Buongiorno Italia: Pravi Sergej, leteći Insinje, nemilosrdni CR7, Roma na raskrsnici…

Vreme čitanja: 5min | pon. 24.09.18. | 12:33

Inter mora da uigra Ikardija i Njangolana, Milanu nije dovoljan Iguain

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobednička serija Juventusa i velika kriza Rome su u prvom planu italijanske sportske štampe. Veličaju se Ronaldo i Bernardeski, najprijatnije iznenađenje sezone sa Pjatekom, Žervinjom i Boatengom, dok se već licitira sa imenima koja bi mogla da preuzmu mesto Euzebiju Di Frančesku na klupi Rome.Na listi su Paulo Souza, Blan i Montela. Velike pohvale dobio je Sergej Milinković Savić a nepodeljeno je mišljenje da je Lacio postao u potpunosti zavisan od igre Srbina. Piše se i preporođenom Insinjeu, već četiri gola u prvenstvu kao i o Interu koji se specijalizovao za pobede “last minute”.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“CR7 očepio Juve. Ronaldo postigao gol posle 81. minuta, Berna zatvorio priču”, naslov je preko cele prve strane posle pobede Bjankonera protiv Frozinonea. “Domaćinove barikade držale do devet minuta pre kraja meča. Kristijano sve više funkcionalni deo Juveove igre. Bernardeski odlučujući. U subotu je meč istine protiv Anćelotijevih Azura”, stoji u podnaslovu.

“Insinjeov šou, pao Toro, Napoli sam na drugom mestu”, naslov je posvećen pobedi Napolija nad Torinom koja je sazrela mnogo lakše nego što se mislilo. U timu Azura igrao je u poslednjih 20-tak minuta i Nikola Maksimović zasluživši prelaznu šesticu i pored vrlo neprijateljskog dočeka njegovih bivših navijača. Na unutrašnjim stranama se ističe da je Anćeloti pronašao idealnu ulogu za Insinjea što se vidi i kroz podatak da je Lorenco već postigao četiri gola na startu prvenstva.

“Karleto cilja Staru damu”, naslov je analize u kojoj se kaže da je Napoli napravio traženi zaokret posle razočaravajuće noći u Ligi šampiona, samo remi sa Crvenom Zvezdom, i sada je jedini kandidat koji ima potencijal da ugrozi dominantnu ulogu Juventusa.

“Roma u krizi: Di Frančesko doživeo krah u Bolonji, svi u karantin”, piše Gazeta da su se fudbaleri Rome iz bezbednosnih razloga vratili u Rim autobusom a ne vozom( da bi se izbegao blizak susret sa srditim navijačima) i da će ostati, po naređenju kluba, u karantinu u Trigoriji do meča sa Frozinoneom. Aleksandar Kolarov je ušao u igru u drugom poluvremenu kada je utakmica sa Bolonjom već bila kompromitovana. Kapiten reprezentacije Srbije dobio je 5,5 uz konstataciju da je bi među manje lošim u redovima rimskog kluba. U redakcijskom komentaru “Đalorosi već na raskrsnici” se kaže da će sudbina Di Frančeska biti odlučena u sledećih pet dana, odnosno da njegov ostanak na klupi zavisi od rezultata na meču sa Frozinoneom u sredu i Lacijom u subotu.

“Milan, Iguain nije dovoljan. Varnice Pipite, Boginja izjednačila dva puta”, piše Gazeta ispod zaglavlja da je Atalanta uspela da sačuva oreol nepobedive na San Siru kada igra protiv Rosonera koji drži još od 2014. godine. Na unutrašnjim stranama se kaže da  Milan nije bio sposoban da zatvori meč i da je stigla kazna u nadoknadi vremena.

“Spaleti u poslednjem minutu. Od Vesina do Brozovića, slatko dolazi na kraju. Inter je ubica koji koristi glavu”, naslov je teksta u kojem se hvali novi mentalitet Nerazura zahvaljujući kojem je stigao do pobeda protiv Totenhema i Sampdorije u sudijskoj nadoknadi vremena. Takođe se kaže da je Spaleti uspeo da sredi odbranu i da je protiv Sampa, Handanović praktično bio “gledalac sa neplaćenom kartom” ali da sada mora da radi na boljem uigravanju Ikardija i Najngolana, dve najveće zvezde tima koje i dalje “šepaju” na startu sezone.

“Lacio na ringišpilu golova”, tako počinje priča o pobedi Nebeskoplavih nad Đenovom 4:1. Najbolji na terenu, po Gazeti, bili su Lukas Leiva, Ćiro Imobile i Sergej Milinković Savić. Srpski reprezentativac je dobio 7, najveću ocenu u ovoj sezoni do sada. Osim što je postigao svoj prvi gol u tekućem prvenstvu , Sergej je i namestio prvi gol Kaisedu.

CORRIERE DELLO SPORT

“Roma sagorela, Lacio prepoređen”, oslikava na prvoj strani dijametralno različite atmosfere u redovima rimskih klubova Korijere. “Gadan poraz protiv Bolonje, otvorena kriza na klupi Rome: Montela, Paulo Souza i Blan kandidati. Tim u karantinu”, piše dnevnik da su već počela da kruže imena mogućih naslednika Euzebija Di Frančeska. Kao i Gazeta i Korijere tvrdi da su sledeća dva meča, protiv Frozinonena i Lacija, odlučujuća za ostanak  Di Frančeska u Trigoriji.  “Di Frančesko je tražio od svojih igrača vatru u grudima, sada je on u plamenu”, slikovito objašnjava novonastalu situaciju list.

Na drugoj strani se zapaža da se protiv Đenove video Lacio iz prošle sezone. “Gol i spektakl, čekajući derbi. Dva sjajna gola Imobilea, Kaisedo i Milinković poklonili četvrtu uzastopnu pobedu. Danas Ćiro i Milinković poptisuju nove ugovore”, stoji na naslovnici sa fotografijom dvojice najboljih i od danas najplaćenijih fudbalera Lacija od kada je klub preuzeo Lotito. Obojica će imati platu od tri miliona evra plus premije za dodatnih pola miliona. Korijere je inače dao Milinkoviću 7,5 uz obrazloženje da nije slučajno da je najbolji Lacio u sezoni viđen u danu kada je Milinković pružio svoju najbolju partiju. Dodaje se da je osim gola i asistencije, Srbin dominirao sredinom terena demonstrirajući kvalitete tzv. totalnog fudbalera. Na drugoj strani Darko Lazović je dobio priliku kada je utakmica već bila odlučena i nije ostavio značajniji trag, tako da je dobio 5,5.

“Ronaldovo češljanje, Juve sa maksimalnim učinkom”, aludira se na još jedan gol Portugalca i incident sa Muriljovom kosom u Ligi šampiona koji može skupo da ga košta.

“Dupli Insinje plus Verdi. Anćeloti poleteo”, ističe Korijere da je Napoli posle tri utakmice na kojima je postigao samo jedan gol, protiv Torina zatresao tri puta mrežu i stvorio još nekoliko ozbiljnih prilika za gol.

TUTTOSPORT

Ispod fotografije Bernardeskija i Ronalda, kako proslavljaju drugi gol Juvea na meču sa Frozinoneom, stoji naslov: ”Nemilosrdni”. “Ronaldo i Bernardeski slomili otpor Frozinonea i potpisali petu uzastopnu pobedu Juvea. CR7 postigao treći gol u sezoni. Presudan ulazak bivšeg igrača Fjorentine za konačni rezultat”, piše torinski dnevnik da je Bernardeski sve više stub igre Alegrijevog Juventusa i da je dramatično napredovao u svakom pogledu u poslednjih par meseci.

Ispod zaglavlja se već najavljuje veliki meč sledeće subote Juve - Napoli i pored toga što se u sledeća tri dana igra šesto kolo: ”Ovo je super Napoli. Insinje je njegov prorok”. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da je Karlo Anćeloti revitalizovao i učinio još ubojitijim Lorenca Insinjea.

S druge strane se oštro kritikuje igra Torino: ”Nikad više ovakva bruka. Macari: Hoću da shvatim”. Tutosport piše da Toro mora da reaguje posle žestoke lekcije koju mu je održao Napoli.

“Milan, Iguain nije dovoljan. Boginja reagovala kao veliki klub”, ističe list da je Iguain odradio svoj posao ali da to nije donelo pobedu Rosonerima jer je Atalanta izgarala do kraja i tražila remi koji je na kraju stigao u nadoknadi vremena.

“Palota zgroženm Roma u karantinu”, prenosi Tutosport poruku predsednika Rome Džejmsa Palote iz Bostona da mu se “smučila” ekipa koju je video na Dal’Ari.

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaSergej Milinković SavićLorenco Insinje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara