Buongiorno Italia: Počela era Ronaldove imperije

Vreme čitanja: 6min | čet. 17.01.19. | 11:46

Karlo Ančeloti razmišlja o Hamesu, kakav peh za Sašu Lukića

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Juventusovo osvajanje Superkupa zahvaljujući pobedonosnom golu Kristijana Ronalda protiv Milana je u prvom planu svih sportskih dnevnika. Veliki prostor je dobio i slučaj Iguain, od misteriozne temperature do vesti da je sve utanačeno za njegovu selidbu u Čelsi kod Mauricija Sarija.

Izabrane vesti

Postoji saglasnost medija da je Pjontek gotovo sigurno budući centarfor Milana i pored prepreka koje još uvek nisu prevaziđene za prelazak Poljaka u Milan. Gazeta piše da je produžetak ugovora Intera sa Ikardijem sve dalji, Korijere trvdi da je Miranda prvi na listi želja Rome ako Žesus bude morao da se operiše, dok Tutosport navodi da se Saša Lukić povredio na treningu Torina i da je pod znakom pitanja za meč sa Romom.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

CR… i prvi!”, ističe Gazeta da je stigao prvi trofej u vitrinu Juventusa sa potpisom Kristijana Ronalda. „Odlučio Ronaldo protiv dobrog Milana: prvi trofej u crno-belom dresu”, dodaje se u podnaslovu.

Milanski dnevnik na naslovnici ostavlja prostor i za nezadovoljstvo trenera Rosonera: „Gatuzo ljut kao ris: Nismo tretirani jednako”. Šef stručnog štaba se žalio na nedosuđeni penal nad Kontijem i isključenje Kesija.

Iguain bye bye, dolazi Pjontek”, pozdravlja Pipitu na engleskom list budući da će već za koji dan nositi dres Čelsija. Na unutrašnjim stranama se kaže da je Milan oslobodio Argentinca, a da se Juve dogovorio sa Čelsijem da ga engleski klub uzme na pozajmicu do kraja sezone podi istim uslovima kao Milan. Čelsi se obavezao na produžetak pozajmice na godinu dana koji je uslovljen brojem utakmica, golova i pozicije na tabeli. Otkup igračkog kartona Iguaina nije obavezan 2020, ali bi mogao da postane ako dostigne postavljene parametre iz sporazuma dva kluba.

S druge strane, tehnički direktor Milana Leonardo je sve utanačio sa Pjontekom: „Leo: dogovor sa Poljakom”. Plata centarfora Đenove će biti upetostručena u Milanu, preći će sa 400.000 evra na 2.000.000 evra godišnje. Leonardo će imati sastanak sa presednikom Đenove Preciozijem sutra. Kaže se da za 40.000.000 evra Pjontek može da se preseli na San Siro. Cifra, sama po sebi, nije problem ali prepreka može da bude način isplate. Zbog finansijskog fer-pleja, Milan ne može da isplati odjednom ceo iznos, a ni da pruzme obavezu obaveznog otkupa u junu, tako da će biti neophodno pronaći kreativno rešenje. Gazeta izveštava i da je Leonardo sve dogovorio oko prodaje Čahlanoglua Lajpcigu za 22.000.000 evra i da se čeka samo da Gatuzo da pozitivno mišljenje. Sa dolaskom Pakete, u „Milanelu“ veruju da će odlazak Turčina biti bezbolan.

Inter – Ikardi, oteglo se vreme za produžetak ugovora. Zna se ko kupuje akcije od Tohira”, izveštava list da neće biti novog ugovora Intera i Ikardija tako brzo kao što se mislilom do pre par nedelja. S druge strane se navodi da će firma iz Hong Konga Lajonrok Kapital kupiti za 150.000.000 evra 31 odsto akcija Intera u vlasništvu indonežanskog tajkuna. Operacija bi trebalo da bude kompletirana u februaru a reč je o kompaniji koja već ima blisku saradnju sa Suningom u drugim sektorima.

Gazeta piše i da se Saša Lukić povredio i da će se danas znati, posle detaljnih mediciniskih pregleda, da li može da igra protiv Rome. Reč je o velikom pehu za reprezentativca Srbije jer je na sledeće dve utakmice Serije A, u odsustvu suspendovanog Mejte, trebalo da iskoristi svoju šansu da se nametne kao starter u timu Valtera Macarija.

CORRIERE DELLO SPORT

Galatiko”, naslov je Korijerea koji je glavni i odgovorni urednik lista Ivan Zazaroni opravdao u autorskom komentaru rečima da smo dobili Juve sa „Realovom dušom”, odnosno da je počela era „Kristijanove imperije”. List piše da je Juveu bio dovoljan lucidni momenat Miralema Pjanića da pošalje Kristijana Ronalda na listu strelaca, a da je crveni karton Kesiju zbog đona olakšao posao Bjankonerima da privedu meč kraju.

I rimski list daje prostor  Gatuzovom nezadovoljstvu i gorčini posle poraza: „Ako već imamo VAR, trebalo bi da ga koristimo”. Žalba trenera Milana se odnosila na odluku sudije Bantija da ne pogleda snimak starta Emre Džana na Kontija u kaznenom prostoru.

Roma, Miranda je prvi na listi”, piše Korijere da je defanzivac Intera prvi izbor Rome ako Huan Žesus bude primoran da ide na operaciju. Naime, sa intenzivnom terapijom Žesus bi mogao da se vrati na teren za mesec dana, ali ako bi otišao „pod nož“ za njega bi sezona bila završena.

Lacio u Napulj bez navijača”, biće potvrđena odluka nadležnih organa da se zabrani organizovani odlazak tifozima Nebeskoplavih na meč sa Napolijem iz bezbednosnih razloga.

Na unutrašnjim stranama Korijere piše da je Lacio odustao od kupovine Zapakoste, pošto Čelsi traži previše novca, po mišljenju rimskog kluba, 18.000.000 evra. Takođe, Čelsi uslovljava eventualnu pozajmicu igrača sa obaveznim otkupom u junu. Lacio se povuka iz pregovora iako je juče Senad Lulić preskočio trening zbog povrede kolena. U Formelu su optimisti da bi kapiten Lacija mogao da predvodi tim u novoj ulozi, igraće na desnom boku, na San Paolu.

Korijere prenosi pisnje nemačke štampe koja trvrdi da se i Napoli uključio u trku za Hamesa Rodrigeza. Navodi se da iza mogućeg posla stoji Karlo Ančeloti koji ima odličan odnos sa Kolumbijcem. Prepreka je cena koju traži Bajern. Bavarci bi otkupili Hamesa od Reala pod uslovom da mu ga da ga preprodaju za 60.000.000 evra. Novac koji bi Napoli mogao da ima samo od prodaje Alana PSŽ-u.

TUTTOSPORT

CR Juve!”, krstio je Tutosport tako ovog jutra Juventus posle osvajanja Superkupa u Džedi. „Prvi trijumf Ronalda u crno-belom: ovo je 28 Kristijanov trofej u karijeri, a Alegrijev deseti na klupi Juventusa koji je upisao, sa svoje strne, osmi Superkup u istoriji”, ističe list da je sada Juve objedinio primat u sva tri nacionalna takmičenja, prvenstvu, Kupu i Superkupu.

Milan završio meč sa desetoricom zbog isključenja Kesija, žali zbog prečka Kutronea i protestuje zbog odluke Bantije da ne dosudi penal na Kontiju”, podnaslov je posvećen Milanu.

Iguain postaje sve više slučaj: izostao iz startne postave zbog navodne temperature, ušao na teren u drugom poluvremenu i završio meč s napetim živcima. Sada je na korak od Čelsija”, skciraju se poslednja 24 sasta u životu Argentinca.

Na unutrašnjim strnama se piše da osim na dovođenju Ramzija u januaru, Juve ozbiljno radi i na prelasku Emersona Palmijerija. Spinacola je izrazio želju da ode na pozajmicu u Bolonju. Klub želi da mu izađe u susret ali prethodno mora da nađe adekvatnu zamenu na bekovskoj poziciji.

Tutosport nastavlja da “gura” mladog napadača Torina Milika, posle serije tekstova da ga treba odmah priključiti prvom timu, objavljuje intervju sa njegovim menadžerom Paolilom. „Srce Milikovo: Rekao je ne Ajaksu zbog Torina”, prepričao je agent talentovanog fudbalera da je odbio punudu holanskog tima jer želi da debituje u Seriji A u dresu Granata.

I Tutosport donosi priču o povredi Saše Lukića na jučerašnjem treningu: „Lukić KO: i šta sad?” . U tekstu se precizira da je Lukić na treningu osetio bol u mišiću i da je pod velikim znakom pitanja za meč sa Romom. Zbog toga se Macari nalazi u velikom problemu jer je Meite suspendovan zbog crvenog kartona, Bazeli takođe nije fit 100 odsto i trener Torina će morati da smisli dobro kako da ukomponuje sredinu terena protiv Rome.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Kristijano RonaldoJuventusSaša LukićBuongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara