Buongiorno Italia: Modrić otvara vrata Reala Sergeju

Vreme čitanja: 4min | čet. 09.08.18. | 11:50

Prelistavanje italijanske sportske štampe za četvrtak...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Rimski dnevnici Korijere delo Sport i Mesađero tvrde da samo Real može da plati cifru koju traži Klaudio Lotito za Sergeja Milinković Savića. Međutim, da bi se to dogodilo, čeka se na epilog priče o Luku Modriću i njegovoj želji da pređe u Inter. U suprotnom za Milinkovića je spreman novi ugovor sa raskidnom klauzulom od 150.000.000 evra.  Ronaldo, Bonuči i Alegri sklopili pakt za osvajanje Lige šampiona, a i Marselo bi da se ujedini sa njima, ako Aleks Sandro ode iz Juventusa. Roma se vraća na N’Zonzija, Milan završava posao oko Bakajoka, a Inter oko Keite.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Modrić raskida", naslov je preko cele prve strane Gazete kojim se otpitmistički aludira da bi igrač Reala mogao da pređe u Inter u sledećih par dana.
"Hrvat i Real u klinču: sutra je sastanak sa Perezom. Modrić stavio do znanja Realu da želi u Inter", stoji u nadnaslovu i podnaslovu.

Na naslovnici se dodaje da je režiser igre prvaka Evrope imao susret sa Perezovom desnom rukom Sančezom i da mu je potvrdio želju da napusti Real. Interesantno je da niko u Italiji, pa ni Gazeta ne pišu koliko bi mogao da košta igrački karton, odnosno ne definišu preciznije šta znači odrednica da se Modrić oslobodi Reala. S druge strane se piše da Inter privodi kraju pregovore o transferu Keite iz Monaka i da će se taj posao obaviti, nezavisno od odluke Kandreve da prihvati da se preseli u Kneževinu.

"Juve, napravljen pakt za Ligu šampiona", naslov je povodom istorijskog dana za istoriju Bjankonera jer je juče održan prvi trening sa kompletnim timom i Kristijanom Ronaldom. Na unutrašnjim stranama se tvrdi da je odmah stvorena hemija između Alegrija, povratnika Bonučija i mega zvezde Ronalda i da je, zajedno sa ostalim igračima, sklopljen čvrst dogovor da se u ovoj sezoni juriša na Ligu šampiona.

"Bakajoko, tu smo. Milan ide do daske, pozajmica i posle 35 miliona", stoji ispod zaglavlja da će Rosoneri uzeti igrača Čelsija po oprobanoj formuli i da se posle susreta brata-menadžera Bakajoka proširio optimizam da bi ceo posao mogao da bdue kompletiran u par dana. Na unutrašnjim stranama se izveštava i da su novi rukovodioci Milana, Leonardo i Paolo Maldini, prvi put zajedno imali sastanak sa timom i stručnim štabom.

U redakcijskom komentaru "Eliot i mesec dana koji su promenili Đavola", ističe se da su novi vlasnici, familija Singer, u samo par nedelja preokrenuli Milan od jednog depresivnog i izgubljenog kluba u tim koji ima ambicije da osvoji Ligu Evrope i da se izbori za plasman u Ligiu šampiona.

CORRIERE DELLO SPORT

"Istina N’Zonzi", najavljuje Korijere ubrzanje pregovora o dolasku Francuza iz Sevilje u Romu.
"Večeras se zatvara prelazni rok u Engleskoj. Arsenal pokušava da dođe do N’Zonzija, ali malo vremena na raspolaganju favorizuje poziciju Monćija koji nastavlja i da radi na pisti Pavon", stoji u podnaslovu. Rimski Mesađero tvrdi da je Sevilja već napustila pistu Arsenal i da su pozvali Mončija ponudivši čak i popust za N’Zonzija odnosno traže manju cifru od one predviđene raskidnom klauzulom (35.000.000 evra).

Na unutrašnjim stranama Korijerea se svedoči o nezadovoljstvu trenera Di Frančeska kojem se nisu svidele brojne stvari: preduga i loše organizovana turneja u SAD, pojačanja koji nisu adekvatan za igru koju on želi da forsira i zalaganja i koncentracija pojedinih igrača.

"Sergej na prekretnici", piše ispod zaglavlja Korijere da je juče MIlinković Savić imao sastanak licem u lice sa Iglijem Tareom i da su diskutovali o budućnosti igrača. U ovom momentu na stolu su dve opcije: obnova ugovora sa platom 3.200.000 evra, plus bonus i raskidna klauzula fiksirana na 150.000.000 evra ili Real Madrid koji bi u slučaju odlaska Luke Modrića mogao da stavi na sto cifru koju traži Lotito, a to je 120.000.000 evra.

"CR7 – Alegri, zagrljaj Juve", i Korijere svedoči o odnosu koji je poleteo prvog dana treninga u Kontinesi.

"Inter- Modrić, nove prepreke", za razliku od Gazeta, Korijere je oprezniji u prognozama oko dolaska Modrića u redove Nerazura. Prema pisanju Korijerea, problem Intera je što nema keš na raspolaganju, kao Juve, da isplati odmah Real nego mora da pribegne formuli pozajmica sa pravom otkupa.

TUTTOSPORT

Torinski dnevnik nastavlja da podgrejava priču o dolasku Marsela u Torino:
"Marselo zove Juve". U podnaslovu se kaže da se Ronaldo i Brazilac svakodnevno čuju i da CR7 priča u superaltivima o atmosferi i uslovima koje je zatekao u Kontinasi. Međutim, u tekstu na drugoj i trećoj strani se priznaje da samo odlazak Aleksa Sandra može da otvori vrata za dolazak Marsela. Scenario koji neće biti lako realizovati budući da ovog leta za Aleksa Sandra nisu stigle primamljive ponude kao prošle godine. Bjankoneri su prošle godine odbilii 60.000.000 za Aleksa Sandra, a ove godine bi ga prodali, uz vatromet, za 40 miliona. Istovremeno, Tutosport upozorava da Juve mora da bude oprezna oko Reala i mogućeg napada na Pjanića.

"Modrić, Real igra na kartu povećanja plate", naslov je priče Tutosporta da Florentino Perez ima nameru da poveća platu bivšem igraču Totenhema kako bi ga privoleo da ostane u Madridu.

"Bakajoko – Milan, sad smo već blizu", i Tutosport raspolaže informacijama da smo u poslednjoj fazi pregovora za prelazak igrača Čelsija u Milan.

"Parma opseda Lapadulu", piše torinski dnevnik da povratnik u Seriju A želi da angažuje napdača Đenove za kojeg  je zainteresovan i Udineze.

"Toro , poslednji sprint za levog beka", izveštava Tutosport da ističe vreme za prelazak Gibsa iz VBA u Torino i da u slučaju da propadne posao oko Gibsa Toro ima alternativu u beglijskom beku iz Rapida Bolingoli – Mbombu. List nastavlja da vrši pritisak na predsednika Kaira da angažuje Zazu, ali još uvek nema novih detalja koji bi upućivali na zaključak da se bivši italijanski reprezentativac približio Torinu.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara