Buongiorno Italia: Italijani odlepili za Ronaldom, Interisti za Lautarom

Vreme čitanja: 5min | pon. 13.08.18. | 11:42

“Ronaldčina”, naslov je preko cele prve strane Tutosporta

(Od dopisnika MOZZART Sport iz Rima)

Pune novine Kristijana Ronalda, slika koju ćemo, verovatno, gledati sledećih godina na Apeninskoj čizmi. Prvi meč u dresu Juvea praktično je okupirao sve naslovne strane italijanskih medija, ne samo sportskih. S druge strane dok CR7 potvrđuje status mega zvezde, u Interu se rađa novi šampion velikih potencijala: Lautaro Martinez. Piše se i da Sergej Milinković Savić najverovatnije ostaje u Rimu i u sledećoj sezoni i da će Lacio biti i dalje njegova adresa. Jedino Tutosport drži, još uvek, otvorenu pistu za Milan. Korijere navodi da če N’Zonzi u sledećih 24 sata biti igrač Rome a Gazeta piše o dolasku Bakajokoka u Milan i Kejte u Inter.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Kristijano volimo te”, kipi sa prve strane očaranost, ne samo navijača Juventusa već svih poklonika Kalča, Kristijanom Ronaldom. Na unutrašnjim stranama se govorio o “Groznici Ronaldo” i atmosferi koja više liči na koncert najvećih muzičkih zvezda nego oko jednog fudbalskog kluba. “Juve, evo ga. Zatresao mrežu već posle 7 minuta i 16 sekundi: Kakve emocije, hvala navijači”, zabeležila je Gazeta precizno koliko je vremena trebalo da CR7 postigne svoj prvi gol u dresu Juvea. Nema veze što se radi o prijateljkskoj utakmici u porodici, tradicionalnom meču Juvea sa svojim podmlatkom u Vilar Perozi. Osim Ronaldomanije, bilo je vidljiva kompatibilnost i “filing” koji se odmah stvorio između Dibale i Ronalda a u pozitivne okolnosti spada i činjenica da je Leonardo Bonuči, suprotno očekivanjima, dočekan aplauzima.
Bakajoko, pozajmica iz Čelsija. Milan pronašao nove mišiće”, slikovit je naslov za daolazak Francuza u redove Rosonera. Milan će platiti 5.000.000 evra pozajmicu Plavcima a otkup je fiksiran na 35.000.000 evra za godinu dana. Bakajoko će danas obaviti medicinske preglede i zatim će staviti potpis na ugovor sa Milanom.

Lautaro, opčinio Inter za samo mesec dana. Biće starter”, piše Gazeta da je mladi Argentinac, igrama, zalaganjem, poliedričnošću i golovima uspeo da se izbori za status starter u Spaletijevoj hijerarhiji. List piše da je Martinez do srži iskoristio odsustvo povređenog Najngolana da pokaže da je sposoban da igra na sva tri mesta u napadu: krilo, ofanzivni plejmejker, prvi i drugi špic.

Sa Iguainom i Martinezom Milano postaje grad golova”, naslov je analize u kojoj se podseća da su prošle godine oba milanska tima imala probleme sa realizacijom golova i da je sa novim pojačanjima, pre svih, Iguainom i Martinezom, taj problem rešen.

Na unutrašnjim stanama Gazeta je “ohladila” navijače Milana, koji su protumačili “lajk” Milinkovića na post Romanjolija na društvenim mrežama slike sa kapitenskom trakom, objasnivši da je Sergej u prošlosti često stavljao “lajkove” na Romanjolijeve postove jer je notorna činjenica da je neokapiten Milana veliki navijač Lacija. Za Gazetu, i pored izuzetno lepih reči Leonarda na račun Milinkovića, postoje samo dve moguće piste: jedna je Real Madrid druga je Lacio.

CORRIERE DELLO SPORT

Sada sledi najbolje”, najavljuje Korijere dolazak poslednjih pojačanja Rome i “eksploziju” Patrika Šika. “Šik je veliko otrkiće Rome ovog leta. Imao je predsezonu dostojnu velikog fudbalera i pred njim je budućnost u stilu Džekove”, piše rimski dnevnik da će češki napada biti “krak” u sledećoj sezoni i da će opravdati 42.000.000 evra koje je Roma investirala u njegov igrački karton.

Steže se obruč oko N’Zonzija, nije igrao protiv Barselone”,uzima Korijere kao pozitivan signal izpostanak Francuza u španskom Superkupu. Piše se da je razlika između cene Sevilje i ponude Rome oko 5.000.000 evra, odnosno da je problem ko će da plati “usluge” N’Zonzijevog menadžera, odnosno njegovog oca, koji pretenduje da dobije 5.000.000 evra.

Lacio, menja brzinu”, naslov je ispod zaglavlja posle još jednog poraza Nebeskoplavih. Poraz od Borusije posebno brine jer Lacio, posle Arsenala, ni protiv Milionera nije uspeo da zatrese mrežu. “Šest dana pre debitantskog meče protiv Napolija, Inzagijev tim izgleda i dalje u fazi uigravanja. Ali ima jedna dobra vest: Milinković je spreman da potpiše novi ugovor” , stoji u podnaslovu.  Na unutrašnjim stranama se kaže da se Real Madrid stavio u stranu pošto je ostanak Luke Modrića više nego izvestan i da će Mateja Kežman vrlo brzo imati sastanak sa Lotitom i Tareom oko novog Sergejovog ugovora koji će udvostručiti primanja reprezentativca Srbije i promovisati ga u najplaćenijeg fudbalera u eri Klaudija Lotita.

Prva utakmica vanzemaljca Ronalda”, ekstaza u Vilar Perozi za gospodina Liga šampiona, aludira Korijere na činjenicu da je CR7 osvojio pet LŠ u svojoj karijeri.  “Elkanov aplauz: ovaj Juve ja najjači tim  svih vremena, naš cilj je Liga šampiona”, izjavio je vlasnik Juvea Džon Elkan, unuk advokata Đanija Anjelija.

TUTTOSPORT

Ronaldčina”, naslov je preko cele prve strane Tutosporta. U podnaslovu i u tekstovima na unutrašnjim stranama se prenose svedočanstva o atmosferi slavlja i velikog ushićenja među navijačima Juventusa zbog pristustva Kristijana Ronalda. “Imamo najboljeg igrača sveta u najboljem timu sveta”, citira list izjavu Džona Elkana. Torinski dnevnik prenosi i obećanje predsednika Juvea Andree Anjelija:” Idemo da osvojimo sve trofeje”. Tutosport pronalazi simboliku i prst sudbine u činjenici da je Ronaldo svoj prvi pogodak postigao u sedmom minutu i 16 sekundi: “Gol u sedmom minutu je znak subdine”. Na unutrašnjim stranama se još piše da su navijači Bjankonere već sve oprostili Bonučiju:”Aplauzi za Bonučija već je dobio oprost”.

Ispod zaglavlja Tutosport, za razliku od svih drugih italijanskih medija koji daju ostanak Sergeja Milinkovića Savića u Rimu kao najizvesniji epilog, piše da se Milan još uvek nije predao u nameri da angažuje srpskog fudbalera. “Milanova ponuda za Milinkovića”, naslov je priče u kojoj se kaže da je Lotito imao sastanak u petak sa emisarima Milana u Kortini d’Ampeco. Predsednik Nebeskoplavih je ponovio da je cena 120 miliona evra u kešu, bez rata, bez kontropartija. Po istim izvorima, Milan je pokuašao da ubaci par fudbalera koji bi mogli da budu interesantni Inzagiju i stavio na sto ponudu sa pozajmicom i otkupom koja se približava cifri od 120.000.000.
Bazelijava magija, Beloti zadivio. Bio je to Toro šou: 4-0”, piše Tutosport o vrlo uverljivoj predstavi Granata na utakmici Kupa Italije protiv Kozence, sedam dana pred debitantskog meča protiv Rome na domaćem terenu.

Piše: Željko PANTELIĆ 


tagovi

Buongiorno ItaliaLautaro MartinezKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara