Buongiorno Italia: Milan – Inter derbi za gratis Papua Gomeza! U Atalanti je puklo zbog reprezentacije

Vreme čitanja: 7min | uto. 15.12.20. | 12:58

Gazeta i Tutosport podsećaju da je Milan osvajao evropske titule kada bi naišao na Crvenu zvezdu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Žreb Lige šampiona i Lige Evrope se ukrstio sa dodelama godišnjih nagrada Gazete delo sport i Tutosporta u italijanskoj dnevnoj štampi. Veliku pažnju privlači razvoj događaja oko Papua Gomeza pošto je nekoliko timova Serije A kao i PSŽ zainteresovano da ga angažuju ako isposluje da ga Atalanta pusti u januaru bez obeštećenja. Interesantno je da svi listovi podsećaju da je Milan osvojio dva puta titulu prvaka Evrope kada ga je put vodio preko Marakane. Odjeknula je i izjava Andree Anjelija da Dibala nije među pet najboljih fudbalera na svetu već da pripada široj grupi od 20 top fudbalera i da je s tim u skladu ponuda Juventusa za povećenje plate.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najčitaniji italijanski dnevnik otvara današnje izdanje reportažom sa dodele Gazetinih godišnjih nagrada na kojoj je Čiro Imobile proglašen za sportistu godine (Zlatna kopačka Evrope) a Atalanta je dobila priznanje kao najbolji tim.

Međutim, centralni prostor na naslovnici je zaradio Zlatan Ibrahimović koji je podigao lestvicu ambicija Milana u ovoj sezoni. “Ibra kaže skudeto”, naslov je s kojim se najavljuje intervju napadača Rosonera. Šveđanin je poručio urbi et orbi da Milan mora da ima hrabrost da sanja skudeto. Ibra je priznao da se dvoumio da li da se vrati u Milanelo, ali da je na kraju sam sebi rekao: “Kada sam ja pravi Zlatan ništa nije nemoguće”.

Milan, Crvena Zvezda budi sećenja na magične noći u Ligi šampiona i na trijumfe”, podseća Gazeta da su Rosoneri oba puta kada su naišli na beogradski klub na svom evropskom putu na kraju osvojili titulu prvaka Evrope. Tako je bilo 1988. godine i čuvene “maglovite noći” i 2006. godine, Milan je posle i 1989. i 2007. godine postao šampion Starog kontinenta.

Papu ne pleše više”, izveštava Gazeta da je Gomez tražio raskid ugovora sa Atalantom bez penala i obeštećenja. Prema pisanju milanskog dnevnika, Argentinac nema nameru da se seli iz Evrope u neku egzotičnu fudbalsku ligu, već želi da ostane na velikoj pozornici kako bi se izborio za mesto u timu Argentine na Kupu Amerike. List tvrdi da su Roma, Inter, Milan i PSŽ veoma zainteresovani da angažuju desetku Atalante, pogotovo ako bi se u januaru oslobodio bez evra obeštećenja.

Gazeta pokušava da otkrije i motive razlaza između Gomeza i trenera Gasperinija. Po insajderskim inforamcijama milanskog dnevnika, Papu je želeo da nastavi da igra u ulozi “slobodnog veznog “ fudbalera jer mu je to omogućavalo da se izbori za dres reprezentacije Argentine. U ulozi klasičnog drugog špica, na čemu je Gasperini insistirao u poslednje vreme, Gomez nema šansu da se izbori za dres Gaučosa imajući u vidu konkurenciju. Takođe, Gasperini nije svario Gomezovo stavljanje interesa reprezentacije Argentine ispred interesa Atalante.

“Konte prekraja Inter i vidi vrh tabele. Formacijske postavke će biti raznovrsnije, izbori igrača jasniji, igra maštovitija i nepredvidiva”, najavljuje Gazeta značajne promene u redovima Nerazura. U tekstu se kaže da će posle ispadanja iz Lige šampiona, Antonio Konte jasno odrediti hijerarhije u timu i da više neće biti velikih rotacija, osim u slučaju povreda ili drugih neplaniranih i nepredvidivih okolnosti. Potvrđuje se odlazak pojedinih igrača u januaru. Pre svih Najngolana, Perišića i Eriksena.

U najavi za meč sa Napolijem se kaže da Vidal maksimalno ubrzava oporavak kako bi bio na raspolaganju sutra uveče na San Siru. S druge strane, Napoli neće moći da računa ni protiv Nerazura na svog napadača Osimena, tako da će Gatuzo poslati na teren “tri atomska mrava”: Lozana, Mertensa i Insinjea.

“Gospodin penal”, naslov je analize u kojoj se konstatuje da je Kristijano Ronaldo najbolji na svetu svih vremena po još jednom parametru. Naime, Portugalac je postigao najviše golova u istoriji sa bele tačke, čak 133. Na drugom mestu je Romario (116) a na trećem Bađo (108).

CORRIERE DELLO SPORT

Čiro - Leva, zvezdani sudar”, najavljuje Korijere sudar Lacija i Bajerna u Ligi šampiona kroz prizmu okršaja dvojice golgetera koji su vodili mrtvu trku za “Zlatnu kopačku” u prethodnoj sezoni. U tekstu se priznaje da su Nebeskoplavi prošli kao bos po trnju na žrebu za osminu finala LŠ, ali i da je je ovo sezona anomalija u kojoj je moguće sve. U tekstovima provejava i određena zebnja da bi Nebeskoplavi mogli da prođu kao Roma u sudarima sa Bavarcima u Ligi šampiona.

Rimski dnevnik najavljuje “bratski derbi Inzagija” u Beneventu, gde domaći tim dočekuje Lacio “Inzagi protiv Inzagija”. Takođe se kaže da je stariji Inzagi u relaksiranijoj poziciji jer nema imperativ pobede kao njegov mlađi brat. Prenose se reči predsednika Lotita koji je tražio od svojih igrača da pokažu na terenu svoje vrednosti posle poraza od Verone. U najavi meča se konstatuje da će Lacio biti značajno oslabljen zbog odsustva povređenog Ačerbija i Lejve.

“Džeko nanišanio Pruca”, piše rimski dnevnik da je kapiten Đalorosih, po dostizanju Amadeija na Rominoj listi strelaca svih vremena, postavio sebi cilj da stigne i prestigne Roberta Pruca. Da bi uspeo u toj nameri Džeko bi trebalo da postigne još 27 golova koliko ga deli od drugoplasiranog centarfora koji je doneo drugi skudeto Romi. Džeku je povodom 111. gola u dresu Rome poruku poslala i ćerka Amadea Amadeija, Marija Gracija. Ona je podsetila na koincidenciju da je njenom ocu i Džeku trebao isti broj utakmica da bi postigli 111 golova - 234 nastupa. Marija Gracija je dodala da u Džeku vidi svog oca iz igračkih dana i da su obojica nesebični na terenu, da ne igraju za sebe već za tim, što nije česta karakteristika kod centarfora.

Anjeli: Dibala? Nije među pet najboljih igrača”, citira Korijere odgovor Juventusovog predsednika na izjavu Argentinca posle meča sa Đenovom u kojoj je optužio klub za odugovlačenje oko potpisivanja novog ugovora. Anjeli je precizirao da su oni ponudili ugovor Dibali pod uslovima koji važe za 20 najboljih igrača, praveći aluziju da Dibala pretenduje na platu kao da je među pet najboljih igrača Evrope. “Mi čekamo Dibalin odgovor, voleo bih da je on među pet najboljih fudbalera, ali on to još uvek nije”, rekao je prvi čovek Stare dame.

Gatuzovi golovi”, izveštava Korijere da su samo Sarijev i Amadeijev Napoli postigli više golova posle 11 kola u Seriji A od Gatuzovog. Učinak Azura je mogao da bude i bolji od 26 postignutih golova da su odigrali meč sa Juventusom koji su izgubili za zelenim stolom 3-0. Kao i Gazeta i Korijere najavljuje “laku konjicu” Napolija na San Siru (Insinje, Lozano, Mertens) pošto ćemo Osimena najverovatnije videti tek u novoj 2021. godini.

TUTTOSPORT

“Juve, čeka te Porto za ispijanje”, nije odoleo Tutosport da napravi klasičnu metaforu kada veliki timovi ukrste puteve sa timom koji je i dalje div u Portugaliji, ali je prosečan tim na velikoj evropskoj pozornici. U izveštaju sa žreba se ne krije zadovoljstvo i činjenica da Bjankoneri nisu mogli bolje da prođu. Međutim ima i onih koji podsećaju na prošlogodišnje bolno iskustvo. I tada je Juve bio srećne ruke izvukavši Lion. Svi su trljali ruke u decembru da bi posle lokdauna stigao hladan tuš od čete Rudija Garsije.

Juve zakucao Dibalu”, naslov je teksta u kome se prenose reči Andree Anjelija da je Juve dao argentinskom fudbaleru ponudu saglasnu njegovim kvalitetima. “Dibala može da postane naš kapiten, ali nije još uvek među pet najboljih fudbalera, tek treba to da postane i on je prvi koji to vrlo dobro zna. Naša ponuda je kompatibilna sa njegovom aktuelnom vrednošću, odnosno za igrača koji je među top 20 u Evropi”, rekao je Anjeli. Prema informacijama Tutosporta, Juveova ponuda iznosi 12.000.000 evra po sezoni dok se ranije pisalo da Dibala želi 20.000.000 evra po godini.

“Holand zlatni gol”, centralni deo naslovnice je posvećen dobitniku priznanja Tutosporta “Golden Boy”. Mladi Norvežanin je u zahvalnoj reči izrazio želju da sledi put Kristijana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića kao i da mu je primarni cilj da osvoji Ligu šampiona a onda Zlatnu loptu. Po svom običaju, Mino Rajola, proglašen za najboljeg fudbalskog agenta, nije propustio priliku da “zabiberi” jučerašnju priredbu izjavivši da nije isključeno da Holand zaigra i u Seriji A u budućnosti.

Osim mladog Holanđanina, priznanja su dobili i Robert Levandovski (Golden Player) i Karl Hajnc Rumenige. Levandovski je otkrio da je pre deset godina bio veoma blizu transfera u Đenovu, a Rumenige je posvetio nagradu za najboljeg menadžera svom velikom rivalu i prijatelju Paolu Rosiju.

“Milan - Inter kakav derbi za Papua”, najavljuje vatrometni obračun u januaru između dva milanska kluba koji žele da iskoriste priliku i angažuju bez evra obeštećenja Papu Gomeza. Prema tvrdnjama Tutosporta Inter je bliži Argentincu ali mora prvo da se oslobodi par igrača u januaru da bi mogao da ga angažuje. Milan, upravo u toj obavezi Nerazura da prvo moraju da prodaju par fudbalera, vidi svoju šansu da se ubaci u igru i dovede Gomeza u svoje redove. Takođe, za Rosonere bi priča o Gomezu u Milanelu mogla da bude i dodatno oružje u pregovorima sa Čalhanogluom oko produžetka ugovora, budući da sa Argentincom u orbiti Rosonera “ucenjivački potencijal” Turčina prilično slabi.

Tutosport predstavljajući okršaj u Ligi Evrope između Milana i Crvene Zvezde zapaža da će između dva meča na Meaci i Rajku Mitiću, Rosoneri igrati derbi sa Interom, a na klupi beogradskog tima sedi legenda Interove “triplete” Dejan Stanković. Kao i Gazeta i Tutosport je podsetio da Milanu okršaji sa Zvezdom donose sreću. Kad prođu kroz Marakanu, Rosoneri osvajaju evropske trofeje.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Alehandro GomezZimski prelazni rok 2021Buongiorno Italia

Obaveštavaj me

Milan
Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara