Buongiorno Italia: Još samo tri opcije za Sergeja! Ferero hoće da preotme Romu

Vreme čitanja: 5min | pet. 10.08.18. | 11:43

Pored novih informacija o srpskom reprezentativcu u centru pažnje su intervjui predsednika Sampe i Fabija Kapela

Intervjui predsednika Samporije Masima Ferera i Fabija Kapela su u prvom planu italijanske štampe zajedno sa pitanjem budućnosti Sergeja Milinkovića Savića, odnosno kluba čiji će dres nositi u sledećoj sezoni. Pretpostavlja se da postoje samo tri puta za reprezentativca Srbije: Real, Juve ili ostanak u Laciju. Piše se i dalje o Modriću i Interu, ali i o gomili novca koji već sliva u kasu Juventusa Kristijano Ronaldo. Navodi se i da je Monči u Španiji kako bi završio posao oko dovođenja N’Zonzija.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Izabrane vesti

“Interu, Modrić je top fudbaler”, kaže u intervju za Gazetu Fabio Kapelo. Trofejni stručnjak je istakao da je Modrić jedan od najboljih igrača na svetu ali da ga Real neće postiti. Međutim, i bez Modrića, po Kapelu Inter je dovoljno jak za velike ambicije. Don Fabio nema sumnju da je dolazak Ronalda veliki pogodak, ne samo za Juve, već za čitavu Seriju A:”Sa Ronaldom Serija A je ponovo velika i primamljiva za inostranu publiku”, kaže Kapelo. Na kraju bivši trener Milana zapaža da su sa dolaskom Iguaina Rosoneri pokazali da su ponovo ozbiljan klub i da su sada u rukama kredibilnih osoba.

“Hrvat danas vidi Pereza: hoće da igra u dresu Nerazura”, ne ostavlja mnogo prostora za pretpostavke Gazeta. Milanski dnevnik lansira prvi put i cifre posla: 15 miliona evra za pozajmicu, plus 35 miliona za otkup sledeće godine. Ako tome dodamo platu Modrića od 10 miliona evra u sledeće četiri godine, cela oparacija bi koštala 130 miliona Inter. Niko ne sumnja u kvalitete Modrića ali ima onih koji se pitaju koliko je rizično investirati toliko novca u igrača koji nema ni delić komercijalne snage koju ima Ronaldo. Drugim rečima Juve već zarađuje na Ronaldu, nevezano za rezultate na terenu, Inter od Modrića ima koristi samo na travnatom tepihu.

Na unutrašnjim stranama Gazeta izveštva da nedostaje vrlo malo do zaključivanja transfera Kejte iz Monaka u Inter i da novinu predstavlja promena stava Kandreve. Pošto su mu u Interu saopštili da neće igrati Ligu šampiona ako ostane u Milanu, italijanski reprezentativac je odlučio da razmisli o ponudi Monaka.

“Novac, klikovi, golovi. Juve i prvi mesec sa CR7” naslov je teksta u kojem se analiziraju svi benefiti koje je Juve imao od dolaska Ronalda. Vrednost akcija kluba  na berzi je porasla za 30 odsto, i pored povaćanja cena pretplatnih ulaznica za 30 odsto, sve su prodate. Muzej Juventusa beleži porast broja posetilaca za četvrtinu. Prvi kontingent od 60 hiljada dresova sa brojem 7 i imenom Ronalda je planuo za par dana i sada se čeka na nove a da ne govorimo o eksponenciajlnom porastu pratilaca Juventusa na društvenim mrežama širom sveta.

“Silva – Sevilja. Pozajmica sa pravom otkupa na 38 miliona evra”, piše Gazeta da je Milan plasirao još jedan višak u Španiju. Odnosno, posle Kalinića koji je prodat Atletiko Madridu za 15.000.000 evra, Andre Silva će biti parkiran u Sevilji s nadom da će za godinu dana španski klub otkupiti Portugalca za cifru koju je je Milan platio prošle godine.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski dnevnik otvara današnje izdanje sa intervjuom predsednika Sampdorije Masima Ferera:“Romo bićeš moja“. Vlasnik tima iz Đenove, inače Rimljanin i zakleti navijač Rome još od dečačkih dana, ne skiva da mu je životni san da jednog dana preozme Đalorose. Međutim imajući u vidu njegove finansijske mogućnost prilično je teško da se to dogodi ikada. „Palota je miljenik sreće, jednog dana, pre ili kasnije, uzeću mu Romu“, aludirao je Ferero da je Palota praktično sa 10 miliona evra dobio Romu u vlasništvo. Ferero je izjavio da je Lotito broj jedan među predsednicima:“Inteligantan je i obrazovan iznad proseka. Gotovo koliko i ja. Ali Lotito ima jedan problem a on se zove Klaudio. Klaudio je najveći neprijatelj Lotita“, filozofsko je razmišljnje Ferara o njegovom kolegi.

„Nestao Modić“, evidencija Korijere činjenicu da na naslovnoj fotografiji Real Madrida za društvene mreže među pet najreprezentativnijih fudbalera nema Luke Modrića. „Florentino izbegava odgovore ali nova zvanična fotografija  Reala ushićuje navijače Intera. Odsustvo Hrvata sa profila na društvenim mrežama napravila haos“, konstatuje list.

„Mončijev blic u Sevilji za N’Zonzija“, svedoči dnevnik da je sportski direktor Rome u svojoj otadžbini s ciljem da kompletira transfer Francuza u Rim. Španski klub je spustio cenu za igrača na 25 miliona evra i sada su pregovori u toku. Istovremeno, Roma pokušava da relizuje i razmenu Peroti Suso, plus novac za Milan. Juče su u Trigoriji bili menadžeri dvojice fubalera ali pozicija Milana, vrlo rigidna oko prodaje Susa, ne ostavlja mnogo prostora za nadu. Raskidna klauzula od 38.000.000 u Susinom ugovoru je važila za inostranstvo i u međuvremenu je istekla i Gatuzo nema igrača u timu koji može da zameni Španca.

„Ostao je samo Real za Milinkovića“, tvrdi Korijere. Na unutrašnjim stranama se kaže da ponuda Florentina Pereza ne prelazi 100.000.000 evra i daleko je od  traženih 120.000.000 evra. Nije isključeno da u slučaju odlaska Modrića, Real izvrši novi pritisak i na sto stavi veću cifru ali vreme ističe, budući da prelazni rok u Seriji A traje samo do 17. avgusta.

TUTTOSPORT

„Milinković: Juve o Real“, ne odustaje Tutosport od mogućnosti da Sergej obuče dres Bjankonera iako priznaje na unutrašnjim stranama da je uz prelazak u Real Madrid najverovatnija solucija da Milinković ostane u Laciju. Tek treća opcija po izvodljivosti je prelazak u Juve. „Ipak, čeka nas vatrena nedelja, za Srbina ostaju u igri Real i Juve i u celu priču mogu da budu upleteni Pjanić i Marselo“, piše Tutosport.

Na drugoj strani list tvrdi da „Marselo i dalje čeka razvoj događaja u Realu a da Juve ne odustaje od ideje da ga angažuje“. Istovremeno se kaže da će Markizio nastaviti karijeru na Azurnoj obali: pitanje je samo da li će to biti u Nici ili Monaku. S druge strane Sturaro bi danas trebalo da ode na pozajmicu u Sporting iz Lisabona.

„Toro, Ljajić je postao ključ za Zazu“, naslov je koji potvrđuje totalnu konfuziju koja vlada u Torinu. Italijanski dnenvik je prvo pre mesec i po dana pisao kako je Ljajić na trasfer listi i među sigurnim igračima za napuštanje Torina. Onda je postao nezamenljivi stub oko kojeg će se vrteti igra Macarijevog tima. Predsednik Urbano Kairo je u nekoliko navrata ponavaljao da Ljajić nije na prodaju da bi u poslednjih nekoliko dana izašla priča da Torino želi 15 miliona evra za Ljajić kako bi iskoristio taj novac da kupi Zazu od Valensije. Navodno su za našeg fudbalera zainteresovani Bešiktaš, Spartak Moskva i Olimpik Marsej.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

LacioSergej Milinković SavićMasimo Ferero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara