Buongiorno Italia: Monći je Kralj „kalčomerkata“ – prodao igrače za 233.000.000 evra!

Vreme čitanja: 4min | pet. 20.07.18. | 12:09

Prelazni rok u fokusu italijanske šatampe

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Sportski direktor Rome je spojio nezamislivo: prodao je najbolje igače Rome za gotovo 250 miliona evra a navijači su ga dočekali ovacijama. Osim igrača koji su već došli Roma sada cilja Malkoma iz Bordoa dok je Olson najverovatnija zamena za Alisona. Gazeta piše da je Vrsaljko vrlo blizu Intera a da je Napoli napravio plan kako da angažuje Benzemu. Korijere tvrdi da je Lacio ušao u završnu fazu pregovora za Lukasa Pereza iz Arsenala dok Tutosport otkriva da je u trku za Vidala, pored Napolija, ušao i Inter. U Torinu se sve glasnije priča da bi Pjanić mogao da ode za 80 ili više miliona evra.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Efekat Ronaldo u Juventusu, sada rivali odgovaraju: Lov na Marsovce”,pretenciozan je naslov Gazete imajući u vidu da predloženi “marsovci”, Malkom, Vrsaljko i Benzema teško da mogu da stanu i u istu rečenicu sa Ronaldom a kamoli da budu odgovor na njegov dolazak u redove Stare dame. U podnaslovu se kaže da je Vrsaljko sve bliže Interu a na unutrašnjim stranama se dodaje da bek vrši pritisak na Atletiko Madrid da ga pusti u Inter. Predlog italijanskog kluba je pozjamica koju bi platili 5-6 miliona i zatim sledeće godine ostatak cifre koju traži vicešampion Španije za ceo transfer.

Istovremeno, Roma se ubacila u trku za Malkoma iz Bordoa koji je već nekoliko nedelja na nišanu Intera. Za razliku od Intera koji je ponudio pozajmicu sa obaveznim otkupom, Đalorosi imaju keš od prodaje Alisona ali ni oni nisu spremni da plate 40 miliona koliko traže Žirondinci. Sportski direktor Monći je ponudio petogodišnji ugoovr s platom 2.500.000 Brazilcu dok je Bordou spreman da plati 30 miliona plus koji milion više kroz bonuse.

“Napoli ima projekat: Benzema”, piše Gazeta da predsednik Aurelio De Laurentis ima nameru da ispuni želju svom treneru Karlu Anćelotiju i dovede mu Francuza. Nije više problem ni plata centarfora koja je iznad parametara Napolija, 7.000.000 evra godišnje, ostaje samo da se vidi kakvi su planovi predsednika Real Madrida Florentina Pereza i koliku bi cenu tražio ako odluči da proda Benzemu.

“Licitacija za Pjanića, ako ode Bjankoneri misle na Rabioa”, nastavlja Gazeta da prati razvoj situacije oko režisera igre Juventusa. Za Pjanića su zainteresovani Barselona i par engleskih klubova. Iako igrač nije tražio da bude prodat, Alegri je više puta rekao da je on za njega stub Juventusa za sledeću godinu, u Torinu sve jače kruži glas da je Stara dama spremna da proda Pjanića za 80 ili više miliona evra.

“Duplo pojačanje za Fjorentinu. Uzeti Žerson i Norgard”, izveštava  se da je Brazilac stigao iz Rome na pozajmicu sa pravom otkupa dok je danski igrač veznog reda plaćen 3.000.000 evra.

“Sirigu govori kao vođa: Pomoći ću Torinu  i mladima”, citira Gazeta reči golmana Granata koji je rekao da sa 31-om godinom može da bude važan oslonac za klub i svoje saigrače.

Gazeta na centralnom delu naslovnice donosi priču o nesrećnom epilogu učešća Vinćenca Nibalija na Tur de Frans. “Nibali: Adio Tur”, naslov je teksta u kojem se precizira da je jedan neodgovorni gledalac oborio italijanskog biciklistu i od pada mu je naprslo rebro u jednoj od najuzbudljivijih etapa Kruga oko Francuske.

CORRIERE DELLO SPORT

“Napred Romonći”, naslov je Korijerea u kojem se spajaju imena Rome i njenog sportskog direktora. Motiv je reakcija, preko dve hiljade navijača na treningu Đalorosih, posle prodaje Alisona Liverpulu.

Naime, suprotno očekivanjima, Monći je dočekan ovacijama okupljenih uprkos bojazni da bi moglo da bude žestokih reakcija zbog pušta Alisona za 75.000.000 evra u engleski klub. Korijere je izračunao i koliko je novca Monći doneo Romi u svojoj prvoj godini: ”Prodao je igrače za preko 230 miliona evra u jednoj godini sada prestoji najteži deo posla. Dolaze Malkom i Olson  kako bi se zaboravio adio Alisona”, piše rimski dnevnik.  Monći je od prodaje Alisona, Salaha, Ridigera, Najngolana, Paredesa i Emersona slio u kasu Rome 233.000.000 evra za godinu dana.

Korijere citira i obećanje Monćija na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio novo pojačanje Klajverta: ”Ako ne osvojim nijedan trofej u sledeće dve godine odlazim”.

“Lacio steže za Pereza”, najavljuje ispod poglavlja lista da su Nebeskoplavi ušli u završnu fazu pregovora za dolazak igrača Arsenala u Formelu. Korijere objašnjava da za Lotita Gomez košta previše i da Perez ima velikog sponzora u Luisu Albertu sa kim je igrao u Deportivu a veže ih i veliko prijateljstvo.

TUTTOSPORT

“Ronaldo je kao moj Platini”, izjavio je u intervjuu za Tutosport Đovani Trapatoni. “Samo je Juve sa svojom privlačnošću, ambicioznom familijom Anjeli i sa svojom istorijom mogao da privuče Kristijana u Italiju. On je apsolutni šampion kao Platini koji je na terenu odigravao stvari koje ja nisam mogao ni da zamislim na klupi”, rekao je popularni Trap.

Kao i Gazeta i Tutosport piše da se i Čelsi ozbiljno uključio u trku za Pjanića i osim Rabioa, kao alternativu za Bošnjaka, stavlja u prvi plan povratak Pogbe i kao rezervnu opciju Andre Gomeša iz Barselone.

“Inter – Vidal: sada se može”, tvrdi Tutosport da nije samo Napoli već i Inter u trci za Čileanca koji je definitivnog pokvario svoje odnose sa Bajernom i ne postoje šanse da nastavi svoju karijeru u Minhenu.

Toro: Laksalt ili Pereira, Macari želi barem jednog”; navodi se ispod zaglavlja da trener Torina želi jednog krilnog igrača sposobnog da pokrije ceo bok ako zatreba.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara