Matija Nastasić u Romi
Matija Nastasić u Romi

Buongiorno Italia: Nastasić preskup za Romu

Vreme čitanja: 6min | uto. 15.01.19. | 11:42

Svi čekaju krug: Kalinić, Morata, Iguain, Pjontek...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Rimski Korijere delo sport piše da je Matija Nastasić u mislima Rome, ali da je njegova cena previsoka za aktulni budžet Đalorosih i pored povrede Huana Žesusa i stava Euzebija di Frančeska da ne može da se osloni na Markana. Od ostalih vesti najintrigantniji je krug koji bi trebalo da se zatvori kako bi Pjontek obukao dres Milana, Iguin Čelsija, a Morata Atletika iz Madrida. Moguć je i trougao između Juvea, Čelsija i Sasuola u kojem bi akteri bili Spinacola, Emerson Palmijeri i Rožerio. Piše se i da Juve želi da pokuša da dovede već u januaru Remzija, a da će Lacio znati danas ili sutra tačno uslove po kojima može da uzme Zapakostu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Pjontek prva tema Italije

Leonardo traži Pjonteka”, izveštava Gazeta da je tehnički direktor Milana zvao predsednika Đenove Enrika Preciozija da proveri spremnost tima iz Ligurije da proda Poljaka. Prema Gazetinom pisanju Pjontek bi želeo odmah da se preseli u Milano, a ni Preciozi ne bi imao ništa protiv za odgovarajuću sumu. Sada je potrebno da se verifikuje nekoliko lančanih poteza da bi transfer mogao da se zaključi. Prvo, vlasnik Milana, fond Eliot, mora da dâ zeleno svetlo za Pjontekovu kupovinu, zatim Čelsi mora da se dogovori sa Iguainom. Međutim, da bi Čelsi ušao u pregovore oko Iguaina prethodno mora da se dogovori sa Atletiko Madridom o prodaji Morate. I na kraju da bi španski tim ušao u priču o Morati neophodno je da parkira ili proda Kalinića. Izgleda da je Monako zainteresovan za Hrvata. Dakle, krug je sledeći: Pjontek u Milan, Iguain u Čelsi, Morata u Atletiko Madrid, a Kalinić u Monako.

Tu je uvek Zapata! Atalanta leti, Roma se prošetala”, piše Gazeta o napadaču tima iz Bergama koji igra u životnoj formi, postigao je 10 golova na poslednjih sedam utakmica u Seriji A i Kupu Italije. S druge strane se probudio i centarfor Rome Šik sa dva gola i asistencijom protiv Entele.

Na Gazetinim unutrašnjim stranama piše da je sportski direktor Monći pokazao optimizam oko De Rosijevog oporavka: “Naš kapiten je na putu ozdaravljenja i biće nam od velike koristi u drugom delu sezone”, izjavio je Monći. Podsetimo, postojala je bojazan da zbog povrede kolena De Rosi čak i prekine karijeru profesionalnog fudbalera.

Gazeta piše i da je Juventus spreman da pošalje Spinacolu na pozajmicu u klub u kojem bi mogao da ima veću minutažu i priliku da se vrati u formu posle duge povrede. “Spinacola odlazi? Emerson Palmijeri za Bjankonere”, piše Gazeta da bi moglo da dođe do trougla između Juvea, Čelsija i Sasuola. Naime, ako Spinacola ode na pozajmicu, Juve bi mogao da uzme bivšeg igrača Rome od Čelsija pošto Abramovičev tim želi da uzme levog beka Sasuola Rožerija.

Skliznuo Ikardidan. Džangova linija: tišina i potpis”, svedoči Gazeta o problemima oko produžetka ugovora Maura Ikardija sa Interom i želje predsednika Intera Stivena Džanga da bez većih potresa zatvori priču tiho i brzo. Sutra ili u četvrtak, tvrdi list, Vanda Nara bi trebalo da se sretne sa rukovodiocima Intera. “Razllika između Narinig zahteva  i ponude Intera je dva miliona”, precizira Gazeta da Nerazuri nude 7.000.000 evra po godini i skidanje raskidne klauzule, dok Vanda traži 9.000.000 po sezoni.

Gazeta piše i da je Napoli skrenuo od Kuamea ka Lozanu, odnosno da tim iz Napulja preferira Meksikanca pre nego napadača Đenove. Istovremeno se navodi da je došlo do zahlađenja odnosa između PSŽ-a i Alana, odnosno da Parižani nisu spremni da ponude više od 50.000.000 evra za Brazilca. Čak i da Alan ostane u Napoliju, podvlači Gazeta, predsednik De Laurentis ne želi da odustane od Barele i da sprema novu ponudu za Kaljari kako bi uzeo talentovanog italijanskog reprezentativca.

CORRIERE DELLO SPORT

Šiku konačno pohvale

Konačno Patrik: Elektro Šik”, pozdravlja rimski dnevnik prvu utakmicu koju je češki napadač odigrao na visokom nivou u dresu Rome od kako je došao iz Sampdorije. “Due gol centarfora, upisao se u listu strelaca i Pastore. Entela eliminisana 4:0. Povredio se Huan Žesus, sada je potrebno pojačanje za odbranu”, stoji u podnaslovu.

U jednom od tekstova se kaže da je povreda Žesuza prilično ozbiljna i da će Roma morati da nešto uradi u tekućem prelaznom roku. “Žesus je van stroja. Kabak ili Nastasić”, naslov je  priče u kojoj se podgreva stara priča o interesovanju Rome sa Matiju Nastasića. Međutim, kada se pročita tekst shvata se da je priča o Nastasiću u Romi pravljanje računa bez krčmara, odnosno da Šalke ne želi da spusti cenu za srpskog reprezentativca, a Roma nema 20 i kusur miliona koliko nemački klub traži za srpskog štopera.

Lacio, evo Ristovskog”, stoji ispod zaglavlja dok se u podnaslovu objašnjava da je igrač Sportinga iz Lisabona eventualna alternativa u slučaju da transfer Zapakoste iz Čelsija u Lacio propadne. Na unutrašnjim stranama se izveštava da će Zapakostin menadžer, danas i sutra, imati sastanke sa čelnicima londonskog kluba na kojima će biti definisani uslovi prodaje igrača Laciju. Neophodno je utvrditi cenu Zapakoste dok Čelsi izgleda vrlo čvrsto na poziciji da može da ga da na pozajmicu ako italijanski klub prihvati obavezan otkup.

Iguain od Arabije i ponosa”, najavljuje se s tim naslovom sutrašnji Superkup Italije između Milana i Juventusa u Džedi. “Pipita želi da skine trofej svom bivšem klubu i prvu titulu Ronaldu u dresu Juvea, pre nego što spakuje kofere i ode u London kod Sarija”, prilično je uveren Korijere da će Argentinac vrlo brzo obući dres Čelsija.

Remzi trči kod Maksa”, najavljuje Korijere da će menadžer Velšanina iz Arsenala doputovati u Torino kako bi se sa čelnicima Juve dogovorio oko strategije kako dovesti odmah Remzija u Juve.

TUTTOSPORT

Super pojačanje, super breme”, naslov je ispod fotografija Remzija i Iguaina koje jasno upućuju da je pojačanje Velšanin, a  breme Argentinac. “Remzi će u petak potpisati ugovor sa Juveom u Londonu. Arsenal i dalje traži 20.000.000 evra da ga pusti odmah”, precizira Tutosport.

Velška kušnja” je naslov komentara u kojem se podržava ideja da se Remzi odmah dovede u Torino kao veliko pojačanje za Ligu šampiona, pre svega, ali se izražava i stav da svakako nije pametno platiti igrača kojem ističe ugovor u junu 20.000.000 evra koliko traži Arsenal.

List piše da će rukovodioci Juventusa i Milana iskoristiti priliku da se sretnu u Džedi kako bi definisali rešenja za rebus Iguain: “U iščekivanju poteza Čelsija, Argentinac sve više postaje problem za oba kluba”.

Komentar Tutosporta sa naslovom “Pipitin pardoks” objašnjava zamšrenost slučaja Iguain koji je još uvek igrač Juventusa na pozajmici u Milanu, a Rosoneri su sve više zaintrigirani idejom da se ratosiljaju Argentinca i pošalju ga u Čelsi.

Toro, pusti Milikoa da igra”, predlaže list Macariju da baci u vatru mladog centarofra Torina, s obzirom na to da Toro ima veliki problem sa efikasnošću u poslednje vreme. Budući da Miliko trese mreže u ritmu rekorda u podmlatku, logično je da mu se pruži šansa u prvom timu, smatra Tutosport.

U dnu strane se prenose glasine da bi misteriozni kupac akcija Intera od manjinskog vlasnika Erika Tohira mogao da bude Džek Ma, vlasnik Alibabe. U tekstu se podseća da je Ma već partner Džangu u Suningu, imajući u vidu da osnivač Alibabe ima 20 odsto akcija Suninga i da bi bilo logično i prirodno da pomogne svom poslovnom partneru.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara