Buongiorno Italia: Nervozni Džeko, frka u svlačionici Rome! Adem Ljajić postao centarfor

Vreme čitanja: 4min | pet. 23.02.18. | 11:22

Di Frančesko u sukobu sa starijim igračima, častan oproštaj Atalante i Napolija, ovakav Felipe Anderson je potreban Laciju

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najinteresantniju priču za nas u italijanskim medijima donosi Tutosport koji piše da je Valter Macari probao na prijateljskoj utakmici sa Kuneom Adema Ljajić u ulozi klasičnog centarfora i da su rezultati bili više nego zadovoljavajući. Adem, ne samo da je postigao oba gola za Toro, nego je bio i najbolji akter na terenu. Ostaje da se vidi da li se radilo o eksperimentu ili o ozbiljnoj ideji Macarija da pronađe novu ulogu za našeg reprezentativca. Od ostalih vesti u prvom planu su nastupi italijanskih klubova u Ligi Evrope i žestok obračun između trenera Rome Di Frančeska i njegovih najiskusnijih igrača, tzv. senatora, koji su podbacili na poslednjim utakmicama.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Evrogolovi i žal za propupštenim šansama“, definiše kroz vodeći naslov Gazeta učinak italijanskih klubova u Ligi Evrope. „Italijanski klubovi prepolovljeni u Ligi Evrope. Samo dva će biti u bubnju u današnjem žrebu za osminu finala. Milan i Lacio da. Atalanta i Napoli: kakva šteta!“, stoji u nadnaslovu i podnaslovu.

„Gatuzo opet pobedio, Borini strelac pobedonosnog gola“, piše list o pobedi Milana i navodi na unutrašnjim stranama da je jedina negativna nota to što je Andre Silva ponovo ostao praznih ruku i nije uspeo da zatrese protivničku mrežu.

Imobilie šou, potpisao 3 gola, Inzagi pregazio Steauu 5:1“ kaže se za pobedu Lacija uz napomenu da se na terenu video stari Felipe Anderson, gol i dve asistencije, kao i da navijači Lacija nisu zviždali De Fraju i pored najava da bi Olimpiko mogao da se okrene protiv Holanđanina koji će napustiti Formelo bez evra obeštećenja u junu.

Toloi pogodio, Gomez promašio, Dortmund izjednačio“ , sintetizovan je prikaz događaja tokom meča Atalanta - Borusija Dortmund završen remijem 1:1.

Sari se iskupio u Lajpcigu: odlična utakmica, pobeda 2:0 i oproštaj od Evrope podignuta čela“, interpretacija je Gazete na prvoj strani  meča Lajpcig - Napoli. Ipak na unutrašnjim stranama se ostavlja sumnja da su Napolitanci upravo želeli ovakav kraj, odnosno častan oproštaj od Lige Evrope a ne prolazak u osminu finala. Od početka sezone u Napulju ne kriju da ih interesuje samo šampionat.

Morali smo da verujemo više“, naslov je redakcijskog komentara u kojem se kritikuje Napoli što nije uzeo ozbiljnije Ligu Evrope jer po kvalitetu tima i igre Sarijevih momaka, tim iz Napulja bi uz Atletiko Madrid bio glavni favorit da osvoji prestižni trofej.

Na unutrašnjim stranama Gazeta izveštava o vrlo napetim odnosima između trenera Rome Di Frančeska i tzv. senatora, De Rosija, Strotmana, Najngolana i Džeka. “Izdaja Senata. Roma, ovakva mi se ne sviđaš“, citira Gazeta izjavu šefa stručnog štaba Đalorosih. U tekstu se navodi da je Di Frančesko imao žestoku razmenu mišljenja sa najiskusnijim igračima posle meča u Harkovu gde su upravo pomenuta četvorica podbacila.

„Slučajevi od 100 miliona. Pogba rezerva klincu, adio Bejla Realu?“, piše Gazeta da dva fudbalera, koji su svojevremeno pomerili granice na fudbalskoj pijaci astronomskim transferima, prolaze kroz veoma neugodan period. Pogba je rezerva Maktomineju a Bejl igra na kašičiicu u Real Madridu. Gazeta piše da bi Bejl mogao da pređe upravo u Mančester Junajteda a da Murinjo trenira strogoću na Pogbi.

CORRIERE DELLO SPORT

„Savršeni blizanci“, naslov je sa fotografijom „blizanaca“ Felipeom Andersonom i Ćirom Imobileom na prvoj strani Korijerea. „Felipe nameštao, Imobile utrojio. Tandem poklonio spektakl  protiv Steaue. Inzagi: „Lacio fantastičan“; stoji u nadnaslovu u kojem se prenosi i izjava trenera Lacija.

„Ovakav Felipe zaslužuje da igra“, tvrdi u redakcijskom komentaru Korijere navodeći sve motive zašto bi Anderson trebalo da ima više prostora u završnici sezone budući da Lacio i dalje nastupa na sva tri fronta.

„Džeko stop. Protiv Milana odmara“, najavljuje ispod zaglavlja Korijere da reprezentativac BiH ozbiljno rizikuje da izgubi mesto startera. „Defrel i Šik su spremni da zamene do sada nezamenljivog Džeka“, stoji u podnaslovu. Rimski dnevnik navodi da je Džeko sve nervozniji zbog golgeterskog posta koji traje već mesecima i da njegova nervoza negativno utiče na ostatak tima.

„Ledeni vikend, noćna fudbalska mora“, upozorava Korijere da bi pojedini mečevi Serije A i Serije B mogli da budu i odloženi zbog hladnog vremena koje dolazi iz Sibira.

TUTTOSPORT

„Uticaj Dibala na duel Juve – Napoli“, piše torinski dnevnik na naslovnici da se Paulo vratio na vreme na teren da svojim kvalitetom donese prevagu u korist Juvea u trci sa Napolijem za skudeto. „Alegri već ima razna rešenja kako da mu obezbedi prostor“, piše Tutosport. Na unutrašnjim stranama list tvrdi da se Pol Pogba poverio svojim prijateljima u Juventusu da ima veliku nostalgiju za svojim bivšim klubom ali, dodaje list, povratak Pogbe u Vinovo je praktično neizvodljiv, imajući u vidu cenu igrača i platu koju prima.

„Toro moraš da naučiš da budeš veliki sa skromnim timovima“, naslov je analize o Torinovim rezultatima u ovoj sezoni. „Statistika pokazuje da je Torino izgubio previše bodova u tzv. lakim utakmicama. Taj aspekt mora da bude promenjen ako se želi povratak u Evropu“, objašnjava list.

„Čujte ovo: Ljajić igra špica!“, naslov je teksta u kojem se kaže da je trener Torina Macari probao našeg reprezentativca u špicu napada na prijateljskom meču sa trećeligašem Kuneom i da su rezultati bili više nego pozitivni. Ljajić je postigao oba gola za Torino u pobedi 2:1 i bio najbolji akter na terenu. List piše da postoje i dalje šanse, mada ne tako velike, da Ljajić završi u Spartaku iz Moskve ali i da Macari sada traži novu ulogu za Adema u svom Torinu.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Edin DžekoBuongiorno ItaliaAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara