlja kao italijanski klasiko i podseća se da bi Juve mogao da stigne do 5000. gola u Seriji A pošto su, do sada postigli, 4998. S druge strane se ističe da je Ikardi zatresao najviše puta mrežu na Alijanc stadionu od igrača protivničkih klubova – triput.

Ispod zaglavlja, Korijere se pita zašto svi igrači Rome idu u glavni grad Katalonije da se leče i oporavljaju od povrede: „Roma i putovanja u Barselonu”. U podnaslovu se kaže da su u Barselonu išli da se leče od El Šaravija i Džeka do Pastorea. Podsetimo igrači Rome su u ovoj sezoni imali 31 povredu, od kojih 20 mišićnih. Na unutrašnjim srtanama se najavljuje da ćemo protiv Kaljarija videti golobraduu napadačku četvorku: iza Šika u ulozi centarfora će igrati Under, Zaniolo i Klajvert.

Lotito: moja Lacija je Ferari”, naslov je posvećen Laciju, odnosno nastupu predsednika Nebeskoplavih na konferenciji za novinare. U podnaslovu se dodaje da je Lotito precizirao da je motor njegovog Ferarija malo zaribao i da ga treba pročistiti. Gazda je želeo da demonstrira jedinstvo kluba, odnosno uprave, trenera i igrača, poslavši poruku „urbi et orbi“ da su on, Inzagi i Tare „stalni“, a ne privremeni i da će ostati još dugo u Laciju. Korijere objavljuje i fotografiju koju je centarfor Imobile objavio na društvenim mrežama na kojoj se vide igrači Nebeskoplavih na večeri, uz komentar: „Ja ne vidim pukotine”.

TUTTOSPORT

Torinski dnevnik se opredelio da predstavi meč Juventus – Inter kroz dvoboj dva kluba na fudbalskoj pijaci koji će imati svoju kulminaciju sledećeg leta. „Juve – Inter u 20.30, ali prava revolucija stiže u 2019.” U podnaslovu se kaže da oba kluba spremaju ozbiljan plan za rekonstrukciju timova: De Liht, Marselo, Pogba i Isko su ciljevi Paratičija. „Marota će pokušati da pretekne Juve u trci za Kjezu i igraće svom snagom na kartu Milinković, dok će Darmjan i Marsijal biti pojačanja ako odu Vrsaljko i Perišić”, tvrdi Tutosport.

Edera prodrmao Toro. Velika Entela! Prandeli preuzeo Đenovu”, zbirni je naslov za utakmice Kupa Italije Torino – Alto Adiđe i Đenova – Entela. „Torino je prošao bez briljiranja u osminu finala Kupa Italije protiv Alto Adiđea koji se žali za jedan poništen gol. Mrežu zatresli Sorijano i Edera”, navodi list. Naš Saša Lukić je konačno dobio šansu da igra, ali nije je iskoristio na najbolji način. Dobio je, istina, prelaznu šesticu i pohvalu da je odigrao solidan meč, posebno u defanzivnoj fazi, ali da će teško dobiti veću minutažu u nastavku šampionata.

Everton je anti-Ibra”, piše torinski dnevnik da bi Brazilac iz Gremija mogao da bude alterantiva Ibrahimoviću koji izgleda igra duplu igru sa Milanom, odnosno koristi Rosonere da dobije više novca od LA Galaksija.

Bufon i Toti u FS Italije”, prenosi list da je predsednik FS Italije Gabriele Gravina pozvao dvojicu legendi Kalča i svetskih prvaka rekavši da su za njih vrata saveza uvek otvorena i da mogu da biraju funkciju koju žele da imaju.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

JuventusInterBuongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara