Romelu Lukaku na proslavi Interove titule (© Reuters)
Romelu Lukaku na proslavi Interove titule (© Reuters)

Buongiorno Italia: Ne vredi ko beži pred prvom kišom, već onaj ko prkosi oluji

Vreme čitanja: 6min | pet. 31.12.21. | 13:20

Lukaku je Interova lepa prošlost, Skamaka budućnost, osim ako...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Intervju Romelua Lukakua italijanskom Skaj Sportu je izazazvao mali medijski zemljotres na Apeninskom poluostrvu u smiraj 2021. Emotivni i iskreni nastup belgijskog asa nije ostavio nikog ravnodušnim, ali je njegov povratak u Inter praktično neizvodljiv. Čak je i pozajmica van domašaja Intera budući da Lukaku prima u Čelsiju platu koju Inter ne može da mu garantuje.

Izabrane vesti

Inter je prodao Čelsiju Lukakua za 115.000.000 evra prošlog leta na izričit zahtev Belgijanca. Uprava Intera je bila voljnija da žrtvuje Lautara Martineza za sređivanje računa, posle prodaje Hakimija, nego Lukakua, međutim, ulazak na scenu Čelsija sa faraonskom ponudom je promenio planove, kako Romelua, tako i Intera.

Militantni deo navijača Intera je ostao prilično neosetljiv na reči Lukakua. Štaviše poručili su mu preko transparenta postavljenog ispred San Sira: „Ne vredi ko beži pred prvom kišom, već onaj ko prkosi oluji. Ćao Romelu“.

Naravno, reč je o stavu organizovanog dela tifozerije Intera koja predstavlja aspolutnu manjinu u milionskoj armiji navijača Nerazura među kojima i dalje ima veliki broj poštovalaca Big Roma.

Budućnost Intera je Skamaka. Centarfor Sasuola je najkredibilnije rešenje za napad Nerazura ako ne dođe do prodaje kluba u sledećih mesec dana. Eventualna prodaja kluba bi izmešala karte i nije isključeno da bi novi vlasnici mogli da sa se predstave u velikom stilu sa poklonom zvanim: Dušan Vlahović.

U međuvremenu Edin Džeko je juče napustio Pinetinu u Apijano Đentileu iz predostrožnosti, a danas je ustanovljeno da je pozitivan na Kovid-19 baš kao i mladi Satrijano i treći golman Kordaz.

Uprva Intera se dogovorila sa kolegama iz Juventusa da zatraže odlaganje meča Superkupa, predviđenog za 12. januar 2022., pošto je vlada donela dekret o redukciji prijemnih kapacitata stadiona na otvorenom na 50 odsto. I pored toga što su dva kluba saglasna oko odlaganja meča, do toga najverovatnije neće doći jer u kalandaru nema nijedna slobodna finistra, do kraja sezone, kada bi Superkup mogao da bude odigran.

Što se tiče prodaje kluba američkom tajkunu Danjelu Štrausu kaže se da će sledećih mesec dana biti odlučujući. Bepe Marota i Pjero Auzilio su sve utanačili sa Ginterom iz Borusije Mehengladbah i on će uz golmana Onanu biti drugo veliko pojačanje sledećeg leta bez evra obeštećenja. Dolazak nemačkog reprezentativca će omogućiti Interu da proda Stefana de Fraja i tako obezbedi tzv, plusvalencu i svež kapital da može da nastavi sa autofinansiranjem.

„NO VAX“ U ROMI

Korijere delo Sport izveštava da se Roma suočava sa velikim problemom jer jedan od ključnih igrača ne želi da se vakciniše. Po novim pravilima nijedan fudbaler koji nije vakcinisan u poslednja četiri meseca sa drugom il trećom dozom ili koji nije preležao Kovid-19 u poslednjih 120 dana neće moći ne samo da igra zvanične utakmice već i da trenira sa ostatkom grupe.

U Romi su veoma zabrinuti jer se radi o ključnom fudbaleru čiji identitet ne može da se obelodani zbog poštovanja pravila privatnosti. Inače, u Seriji A je veoma mali broj fudbalera koji ne žele da se vakcinišu, tek dva posto. Bolonja se nalazi u specifičnoj situaciji zbog toga što u svojim redovima ima igrače koji su se vakcinisali Sputnikom koji EMA i samim tim Italija ne priznaju.

Inače, Roma je ponovo ušla u klinč sa Arsenalom. Kako sada stvari stoje nije isključeno da posle neuspelog transfera Džake iz redova Tobdžija među Đalorose, budemo svedoci i neuspešnih pregovora za Ejnslija Mejtlanda Najlsa. Između dve strane postoji nekoliko razmimoilaženja. Arsenal vrednuje igrača 17.000.000 evra, Roma ne nudi više od 10.000.000 evra, takođe londonski klub pretenduje na pozajmici sa obaveznim otkupom, Đalorosi maksimalno mogu da prihvate pozajmicu sa pravom otkupa.

U međuvremenu su započeti pregovori oko eventualne selidbe Kamare iz Marseja i pored toga što pista Vesino nije još uvek postavljena u potpunosti po strani kao ni ona koja se odnosi na Griliča.

Fabio Kapelo je u velikom intervjuu za Mesađero izjavio da po njemu Roma ima potencijal da se izbori za mesto u Ligi šampiona odnosno da završi sezonu među prva četiri tima. Jedan od ključnih faktora za rimski klub je povećanje efikasnosti Ejbrahama koji, po Kapelu, mora da bude pribraniji i hladnije glave pred protivničkim golmanima.

REBUS LUIS ALBERTO I ZAKANJI

Luis Alberto (© Reuters)Luis Alberto (© Reuters)

Dve dobre i dve loše veti za Lacio. Dobre su da se Čiro Imobile vratio treninzima u grupi sa ostalim igračima Nebeskoplavih i da je u zavidnoj formi kao i rezultati jučerašnjih pregleda Ačerbija koji su pokazali da će reprezentativni defanzivac moći da igra protiv Empolija i Intera.

Loše vesti su izostanak Zakanjija i Luisa Alberta. Poznavajući metode rada i komunikacije Lacija može se samo pretpostaviti da su dvojica igrača pod sumnjom da su pozitivni na Kovid-19.

U međuvremenu Adam Marušić je potpisao novi ugovor sa Lacijom do 2025. Taj potez se dovodi u vezu sa licenciranjem za drugi deo sezone Dimitrija Kamenovića, odnosno da je reč o paket dogovoru sa menadžerom dvojice fudbalera.

Lacio nastavlja da radi na prodaji par igrača koje Mauricio Sari ne smatra neophodnim za njegov projekat. Prvi na listi su Murići, Lacari, Eskalente, Vavro.

MORATA SVE BLIŽI BARSELONI

Juventus će dati zeleno svetlo za pralazak Morate u Barselonu čim pronađe adekvatnu zamenu za Španca u špicu. Stara dama je odbila predlog Katalonaca da naprave razmenu pozajmica Depaj- Morata. Maks Alegri bi kao prelazno rešenje, do sledećeg leta, želeo Ikardija, Kavanija ili Orgija. Šuška se i o eventualnom dolasku Milika koji je već nekoliko puta bio blizu Juvea.

Juventus bi mogao da napusti već ovog januara i Dejan Kuluševski. Fabio Paratiči veoma ceni mladog Šveđanina makedonskog porekla a po navodima iz Londona sviđa se i Antoniju Konteu. Totenhem bi mogao da stavi na sto Argentinca Đovanija Lo Selsa. Vezni igrač Spursa bi dobrodošao Alegiju kao veoma korisno pojačanje u odeljenju tima koji se smatra Ahilovom petom Juventusa.

MILANU SU POTREBNA POJAČANJA

Gazeta delo Sport je napravila anketu među bivšim rukovodiocima i igračima Milana šta bi bilo potrebno Stefanu Pioliju da osvoji skudeto. Po mišljenju Adrijana Galijanija, Arieda Brajde, Luke Antoninija, Marka Amelije i Masima Oda, Rosoneri moraju da dovedu barem dva pojačanja kako bi bili konkurentni u trci sa Interom za skudeto.

Osim pojačanja u odbrani i veznom redu, od fundamentalnog značaja je oporavak i povratak u vrhunsku formu igrača poput Rebića, Kalarbije, Leaa. Takođe, svi se slažu da bi Kup Afrike mogao mnogo da naškodi Milanu jer neće moći da računa do polovine februara na Kesija i Benasera.

Nepodeljeno je i mišljenje da će Sandro Tonali biti ključna figura za juriš na Skudeto jer od njega zavisi koliko će sredji red Milana izdržati u sledečih mesec i po dana koji su odlučujući za šampionat imajući u vidu broj direktnih sudara timova koji se bore za vrh tabele.

Paolo Maldini nastavlja da pregovara sa Lilom oko Botmana koji ostaje prvi izbor za zamenu Kjera u odbrani, a ne odustaje ni od ubeđivanja Bordoa da puste šest meseci pre roka Jasina Adlija. Milan je već kupio Adlija, ali ga je ostavio da se kali u Bordou do sledećeg leta.

OSIMEN I ELMAS POZITIVNI

Nema mira u Napolijevom dvorištu. Viktor Osimen je ponovio sve što je uradio prošle godine. Išao je po žurkama u Nigeriji i ponovo se zarazio Kovidom-19. Pozitivna strana u celoj priči za Napoli je što sa novim zaražavanjem koronavirusom Nigerijac najverovatnije neće moći da odgovori na poziv da igra Kup Afrike.

Pozitivan na Kovid -19 je i Elmas. Makedonac će po svoj prilici morati da preskoči meč sa Juventusom u Torinu imajući u vidu da je ostalo samo šest dana do odigravanja meča u Torinu.

Lorenco Insinje je utanačio sve sa Torontom. Konačni dogovor predviđa platu od blizu 8.000.000 evra u sledećih pet godina. Šampionat u MLS-u počinje u martu i ostaje da se vidi kako će se Napoli i Toronto dogovoriti, odnosno da li su Kanađani spremni da plate odštetu za poslednja dva meseca Napoliju ili će strpljivo sačekati da se završi šampionat u Seriji A i zatim predstaviti Insinjea kao novog igrača Toronta.


tagovi

Buongiorno ItaliaSerija ARomelu Lukaku

Obaveštavaj me

Inter
Milan
Lacio
Roma
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara