Buongiorno Italia: Paloti se sve smučilo, rešio da proda Romu

Vreme čitanja: 4min | pet. 16.11.18. | 12:11

Novi predsednik Milana kaže da bi više voleo tri vezana učešća u Ligi šampiona nego jedan Skudeto, Simone Inzagi promenio 11 formacija Lacija

(Od dopsinika MOZZART Sporta iz Rima)

Intervjui predsednika Milana Paola Skaronija i menadžera Čarlija Stilitina su u prvom planu italijanskih sportskih medija. Skaroni je izjavio da više voli da igra tri Lige šampiona zaredom nego da osvoji Skudeto, a Stilitino, prijatelj Džejmsa Palote, tvrdi da je predsedniku Rome svega preko glave zbog birokratskih prepreka za izgradnju stadiona u Rimu.

Izabrane vesti

Tutosport piše da je Asensiju dosadilo da čeka da postane fiksni strarter Real Madrida i da želi da krene stopama Ronalda

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Mi smo za Ligu šampiona”, poruka je novog predsednika Milana Paola Skaronija u intervjuu Gazeti. „Više volim da tri godine zaredom igramo Ligu šampiona nego da osvojimo Skudeto. Slab sam na Susa. Nećemo imati manjinskog partnera u vlasničkoj strukturi Milana“,  izjavio je, između ostalog, Skaroni koji je poznat u poslovno-sportskim krugovima kao veliki navijač Rosonera. Skaroni je dodao da je imao suze u očima kada je Milan izgubio od Betisa na San Siru u Ligi Evrope ali da nije tražio da Leonardo i Paolo Maldini smene trenera: „Gatuzov ostanak na klupi zavisi od rezultata, oni su, za sada, pozitivni”.

CR7, prsten i Džordžina, najave za venčanje?” piše Gazeta o sve jasnijim indikacijama da bi Ronaldo mogao da stane pred oltar sa verenicom. Prepričava se i boravak u Londonu i ispijanje dve flaše vina koje su koštale 30.000 evra. Cena je prava sitnica za nekog ko preko plate i sponzorskih ugovora zarađuje godišnje preko 100.000.000 evra.

Inter, sa Nindžom više golova i bodova”, ističe se da je statistika nedvosmislena kada igra Najngolan. Sa pojačanjem Intera iz Rome, Nerazuri su izgubili samo jednom, postižu i primaju manje golova kad je on na terenu. Upravo zbog toga, tvrdi Gazeta, za Spaletija je od fundamentalnog značaja da se potpuno oporavi za seriju odlučujućih mečeva u Ligi šampiona i prvenstvu, odnosno protiv Totenhema, a zatim protiv Rome i Juventusa.

Na unutrašnjim stranama Gazeta piše da su Micov i Nedović, uz Bertansa i Džejmsa, bili najzaslužniji za pobedu (98:92) Milana u gostima nad Darušakom u Evroligi.  Micov je ubacio 20 poena a Nedović 17. Posebno je bila važna partija Nedovića pošto mu je ovo bio prvi meč posle povrede.

CORRIERE DELLO SPORT

Paloti je svega preko glave”, naslov je intervjua sa Čarlijem Stilitanom, menadžerom i intimnim prijeteljem vlasnika Rome. „Ako projekat izgradnje stadiona bude blokiran, Palota će prodati Romu”, izjavio je Stilitano. U Rimu se ta izjava tumači kao dodatni pritisak na gradske vlasti da izdaju dozvole za početak gradnje stadiona. Odnosno podsećanje da je sam Palota pre godinu dana izjavio da će prodati Romu ako se izgradnja stadiona nasuka u administrativnim meandrima.

De Rosi na klupi svog oca Alberta”, najavljuje Korijere da će Danijele de Rosi potpisati ugovor sa Romom po uzoru na Totijev poslednji igrački sporazum. Osim još jedne godine u igračkom pogonu, De Rosi će, za razliku od Totija koji je ušao u rukovodeći kadar, imati ugovor da vodi podmladak Rome kad okači kopačke o klin. Njegov otac će preuzeti novoformirani sastav Rome (do 23 godine) koji će igrati u Seriji C.

Lacio, izgled za Ligu šampiona”, naslov je reportaže o frizeru igrača Lacija koji je personalizovao prekrivače za šišanje. Među stalnim mušterijama su Sergej Milinković Savić, Ćiro Imobile, Patrik, Luis Felipe. Na unutrašnjim stranama se još piše da je Simone Inzagi postao veliki konzervativac u taktičkom smislu. U prvoj sezoni na klupi Nebeskoplavih je promenio 11 različitih formacijskih postavki. Od prošle godine igra samo u formaciji 3-5-2. Jedina promena je što neki igrači,među kojima su Milinković i Luis Alberto, nisu više nezamenljivi. Naš reprezentativac je zamenjen na svakoj drugoj utakmici, a Španac je odigrao samo tri cele.

Korijere je napravilo i studiju o čestom menjanju startera i rotacijama igrača: „Ko manje menja igrače pobeđuje više”.  U tekstu se navodi da analizirajući statističke podatke od 2005. proizilazi jasan zaključak da su direktno povezani rotacija prvotimaca za rezultatima. Najbolji primer je Lester, ali i Barselona, Inter, Bajern, Atletikom Madrid i Real Madrid koji su u najuspešnijim godinama igrali sa limitranim brojem fudbalera.

TUTTOSPORT

Torinski dnenvik je podelio centralni deo prve strane na Juventusove i Interove ambicije u prelaznom roku. „Asensio: Hoću Juve”, piše Tutosport da je igraču Reala i reprezentativcu Španije dosadilo da bude u senci u Madridu. Sportski direktor Paratiči želi da iskoristi koincidenciju nezadovoljstva igrača i pozitivnog iskustva Ronalda u Torinu, kao i stav Asensija da je Alegri idealan trener za njega.

Evo Marotinog Intera”, predstavlja se kao otkrivanje strogo čuvane tajne bivšeg generalnog direktora Juvea koji želi da lansira Inter u vrh italijanskog i evropskog fudbala. Prema pisanju Tutosporta, Inter će u junu dovesti Tonalija i Modrića i pojačaće se po još jednim fudbalerom odbranu i napad.

„#CR7 i Džordžina: Da u Torinu”, i Tutosport najavljuje svadbu Portugalca precizirajući da je već određena i crkva u Torinu gde će venčanje biti održano.

Kao i Gazeta i Tutotsport ističe učinak Micova i Nedovića u pobedi Milana nad  Darušafakom u Evroligi 98:92. „Uprkos dobrom pucačkom danu bekova Milana, bio je neophodan poslovično hladni Micov da se obezebdi pobeda“, zapaža Tutosport.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Džejms PalotaBuongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara