Buongiorno Italia: Kolarov jedva do šestice, pogrešio 17 pasova, Sergej mora bolje

Vreme čitanja: 4min | pon. 12.11.18. | 12:46

Juve gazdzuje Serijom A, Inter u mrklom mraku

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobeda Juventusa i poraz Intera su u prvom planu italijanske sprotske štampe ovog ponedeljka. Piše se da je Kristijano Ronaldo trijumfovao u direktnom duelu sa Gonzalom Iguainom, a da je Inter imao i sreće što je izgubio 1:4, imajući u vidu šta se događalo u Bergamu.

Izabrane vesti

Ističe se i pobeda Rome posle višenedeljnog posta u prvenstvu kao i da je Lacio posle 15 mečeva u ovoj sezoni konačno odigrao nerešeno.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Dama i gazdarica”, tako definiše Gazeta Juventus posle pobede nad Milanom na San Siru. „Mandžukić i CR7 dominiralli, Pipita pocrveneo. Hrvat načeo Milan, Iguain pogrešio penal za izjednačenje. Ronaldo zapečatio pobedu u finišu meča, a Argentinac izgubio pribranost i zaradio crveni karton: posle utakmice se izvinio pred televizijskim kamerama”, opis je jučerašnjeg meča i crne večeri za Gonzala Iguaina koji je bukvalno izgoreo u želji da se „osveti“ dojučerašnjem klubu zbog načina na koji je stavlje na izlazna vrata Juvea.

Super Boginja, mrkli mrak Inter. Bez glave i nogu, Ikardi i kompanija se slupali u Bergamu”, piše Gazeta o debaklu Nerazura koji bi bio i veći da Handanović nije pravio čuda na golu.

Kakav Faraon! Odblokirao se i Šik, Di Frančesko diše”, naslov je za tekst o pobedi Rome nad Sampdorijom. Navodi se da je El Šaravi bio najzaslužniji za najlepšu Romu koju smo videli u ovoj sezoni u prvenstvu. List prenosi i izjavu El Šaravija s kojom se žali na izostanak poziva pod nacionalni barjak od strane Roberta Mančinija. Kolarov je dobio prelaznu šesticu samo zbog asistencija za gol Šika, koji je praktično odlučio meč. U suprotnom bi bio ponovo „oboren“ na ispitu, jer je pogrešio 17 pasova.

Između Sasuola i Lacija remi sa pogledom na Evropu” naslov je izveštaja sa utakmice u Ređo Emiliji. Sergej Milinković Savić je ponovo razočarao. Gazeta mu je dala 5,5 priznajući da je u sve tri najbolje akcije Nebeskoplavih učestvovao, uključujući i gol, ali da je to malo imajući u vidu njegov igrački potencijal. Filip Đuričić je dobio prelaznu šesticu pošto je njegovim ulaskom na teren Sasuolo bio opasniji i upravo je sprski napadač kreirao dve šanse za tim iz Emilije.

Ventura podneo ostavku, Kjevo je zaledio”, izveštava se da je bivši selektor Italije, posle par nedelja na klupi tim iz predgrađa Verone, odlučio da se preda i to posle prvog osvojenog boda. Takođe se piše da ozbiljno rizikuju otkaz i Velaskez, trener Udinezea i Jurić na kormilu Đenove.

CORRIERE DELLO SPORT

Elšou”, kovanica je Korijera između prezimena El Šaravija i šou-programa posle odlične predstave i dva gola Italijana. „Sjajna dva pogotka Faraona, zatresli mrežu Huan Žesus i Šik. Di Frančesko zadovoljan: “Ovo nam je bila najuverljivija utakmica ove sezone”. Za razliku od Gazete, Korijere je bio darežljiviji prema Kolarovu i srpski bek je dobio 6,5, iako list konstatuje da je i dalje daleko od najbolje forme i da se potencijal video upravo kroz asistenciju za gol Šika. Korijere prenosi i zakletvu sportskog direktora Mončija koji se kune da će ostati u Romi mnogo godina, demantujući glasine da bi mogao da napusti Trigoriju već sledećeg leta.

„Parolov Lacio”, stavlja u prvi plan Korijere, ispod zaglavlja, veznog igrača Lacija koji se još jednom u ovoj sezoni upisao u listu strelaca. Kao u slučaju Kolarova, i prema Milinkoviću je Korijere bio blaži od Gazete. Rimski list je reprezentativcu Srbije dao prelaznu šesticu, uz obrazloženje da se vidi napredak u njegovoj igri. Ističući da je učestvovao u svim važnim akcijama Lacija. Korijere kritikuje Milinkovića da i dalje ne uspeva da igra dobro u kontinuitetu svih 90 minuta.

Ronaldo izbrisao Iguaina”, posledični je naslov posle prvih strana štampe koji su meč Milan – Juve najavljivali kao sudar Iguaina i Ronalda. „Juve opustošio San Siro. Mandžukić i CR7 potigli golove. Pipita promašio penal, a onda zaradio crveni karton”, stoji u podnaslovu dok se na unutrašnjim strnama dodaje da je nepromišljenim potezom Argentinac doveo u još teži položaj trenera Gatuza jer, pored povređenih igrača, neće moći da računa ni na Iguaina protiv Lacija na Olimpiku u sledećem kolu.

TUTTOSPORT

Divovi na San Siru”, naslov je ispod fotografije Ronalda i Mandžukića. „Juve se odmah iskupio i pokazao snagu. Mandžukić i Ronaldo oborili Milan i stavili potpis na još jedan rekord: 34 boda na 12 utakmica. Iguain izgubio živce, promašio penal a onda pocrveneo”, dodaje u podnaslovu torinski dnevnik.

Atalanta iz bajke, ćao Inter”, piše Tutusport da je Gasperini održao lekciju Spaletiju koju će toskanski stručnjak još dugo pamtiti i zapaža da su Nerazuri još i dobro prošli kad se ima u vidu broj šansi koje je Atalanta stvorila tokom meča.

Super Maks i Super Gasp”, naslov je redakcijskog komentara u kojem se vezu hvalospevi na račun dvojice trenera. Alegri s jedne strane niže rekord za rekordom, a Gasperini je posle prolazne krize rezultata utabao put koji Atalantu može ponovo da odvede u Evropu. Neki misle čak i u onu najvažniju, odnosno Ligu šampiona.

Toro ide na popravni. Tifozima se smučilo”, donosi list priču na unutrašnjim stranama u kojoj se tvrdi da će igrači biti u nekoj vrsti dnevnog karantina tokom pauze zbog obaveza reprezentacije  i da je predsednik kluba Kairo podržao trenera Macarija u toj nameri da ukine uobičajeni odmor od par dana tokom pauza.

Šou Rome, ali Samp je u krizi”, daje Tutosport drugačije čitanje pobede Rome stavljajući akcenat na krizu kroz koju prolazi Samp. Za samo dve sedmice Sampdorija je od tima koji je primao najmanje golova u Seriji A stigla na dno liste pošto je u poslednje tri utakmice 11 puta vadila loptu iz mreže.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Željko PantelićBuongiorno ItaliaAleksandar KolarovSergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara