Buongiorno Italia: Italija grmi - hoćemo VAR u Evropi! Italijani apeluju da Sergej ne igra za Srbiju

Vreme čitanja: 5min | pet. 16.03.18. | 11:21

Žestoke greške na štetu Juventusa, Milan i Lacija uzburkale Apenine. Pohvale Gatuzu, Inter sprema još jedno besplatno pojačanje, Roma blindira Alisona

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanski mediji su osuli paljbu po sudijama u evropskim takmičenjima. Na još sveže sećanje na nepravde koje su doživeli Juve protiv Totenhema i Antonio Konte na klupi Čelsija protiv Barselone u Ligi šampiona nadovezale su se sudijske greške na meču Arsenal – Milan i Dinamo – Lacio. Ne zna se šta je tragikomičnije: “ronjenje” Velbeka u šesnaestercu ili odluka sudije Eriksona da dosudi penal umesto žutog karona za Engleza. Takođe, da se uporebljava VAR u Ligi Evrope, golman Dinama Bojko bi dobio crveni karton za igranje rukom van šesnaesterca. Korijere delo Sport piše da bi Milinković Savić mogao da preskoči i meč Lacija sa Bolonjom i da bi bilo mudro da preskoči i prijateljske utakmice Srbije kako ne bi rizikovao ozbiljniju povredu mišića.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Milan ljut kao ris”, svedoči Gazeta o raspoloženju u redovima Rosonera pošto im je sudija Eriksen, praktično sasekao krila, izmišljajući penal nad Velbekom. “Rosoneri došli u vođstvo prelepim golom Čalhanoglua a onda je stigao hladan tuš s penala poklonjenog Arsenalu. U drugom poluvremenu malo zahvaljujući Donarumi malo nepovoljnom sticaju okolnosti Milan je završio meč s porazom 3:1. Ipak, igra tima i forma pojedinih fudbalera je u evidentnom usponu”. Na unutrašnjim stranama se prenose reči trenera Rina Gatuza koji, džentlmenski, nije želeo da se žali na izmišljeni penal: “Ponosan sam na moje igrače, ali oni ne smeju da se predaju malodušnosti”.

“Lacio se otkačio: u četvrtfinalu je”, potencira milanski dnevnik da je rimski tim apsolutno zaslužio prolaz u sledeću fazu Lige Evrope. “Lacio igra sa karakterom velikog tima u Kijevu. Golove postigli Lukaš Lejva i De Fraj”, stoji u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama se dodaje da su Nebeskoplavi dominirali čitav meč i da je pored strelaca briljirao Felipe Anderson. Štaviše, ne pamti se  utakmica na kojoj se Anderson tako zalagao i požrtvovano igrao svih 90 minuta.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “I Evropi treba VAR” se podseća na sve sudijske makro greške protiv italijanskih klubova u osmini finala Lige šampiona i Lige Evrope: od nedosuđenog očiglednog penala nad Duglasom Kostom na meču Totenhem - Juve do neshvatljivo datog penala Arsenalu posle teatralnog pada Velbeka u šesnaestercu Milana.

“Juve i Roma, oprez na ovu dvojicu i na derbi”, skicira Gazeta šta su želje italijanskih klubova za žreb Lige šampiona. Izbeći po svaku cenu Real Madrid Kristijana Ronalda i Barselonu Lea Mesija kao i međusobni sudar Juve - Roma.

“Asamoi ističe ugovor, Inter ga intrigira, Roma blindira Alisona”, piše Gazeta da bi Inter posle De Fraja mogao da se pojača i sa Asamoom bez evra obeštećenja za sledeću sezonu. Iz Rima stiže priča da je Roma odbila ponudu Napolija od 40.000.000 evra za Alisona i da posle plasmana u Ligu šampiona i do sada zarađenih 66.000.000 evra od najprestižnijeg klupskog takmičenja u ovoj sezoni nema više nameru da proda brazilskog čuvara mreže. Naprotiv, sportski direktor Monći je spremio novi ugovor za Alisona sa značajno većom platom i raskidnom klauzulom čija visina tek treba da bude određena.

CORRIERE DELLO SPORT

“Imaš sve da osvojiš Ligu Evrope”, raste apetit Korijereu kada su u pitanju ambicije Lacija u Evropi. Sa tim naslovom rimski dnevnik odgovara i na “zaboravnost” trenera Arsenala Arsena Vengera koji nije svrstao Lacio među velike klubove koji mogu da osvoje Ligu Evrope.

“Veliki Lacio trijumfalno prošao kroz Kijev i stigao u četvrtfinale Lige Evrope kao jedan od favorita za njeno osvajanje. Lukaš Leiva: idemo do kraja”; prenosi u podnaslovu list reči Leive koji je osim postignutog gola bio najbolji na terenu u Nebeskoplavom dresu zajedno sa Felipeom Andersonom.

Na unutrašnjim stranama Korijere piše da bi naš Sergej Milinković Savić koji nije ni putovao u Kijev mogao da preskoči, iz predostrožnosti, i meč sa Bolonjom prekosutra na Olimpiku. Podsetimo Sergej ima mišićne probleme i strahuje se da bi mogao da doživi težu povredu ako ne bude vodio računa u ovom periodu. Izostavljanje Milinkovića sa spiska za utakmicu sa Bolonjom bi mogla da proizvede i izostanak mladog fudbalera na prijateljskim utakmicama Srbije. U Formelu veruju da je u interesu i Lacija i Srbije da se Sergej u potpunosti oporavi kako Nebeskoplavi ne  bi rizikovali da ostanu bez njega u finalu sezone a Srbija da ga ne rizikuje za Mundijal.

“Dajte nam Montelu”, horski traže navijači Rome ali i bivši asovi Đalorosih da im žreb u Nionu za četvrt finale Lige šampiona pokloni Sevilju. Među njima se izdvaja legendarni Roberto Pruco koji samo ne želi da vidi Liverpul za protivnika Rome. Za Pruca, kao i za stariju generaciju navijača Rome, sećanje na Liverpul je veoma bolno imajući u vidu da su na penale izgubili titulu prvaka Evrope 1984. godine.

“Leno, šalje signale Napoliju: Spreman sam”, citiraju se reči golmana Bajer Leverkuzena koji je otkrio i da je od Napolija stigla i konkretna ponuda i da je on veoma ozbiljno razmatra.

TUTTOSPORT

“Opasno pecanje”, naslov je s kojim Tutosport uz pomoć fotografija indikuje da bi za Juve bilo dobro da izbegne u četvrt finalu Lige šampiona Mančester Siti, Real Madrid i Barselonu. Za razliku od torinskog dnevnika, trener Juvea Maks Alegri ne bi želeo samo jednog protivnika u sledećoj fazi: Barselonu.

Na unutrašnjim stranama Tutosport donosi priču o neverovatnom rekordu Daglasa Koste. Brazilac je protiv Atalante imao ubrzanja koja su dostojna najboljih atletskih sprintera. “Kosta ide 34 na sat, u gradu bi bio kažnjen”, aludira list da je ograničenje brzine u centru Torina uglavnom 30 na sat.

“Lacio gospodario u Kijevu. Arbitar i Điđo (Donaruma), jao Milan”, objedinio je torinski dnenvik u jednom naslovu nastupe dva italijanska kluba u Ligi Evrope. U  tekstu na unutrašnjim stranama se podvlači da je Lacio zasluženo prošao dalje i da je pokazao na terenu razliku u kvalitetu između  Nebeskoplavih i Dinama iz Kijeva. Za Milan se kaže da je sudija Erikson poklonio penal Arsenalu i izjednačenje  a da je Donaruma sa svojim kiksom omogućio Tobdžijama da povedu sa 2:1 i da kasnije stave tačku na rezultat 3:1.

Tutosport objavljuje i dva intervjua. Prvi sa igračom Spala Albertom Grasijem koji sutra igra protiv Juventusa: ”Oprez Juve, moj Spal će pokušati da te iznenadi”. Grasi ističe da su Spalu bodovim neophodni za opstanak i hvali izbor Juventusa da angažuje dvojicu njegovih prijatelja iz Atalante, Kaldaru i Spinacolu.

Roberto Galjardini, pripadnik iste generacije i dete Atalante, pokušava da digne moral svom Interu: ”Ispisaćemo novu istoriju”. Galjardini kaže da Interu ne nedostaje ništa da osvoji trofeje i da će ovaj sastav sa par pojačanja vratiti skudeto na dresove Nerazura.

U dnu strane list piše da su Napoli i Roma zainteresovani da angažuju Marija Balotelija kojem ovog leta ističe ugovor sa Nicom. Međutim, u timu sa Azurne obale tvrde da imaju potpisani dogovor sa Balotelijem da neće otići iz kluba bez evra obeštećenja.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaAlison

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara