Buongiorno Italia: Inter pobeđuje u Spaletijevoj zoni

Vreme čitanja: 5min | pon. 22.10.18. | 11:34

Ikardi kao Kobra, Imobile pozdravio mamu, veterani se vraćaju u sastav Rome

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobeda Intera u gradskom derbiju je u prvom planu italijanske sportske štampe. Osim Maura Ikardija, strelaca pobedničkog gola, komentariše se i činjenica da su Nerazuri više od polovine golova u Seriji A ove sezone postigli u poslednjim minutima mečeva, zbog čega Italijani misle da preimenuju „zonu Čezarini“ (po igraču Juventusa Renatu Čezariniju koji je tokom tridesetih godina prošlog veka postizao odlučujuće golove u poslednjim minutima) u „zonu Spaleti”.

Izabrane vesti

Piše se i o pobedi Lacija u Parmi, krizi Rome, kao i nameri Marsela da pređe u Juventus već ovog januara.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Ikarderbi. Kapiten odlučio derbi i dobio argentinski duel bombardera: 1:0”, naslov je i nadnaslov s kojim Gazeta otvara izdanje. „Donaruma pogrešio, Maurito pogodio. Nerazuri treći sa šest bodova zaostatka za Juveom. Najngolan povređen, propušta Barselonu. Spaleti: Pobedio je tim koji je više zaslužio. Gatuzo: Previše straha, svi smo krivi”, stoji u podnaslovu koji fotografiše 169. derbi.

Ubica i potez koji rasplamsava snove”, naslov je redakcijskog komentara u kojem se nižu pohvale na račun Maura Ikardija koji sve više zaslužuje nadimak Kobra, imajući u vidu izuzetno visok stepen efikasnosti kada se uporedi broj udaraca na protivnički gol.

Na unutrašnjim stranama se kaže da je Inter dominirao tokom većeg dela utakmice i da je propustio niz šansi da ranije stigne u vođstvo. Po oceni Gazete, ključni momenat meča je bio bio kada je Vesino preuzeo ulogu od Brozović na sredini terena pošto Hrvat nije više imao „benzina“ u nogama. Za Gazetu najbolji u redovima Intera su bili Ikardi i Vesino, dok su u Milanu prelazne ocene zaslužili Romanjoli, Kalabrija i Kesi. Takođe se piše da je povreda Najngolana ozbiljna i da Belgijanac rizikuje dužu pauzu u prvenstvu. Više će se znati u toku dana posle specijalističkih pregleda.

„Skok u vis Lacija: Imobile i Korea slomili Parmu”, naslov je povodom šeste pobede u prvenstvu Nebeskoplavih koji ne znaju za remije, na 11 utakmica u sezoni, u Seriji A i Ligi Evrope, zabeležili su sedam pobeda i četiri poraza. Negativna okolnost je što su izabranici Simonea Inzagija uvek gubilii kada su pred sobom imali ozbiljnog protivnika kako u Italiji tako i u Evropi. Gazeta je Sergeju Milinkoviću Saviću dala prelaznu šesticu uz konstataciju da i dalje nije na svom nivou, ali da su se videli njegovi karakteristični potezi, kao što je lansirarenje akcije za drugi gol.

Napoli je zatvorio sve prolaze. Odbrana je postala neprobojna”, piše milanski dnevnik da je na poslednje tri utakmice Napoli napustio teren bez primljenog gola i da je to posledica poboljšanja forme defanzivaca ali i promene formacijske postavke u 4-4-2 koja daje veću zaštitu defanzivnom redu. List piše i da se Karlo Ančeloti vraća u Pariz kao protivnik i sa željom za ličnom osvetom budući da ga u PSŽ-u nisu tretirali onako kako zaslužuje trener njegovog renomea. Istovremeno, Gazeta izveštava da se Insinje oporavio i da je spreman da stane na crtu prijatelju Kavaniju u personalnom dvoboju.

Roma na raskrsnici. Di Frenčesko poker ili je napolju”, tvrdi Gazeta da trener Rome u sledeće četiri utakmice u prvenstvu i LŠ rizikuje da dobije otkaz i da ga samo dobre igre i rezultati protiv CSKA, Napolija i Fjorentine mogu spasiti. Priča se o Paolu Sousi i Robertu Donadoniju kao mogućim zamenicima. Milanski dnevnik najavljuje i povratak De Rosija i Kolarova na raspolaganje Di Frančesku.

CORRIERE DELLO SPORT

Evrotandem”, tako je rimski list krstio dvojac Imobile- Korea koji je doneo tri boda Laciju protiv Parme. “Imobile i Korea zatresli mrežu, Nebeskoplavi pobedili 2:0 u Parmi pred 4.000 svojih navijača i tako konsolidovali mesto u zoni Lige šampiona. Euforični Ćiro: Gol samo za moju mamu, sa selektorom Mančinijem je sve u redu“, citira se izjava golgetera Lacija.

„Tim za Ligu šampiona“, naslov je komentara u kojem se zapaža da se u Parmi videlo da Inzagi raspolaže adekvatnim alternativama i zamenama u ovoj sezoni za razliku od prethodne i da su to juče pokazali Patrik, Beriša i Korea.

Poput Gazete, i Korijere je dao prelaznu šesticu našem Sergeju Milinkoviću Saviću, primećujući određene pomake u njegovoj igri ali koji i dalje nisu dovoljni.

Roma, statistika od koje raste zebnja “, upozorava ispod zaglavlja Korijere da od vremena Zdeneka Zemana Roma nije imala tako malo bodova posle devet kola i da se radi o negativnom trendu koji je u prošlosti primoravao Romu na mukotrpnu trku da nadoknadi propušteno u ostataku šampionata. List objavljuje na prvoj strani i da se protiv CSKA u LŠ vraćaju na teren trojica „veterana“, De Rosi, Kolarov i Manolas, bez kojih, Roma nije isti tim.

Ikardi poljubio Inter u 92. minutu: derbi za delirijum”, naslov je posvećen pobedi Nerazura u gradskom okršaju sa Milanom. „Donaruma napravio kiks a Maurito ga kaznio”, sinteza je Korijerea za pobedu Interu. „U zoni Spaleti“ naslov je komentara u kojem se ističe da je Inter u ovoj sezoni već postigao sedam golova u završnici  mečeva i obezbedio nekoliko važnih pobeda. Taj podatak se u komentaru ne pripisuje sreći već karakteru Intera i njegovog trenera koji se ne predaju do poslednjeg daha.

TUTTOSPORT

Marselo: Hoću u Juve” izveštava na prvoj strani torinski dnevnik da je Brazilac već stavio do znanja Real Madridu da želi da napusti klub u januaru i da se pridruži Kristijanu Ronaldu u Juventusu. Tutosport piše da bi Juve mogao da finansira kupovinu beka Real Madrida prodajom Aleksa Sandra za koga su zainteresovani engleski klubovi.

Drži se, Emre Džanu, vrati se brzo u ulogu gladijatora”, poziva Tutosport vezistu Juventusa da ne klone duhom zbog zdravstvenih problema sa štitnom žlezdom zbog kojih će morati da odsustvuje neko vreme sa terena, najverovatnije mesec dana.

Interu, i ti si tu!” piše ispod zaglavlja da su i Nerazuri u trci za Skudeto posle pobede u derbiju nad Milanom. „Ikardi odlučio derbi u poslednjem trzaju i lansirao Spaletijevu poteru za Alegrijem”.

Petlov Toro? Ma kakavi, to je Toro krelaca”, ogorčeno piše Tutosport o ispuštenoj pobedi Torina u Bolonji protiv tima Filipa Inzagija i kritikuje Belotija (njegov nadimak je Gallo, odnosno Petao) zbog loše igre i način na koji je Torino primio dva gola od Bolonje.

Sa super Iličićem vratila se velika Boginja. Ventura, kakav debakl”, naslov je za pobedu Atalante nad Kjevom 5:1 i katastrofalan debi na klupi tima iz Verone bivšeg italijanskog selektora.

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara