Buongiorno Italia: Juventus tera Dibalu, pokušava da ga uvali Interu, ali on neće da ide

Vreme čitanja: 5min | pet. 19.04.19. | 12:06

Italijanska jadikovka zbog ispadanja iz Evrope, poređenja i sa Terezom Mej

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanska sportska štampa je teško doživela ispadanje Napolija iz Lige Evrope i činjenicu da u polufinalima dva evropska takmičenja neće biti nijednog predstavnika Serije A. Piše se mnogo i o Dibali: Gazeta ga vidi samo u Juventusu, a Korijere i Tutosport prenose priče da se radi na trampi decenije  sa Ikardijem. Rimski dnevnik izveštava i da se u Trigoriji dvoume između dva puta: jedan je sa Totijem, drugi je sa Baldinijem. Tutosport najavljuje da će Emre Džan biti prekomandovan u odbranu Juvea a da će sredinu terena, pored Remzija, pojačati još dvojica top fudbalera. Među kandidatima, pored Pogbe i Iska tu je i Sergej Milinković Savić.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Bye Bye Italia”, naslov je na engleskom koji Gazeta ironično koristi da bi pojačala efekat vesti da u evropskim kupovima nema više timova iz Serije A. “Arsenal potopio Ančelotija. Nema više ni Napolija u Evropi”, dodaje Gazeta. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da je spušten s jarbola italijanski barjak u Evropi i da Napoli nije upeo da postigne ni počasni gol protiv Tobdžija koji su zasluženo pobedili i na San Paolu. List stavlja pod znak pitanja i pozitivnu ocenu za sezonu Napolija koji je ispao iz svih takmičenja a čak je i drugo mesto u prvenstvu fasada budući da Azuri nijednog momenta nisu bili u trci sa Juveom za skudeto a milanski i rimski timovi su imali prosečnu ili lošu sezonu.

Gazeta nije dala prelaznu ocenu Nikoli Maksimoviću samo zato što je skrivio, nepotrebno, faul iz koga je Lakazet postigao gol. “Karakter je jača strana Maksimovića, ali ponekad preteruje kada ga meša sa robusnim startovima, kao što je bio slučaj sa prekršajem koji je mogao da izbegne, a iz koga se rodio gol Lakazeta. Ančeloti ga je zamenio iz taktičkih razloga a ne zbog igre”, obrazložila je ocenu 5,5 Gazeta.

“Interov trostruki napad”, piše Gazeta da  sutra protiv Rome an San Siru Nerazuri imaju tri cilja. Prvi je da  pobedom konsoliduju treće mesto i plasman u Ligu šampiona i istovremeno povećaju šanse da Roma ostane bez novca koji donosi učešće u najprestižnijem evropskom takmičenje. Drugi cilj je Pelegrini: po pisanju Gazete, bez LŠ, predsednik Rome Palota će morati da proda par najboljih fudbalera, među njima i Pelegrinija koji ima raskidnu klauzulu, malo manje od 30 miliona evra, ideja je da Inter da golmana Radua (na pozjamici u Đenovi) plus novac za veznog igrača Rome. Kao treći cilj, mada se ovde radi o pretpostavci, je eventualni angažman Džeka, kao zamenu za Ikardija, dok je Roma na tragu Benedeta iz argentinske Boke.

“Gde je nestao Dibala?”, pita se na naslovnici Gazeta. “Baš užasna godina, ali Paulo želi da lansira svoju karijeru u Juveu”, stoji u podnaslovu dok se na unutrašnjim stranama navodi da Dibala ne želi da napusti Bjankonere, naprotiv želi da se vrati među top igrače sveta u dresu Stare dame. Milanski dnevnik piše i da je šampion Italije ponudio Romi 50.000.000 evra za Zaniola a da je rimski tim odbio tu ponudu.

“U Milanovoj budućnosti Bilja se kotrlja ka rastanku”; tvrdi Gazeta da Leonardo nema nameru da Argentincu ponudi obnovu ugovora koji ističe sledeće godine. Prioritet, prema istom izvoru, je da se otkupi Bakajoko od Čelsija što neće biti lako jer Plavci ne žele da daju popust na predviđenu cifru za otkup koja iznosi 35.000.000 evra.

CORRIERE DELLO SPORT

“Čvor Toti”, informiše rimski dnevnik da su se posle samita u Bostonu sa predsednikom Džejmsom Palotom iskristalisale dve alternative za budućnost Rome. Prva predviđa Frančeska Totija kao centralnu figuru oko koje će biti konstruisana nova Roma a druga, čiji je arhitekta Franko Baldini, podrazumeva marginalnu ulogu Totija. U prvom rešenju Toti bi radio sa Rikijem Masarom i Morganom De Sanktisom a druga solucija se bazira na izboru novog sportskog diretkora. Prvi izbor ostaje Kampos iz Lila uprkos malim šansama da dođe do transfera dok je alternativa Petraki iz Torina.

Korijere je dao prostor i opaski Klaudija Ranijerija da bi mogao da ostane na klupi Đalorosih, tim pre ako bi uspeo da ostvari cilj i odvede tim u Ligu šampiona. Na unutrašnjim stranama se još kaže da se El Šaravi povredio i da je pod znakom pitanja za meč sa Interom. Umesto Faraona bi trebalo da igra Klajvert.

“Spasite Ćira”, posvećuje veliki prostor Korijere centarforu Lacija Imobileu koji prolazi kroz jedan od najtežih perioda u njegovoj karijeri. Trener Inzagi i svih saigrači, tvrdi list, pružaju punu podršku i imaju puno poverenje u golgetera. Štaviše, svi, uključući i Imobilea, su uvereni da će on biti presudan u završnici trke za mesto u Ligi šampiona.

“Teško nama. Italija van Evrope”, depresivan je naslov na prvoj strani posvećen ispadanju Napolija iz Lige Evrope.  U redakcijskom komentaru “Četvrtak pepela” se ironično konstatuje da je italijanski fudbal mnogo efikasniji od Tereze Mej u napuštanju Evrope.

“Dibala za Ikardija (protiv volje Paula)”, naslov je priče u kojoj se kaže da Juve i Inter već pregovaraju o razmeni ali i da Dibala želi da ostane u Juventusu ili da ode u Španiju ili Englesku.

TUTTOSPORT

“Dibala - Ikardi, unosan posao za sve”,  ne gubi vreme Tutosport pošto je uz pomoć fotomontaže već obukao Dibalu u dres Nerazura a Ikardija u Bjankonero. “Paratiči i Marota vagaju vatrometnu trampu: postoje brojni za i protiv”, stoji u podnaslovu dok se na unutrašnjim stranama ističe da plusvalence bude apetit i jednog i drugog kluba da realizuju posao decenije.

Na unutrašnjim stranama se najavljuje da bi Emre Džan u budućnosti mogao da bude prekomandovan u defanzivnu liniju a da su za sredinu terena kandidati sve sami top fudbaleri: od Iska i Pogbe preko Ndombelea i Milinkovića do Zaniola. Za odbranu su i dalje najozbiljniji kandidati De Liht i Ruben Diaš.

“Srce nije dovoljno, Napoli izgubio podignute glave”, smatra Tutosport da su se igrači Karla Anćelotija zalagali maksimalno ali da to nije bilo dovoljno za prolaz u polufinale Lige Evrope protiv raspoloženog Arsenala.

List piše i da bi Lele Orijali mogao da se vrati u Inter pod uslovom da tim preuzme Antonio Konte: “Džang želi Orijalija u tandemu sa Konteom”. U tekstu se kaže da je angažovanje Orijalija fundamentalno jer bi predstljao “Interov istorijski duh” i bio garancija u odnosima Kontea sa ambijentom Nerazura. Potencijalna prepreka za povratak Orijalija je njegov aktuelni posao u FS Italije i povezanost sa Robertom Mančinijem koji ga želi pored sebe u nacionalnoj selekciji.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaPaulo Dibala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara