Buongiorno Italia: Juve osvojio 235 bodova više od Intera

Vreme čitanja: 5min | čet. 25.04.19. | 12:03

Lacio u raju, Gatuzo pod pritiskom, rizična razmena Dibala - Ikardi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Plasman Lacija u finale Kupa Italije se nalazi u prvom planu svih italijanskih medija, uz napomenu da trener Milana posle jučerašnjeg poraza rizikuje otkaz već u nedelju ako ne pobedi Torino.

Izabrane vesti

Piše se i derbiju između Intera i Juventusa i analiziraju se pozitivni i negativni aspekti eventualne razmene Ikardi - Dibala. Po Korijereu, Antonio Konte se približava Romi, kao i sportski direktor Torina Đanluka Petraki.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Mali Đavo, rajski Lacio je u finalu”, naslov je iznad fotografije fudbalera Nebeskoplavih kako slave pobedu nad Milanom u revanš meču polufinala Kupa Italije na San Siru. „Inzagijev tim je dominirao nad Milanom, odlučio Korea. Gatuzo: Umorni i bez samuopuzdanja, obrukali smo se”, prenosi Gazeta reči trenera Milana koji, po svom dobrom običaju, nije tražio alibi za porazu i bio je razoružavajuće iskren.

Ultrasi Lacija pokazali transperent u čast Musolinija i vređali Bakajokoa”, svedoči Gazeta o ponašanju par destetina ekstremista među 5.000 navijača Nebeskoplavih koji su došli u Milano da pomognu svom timu da se domogne finala. U tekstu se kaže da se Lacio distancirao od političkih indoktriniranih ultrasa koji su iskoristili obeležavanje Dana oslobođenja Italije od fašizma da pokažu podršku Musoliniju na par desetina metara od trga Loreto gde je fašistički diktator obešen.

Sergej Milinković Savić je ostao bez ocene, pošto je proveo samo 15 minuta na terenu. Naš reprezentativac je povredio koleno i zglob, tek će se danas znati koliko su ozbiljne povrede. U svakom slučaju Sergej ne može da igra zbog Sampdorije zbog crvenog kartona protiv Kjeva.

U redakcijskom komentaru Gazete posvećenom još jednom debaklu Milana posle ispadanja iz Lige Evrope se navodi da je Rosonerima ostao samo plasman u Ligu šampiona kao staza za spasavanje sezone. U tekstu pod naslovom „Hrabrost Lacija i iluzija Milana” se kaže je Simone Inzagi pokazao da može da podigne svoj tim iz pepela (poraz od Kjeva) dok je sada na Gatuzu da pokaže da je kadar da učini istu stvar i preporodi Milan u presudnom meču protiv Torina za plasman u Ligu šampiona.

Atalanta u čuda veruje i pred ljubičastom preprekom”, najavljuje drugi polufinalni meč Atalanta - Fjorentina. U podnaslovu se podseća da je prvi meč završen 3:3 i da ćemo u Bergamu imati kolumbijski derbi budući da će napade dva tima predvoditi Zapata i Murijel.

Ikardi – Dibala rizična zamena”, predstavlja Gazeta negativne aspekte eventualen razmene Argentinaca između Intera i Juventusa. U tekstu se još kaže da se oba kluba pribojavaju efekta bumerang.

CORRIERE DELLO SPORT

Poništeni”, naslov je preko cele prve strane rismkog dnenvika i fotografije koja ovekovečuje momenat proslave pobedničkg gola Koree posle asistencije Imobilea.  „Milan potčinjen, odlučio potez Koree. Inzagi srećan: Jači smo od svega, čak i od Rejne”, prenose se reči trenera Lacija koji je priznao da mu se činilo kao da je Rejna začarao svoju mrežu.

U reakcijskom komentaru pod naslovom „Motivacija razvijenog dresa“ se ističe da su igrači Lacija bili silno „napaljeni“ da vrate milo za drago Milanu posle potcenjivačkog gesta Bakajokoa i Kesija posle poraza Lacija od Rosonera u šampionatu pre 10 dana.

Gatuzo bez alibija, budućnost je potpuno neizvesna: izronio Garsija”, tvrdi Korijere da bi bivši kormilar Rome Rudi Garsija mogao da preuzme ovog leta Milan.

Roma – Konte, bliski susreti”, izveštava se da su predstavnici Rome u više navrata sreli Antonija Kontea u poslednjih par meseci i da su postali još frekventniji u poslednjim nedeljama. Prema tvrdnjama Korijerea, Konte je zainteresovan za projekat Rome i da bi ključ za njegov dolazak mogao da bude njegov zemljak i prijatelj Petraki, a da je jedina ozbiljna prepreka plata Kontea koja prevazilazi prilično mogućnosti Đalorosih.

Na unutrašnjim stranama list prenosi priču da je Manolas sve bliži Juveu: „Ćao Manolas, Juve sprema 36.000.000”, to je cifra raskidne klazule Grka. U tekstu se kaže da su za defanzivca zainteresovani Atletiko Madrid i Mančester junajted, ali da njegov menadžer Mino Rajola insistira da on pređe u Juventus.

Inter i Juve, dve ere Skudeta”, navodi Korijere da su Inter i Juve osvjili 13 od poslednjih 14 Skudeta. “Posle Kalčopolija, pobednički ciklus Intera je zbrisan sa osam uzastopnih titula Stare dame sa bodovnom razlikom koja ledi krv u žilama: 235 bodova”. List najavljuje da su brojni rekordi ugrožen u subotu: od gledanosti do zarade od ulaznica. Takođe se piše da je predsednik Stiven Žang obećao premiju za svakog igrača od 100.000 evra ako prođu u Ligu šampiona, a da će ček biti još veći ako prestignu Napoli i završe sezonu na drugom mestu.

TUTTOSPORT

„Inter-Juve kakve priče!”, najavljuje derbi Tutosport podsećajući čitaoce da se sukob neće limitirati samo na teren već da će biti prebačen i na prelazni rok, dok je moguće da dva kluba naprave sporazum o razmeni Ikardi – Dibala. Na unutrašnjim stranama se kaže da je taktikta Vande Nare usmerena da Mauro pređe u Juventus jer, imajući u vidu blizinu Torina, ne bi morali čak ni da se sele, a ona bi mogla da nastavi karijeru na televiziji. Istovremeno, osim Dibale, Inter pažljivo prati šta se događe sa Insinjeom i mogao bi da ubaci Ikardija u priču o razmeni sa Insinjeom.

Ringhio (reži) Lacio”, upotrebio je Tutosport nadimak Gatuza da opiše pobedu Nebeskoplavih koji su na San Siru pokazali ne semo premoć u kvalitativnom smislu već i na motivacionom planu pošto  je bilo očigledno da više žele pobedu.

Ceo Bergamo gura Atalantu”, predstavlja list drugi polufinalni  meč Kupa Italije Atalanta – Fjorentina u  kojem je tim iz Lombardije favorit i imaće ispunjen stadion do poslednjeg mesta na svojoj strani.

Petraki i Kairo u totalnom rascepu”, svedoči list o naglom zahlađenju odnosa između sportskog direktora Torina i vlasnika kluba.  „Posle 10 godina u Torinu nepravedno je stavljati moju lojalnost pod sumnju”, odgovorio je, preko saopštenja dostavljenom Ansi, Petraki na insinuacije Kaira da se nalazi u konfliktu interesa budući da su Roma i Torino u trci za Ligu šampiona.

ITALIJA, KUP - POLUFINALE, REVANŠI

Sreda
Milan - Lacio 0:1 (0:0) - /prvi meč 0:0/
/Korea 58/
Sutra: 
20.45: (1,75) Atalanta (3,60) Fiorentina (4,90) - /prvi meč 3:3/

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko PantelićJuventusInter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara