""
""

Buongiorno Italia: Kanavaro predviđa remi u Torinu, prpa Intera od Fjorentine, Sabatini napušta Romu

Vreme čitanja: 6min | čet. 11.02.16. | 12:34

Za razliku od uvreženog mišljenja da je dvoboj Dibala – Iguain krucijalan za finalni rezultat, Kanavaro vidi u Kvadradu i Insinjeu džokere Alegrija odnosno Sarija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Legenda Juventusa i italijanskog fudbala Fabio Kanavaro, inače Napolitanac, predviđa da će se veliki meč na Juventusovom stadionu završiti nerešenim rezultatom, a da će Kvadrado i Insinje biti glavni protagonisti. Takođe se piše i o izjavi Iguaina koji je, uprkos poslovičnom sujeverju Napolitanaca, progovorio o Skudetu. Gazeta piše i o „prpi“ koju ima Inter od Fjorentine, a Tutosport da je Nerazurima potrebna psihoanaliza. Prostor je dobila i vest o povratku Bonaventure na raspolaganje Mihajloviću budući da bez njega na terenu Milan ne zna za pobedu. Rimski dnevnik Tempo piše da je Valter Sabatini već podneo ostavku koju je predsednik Rome Džejms Palota usvojio i ona će stupiti na snagu u junu, godinu dana pre isteka ugovora sportskog direktora Rome.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najtiražniji sportski dnevnik u Italiji nastavlja da priprema atmosferu za najvažniji meč tekućeg šampionata Juve - Napoli sa intervjuom Fabija Kanavara, rođenog Napolitanca koji je najvažnije uspehe u svojoj karijeri ostvario noseći dres Juventusa:
"Ko će odlučiti meč? Kvadrado i Insinje", to je odgovor Kanavara po kojem će Kolumbijac i njegov zemljak odigrati presudnu ulogu za konačan ishod meča.

Za razliku od uvreženog mišljenja da je dvoboj DibalaIguain krucijalan za finalni rezultat, Kanavaro vidi u Kvadradu i Insinjeu džokere Alegrija odnosno Sarija:“Dibala i Iguain su veliki igrači, ali Huan (Kvadrado) je brži od svih, a Lorenco (Insinje) je igrač koji je doprineo da ceo Sarijev tim napravi kvalitativan pomak u igri. Kako će se završiti? Odbrane su toliko jake da bih stavio ulog na remi“.

Gazeta prenosi i reči Gonzala Iguaina koji je izašao iz okvira sujeverja, vrlo dominantnog životnog stila u Napoliju, i stavio do znanja da on nema strah da priča o skudetu i da je to dostižan cilj:
Iguain: šampionska titula? Ja se ne plašim.

Suprotstavljajući dva vodeća tima Serije A, Gazeta je zavirila u brojeve navijačkih klubova dva tima na svih pet kontinenata i rezultat je bio očekivan: dominacija Juventusa.
Fan klubovi na pet kontinenata: Bjankoneri četiri puta brojniji.

Inter, ljubičasta prpa bato, srećom vraća se Miranda“, piše Gazeta u vrhu naslovne strane o novom problemu Nerazura koji je izašao na videlu na utakmici protiv Verone kada je primio tri gola na isti način posle kornera ili slobodnih udaraca. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da je Roberto Mančini posvetio veliki deo jučerašnjeg treninga, i da će tako biti sve do nedelje, vežbanju zone prilikom prekida kako bi se izbegle greške viđene protiv Verone. List prenosi i izjavu bivšeg patrona Masima Moratija da bi on mogao i da ne proda svoje akcije, to jest da ne bi imao ništa protiv da ostane u vlasničkoj strukturi Intera sa svojih 30 odsto akcija.
„Haos Palermo, najuren Skeloto, sedma promena“, navodi Gazeta da je predsednik sicilijanskog kluba Mauricio Zamparini nadmašio i samog sebe menjajući sedmi put trenera prvog tima. Povodom situacije u Palermu oglasio se i Toto Skilači koji je u svom autorskom tekstu napisao da Palermo može da spasi samo neki šeik iz Persijskog zaliva.
„Protest protiv skupih karti: navijači – Liverpul 1-0. Poništeno povećanje cena“, odaje priznanje Gazeta navijačima sa Enfild rouda koji su na veoma civilizovan i efikasan način, napuštanjem stadiona u 77. minutu meča sa Sanderlendom, izrazili negodovanje zbog povećanja cene karti na 77 funti, oko sto evra.

U dnu strane Gazeta piše i o dobrim vestima za Milan. Mihajlović upecao svemogućeg Džeka. Sastanak sa Galijanijem“, piše list da će Džek Bonaventura biti na raspolaganju srpskom stručnjaku za utakmicu protiv Đenove. Statistika kaže da bez bivšeg igrača Atalante, Milan u ovoj sezoni ne zna za pobedu. Takođe se izveštava da je Mihajlović predstavio Galijaniju sve statističke podatke o timu i pojedinačno za svakog igrača i da će imati novi sastanak sa Silvijom Berluskonijem u subotu, ali da su šanse da i u sledećoj godini ostane na klupi Rosonere prilično kompromitovane.

Na kraju Gazeta objavljuje i priču o tome da je Roma u poslednje četiri godine potrošila 52 miliona evra na provizije fudbalskim menadžerima, dok je u istom periodu Juventus izdvojio 34 miliona a Lacio 15 miliona evra. Reč je o zvaničnim podacima budući da su pomenuta tri tima kvotirana na berzi.

CORRIERE DELLO SPORT

Lacio daj gol“, poziv je na prvoj strani Korijerea sa fotografijom Alesandra Matrija koji će večeras, protiv Verone na Olimpiku, dobiti prednost u odnosu na našeg Filipa Đorđevića i Mira Klosea. „Nebeskopalvom timu je neophodna pobeda da bi nastavio da sanja o Ervopi“, stoji u podnaslovu. List prenosi i svojevrstan apel trenera Stefana Piolija navijačima koji je i ovog puta ostao bez odgovora: Pioli napada: bolje izviždani nego sami.

Naime, i pored svih apela tifozi Lacija su neumoljivi u njihovom protestu protiv predsednika Klaudija Lotita i večeras će na Olimpiku, čiji je kapacitet preko 70 hiljada mesta, biti manje od deset hiljada gledalaca. Za utakmicu je otišlo samo 1.700 karata od kojih je trećina poklonjena.

Roma, evo ponovo Džeka, grize kao prava devetka“, naslov je kojim se ispod zaglavlja najavljuje tekst na unutrašnjim stranama koji svedoči o velikom zalaganju reprezentativca BiH na treninzima Rome i da u Trigoriji nemilosrdno trese mreže. Sad se očekuje da i na utakmicama ponovi ono što pokazuje na treninzima.
„Juve - Napoli, evo kako igraju dva trenera“, predstavlja Korijere detaljno tatkičke zamisli Alegrija i Sarija u danšnjem izdanju.
„Markizio – Pogba je ključi Alegrijeve igre. Sari od Iguaina želi gol i asistencije“. Na unutrašnjim stranama se kaže da je Alegri konstruisao neprelazni zid u odbrani i da u 90 minuta, pre ili kasnije, barem jedan od vanserijskih talenata koje ima na raspolaganju, Dibala, Pogba, Kvadrado, Morata, reši meč .

S druge strane se kaže da pored Iguaina, Napoli igra harmoničan kolektivni fudbal koji se odlikuje triangolarnim dodavanjima koji stvaraju igrač više na protivničkoj polovini.

TUTTOSPORT

„Zafrkavajmo se“ poziv je torinskog dnevnika da se spuste tonovi u predvečerje dvoboja Juventus - Napoli. „Zbijanje šala na račun rivala je fudbalska mirođija: od barova do društvenih mreža. Sa osmehom, dva pisca-navijača razbili ušančene pozicije“, stoji u podnaslovu kojim se najavljuju autorski tekstovi pisaca Luka Beatriče i Mauricija de Đovanija.

Tutosport objavljuje i interasantnu priču o manje poznatim deteljima iz karijere dva trenera koji su odrasli u Toskani: Znate li da Alegri i Sari.... U podnaslovou se kaže je Alegri lud za sličicama iz perioda kada je bio adolescent a da je Sari pretvorio svoje okruženje u mestu Filjine Valdrano u Fuorigrotu, kvrat u Napoliju gde je rođen i gde je proveo prve godine svog života.

U vrhu naslovne strane list podseća da je trener Torina Đampjero Ventura u svom diplomskom radu za licencu trenera u Koverčanu branio prednosti formacije 3-4-3: Venturov diplomski rad je propovedao 3-4-3“. Po mišljenju Tutosporta prelazak na 3-5-2 je razlog pada u igri Torina i gubljenje identiteta tima.
„Skeloto već pobegao iz Palerma“, i Tutosport odvaja prostor za još jednu smenu na klupi Palerma.

Torinski dnevnik objavljuje intervju sa bivšim igračom Torina i Juventusa Aneđelom Ogbonom koji je postao junak Čekićara, pošto je svojim golom u poslednjem minutu produžetka omogućio Vest Hemu da izbaci Liverpul iz FA kupa: Moj Vest Hem je kao Toro.

U dnu strane Tutosport nastavlja vrlo strogi pristup prema Interu i Robertu Mančiniju: Interova kriza je za psihoanalizu“. U podnaslovu se kaže da će Mančini morati u nedelju da se suoči za duhovima iz Firence i da je zato u Apijano Đentile doveo mental kouča.
„Galijani – Preciozi, unosni poslovi i podvale“, najava je tekst na unutrašnjim stranama u kojem se analiziraju svi prelasci na liniji Đenova – Milan poslednjih godina, među kojima je bilo dobrih poslova ali mnogo više promašaja. Čak 25 igrača je razmenjeno između dva kluba a mnogo bolje je prošla Đenova koja je u plusu 67 miliona evra.

Piše: Željko Pantelić  


tagovi

Valter SabatiniBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara