Buongiorno Italia: Preciozi maestro - kupio Pjonteka za 4.000.000 u junu, sada ga prodaje za 40.000.000 evra! Remzi odmah i opsada Rome

Vreme čitanja: 5min | pet. 18.01.19. | 13:15

Prelistavanje italijanske dnevne štampe za petak...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Transferi Pjonteka i Iguain u Milan odnosno Čelsi, kao i želja Juvea da dovede odmah Remzija u Torinu su u prvom planu italijanske sportske štampe. Piše se i produžetku ugovora i povećanju plate Interovog stuba odbrane Škrinjara i kategoričnom odbijanju sportskog direkotra Monćija da proda engleskim klubovima Džeka, Undera i Manolasa. Najavljuje se i žalba Kulibalija koji želi da prepolovi suspenziju i zaigra protiv Lacija, dok Nebeskoplavi žele da prekinu neugodnu tradiciju protiv velikih klubova u ovoj sezoni.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Pjontek je poslužen”, tvrdi Gazeta na naslovnoj da će danas transfer Poljaka biti uspešno završen.
“Pjontek će koštati 40 miliona a finansijski fer plej će biti ispoštovan  zahvaljući plaćanju na rate i odlasku Igauina u Čelsi. Sa Preciozijem je postignut dogovor: pozajmica sa pravom otkupa. Čeka se samo zeleno svetlo Gazidisa”, piše Gazeta.

Za Gonzala Iguaina se kaže da ima već spremne kofere:
”Preporod sa Sarijem. Gonzalo leti za London”. U tekstu se kaže da se još ne zna kada će se tačno preseliti Iguain na Stamford bridže, ali da u Čelsiju veruju da će Sari moći da računa na Pipitu za meč Liga kupa protiv Totenhema. Gazeta konstatuje da će pod komandnom palicom Sarija Iguain imati mnogo više šansi da bude otkupljen od Juventusa nego što ih je imao u Milanu. Ostanak Argentinca u Čelsiju je vezan za broj odigrranih utakmica, postignutih golova i plasmanom Plavaca na kraju sezone.

“Maks za 10. Alegrijeva kolekcija titula a na poklon stiže i Remzi”, najavljuje milanski dnevnik da bi Velšanin već u januaru moći da stigne u Torino. Naime, Denis Suarez je vrlo blizu prelaska iz Barselone u Arsenal. Dolazak Španca u severni London bi mogao da doprinese značajnom smanjivanju cene koju su Tobdžije ispalile za Remzija: 20.000.000 evra.

“Inter i Škrinjar spremni za produžetak ugovora u odbrani od top klubova”, najavljuje se da će u februaru stameni Slovak staviti potpis na novi ugovor sa Nerazurima koji će mu udvostručiti platu, trenutno iznosni 1.700.000 erva. U tekstu se podseća da je nekoliko velikih klubova sa Starog kontinenta zainteresovano za Škrinjara ali da su u Interu doneli odluku da ga zadrže i da on sa De Frajom i Godinom čini odbrambeni bedem u sledećih nekoliko sezona.

Gazeta objavljuje i intervju sa gradonačelnicom Rima u kojem je najavila da će ove godine početi izgradnja stadiona predsednika Rome Džejmsa Palote.
“Radovi počinju ove godine”, potvrdila je Rađijeva. Gazeta piše i da Euzebio Di Frančesko ima dve nedoumice oko sasatava tima za meč sa Torinom: Pastore ili Zaniolo i Džeko ili Šik.

S druge strane Gazeta piše da će se tek danas znati da li će i koliko Saša Lukić morati da odsustvuje s terena zbog povrede.

“I bez golova Kaljehon je srce Napoija”, piše Gazeta da Španac još uvek u ovoj sezoni nije zatresao mrežu, ali da je u novoj ulozi veznog igrača postao jednako neizostavan element u timu kao što je to bio tokom Sarijevog perioda, kada je bio deo napadaćkog trozupca. Gazeta podseća i da je Lacio tim kojem je Kaljehon dao već pet golova tokom svoje italijanske karijere.

CORRIERE DELLO SPORT

“Inzagi među velikanima”, ističe Korijere da će u nedelju Inzagi voditi 132. put s klupe Lacio. Protiv Napolija Simone će preteći Edija Reju i sada su ispred njega po dugovečnosti na klupi Nebeskoplavih Zof, Lorenco, Eriksen, Rosi i Maestreli
“Sledeći cilj je Liga šampiona”, deklamuje Korijere . Na unutrašnjim stranama se kaže da je trener Lacija tražio pojačanja za drugi deo sezone, ali da će njegove želje teško biti ispunjene. I pored pisanja o Ristovskom iz Sportinga i Zapakoste iz Čelsija, teško je da jedan od njih dvojice stignu u Formelo do kraja januara.

“Danas Kulibali od sudija traži oprost”, najavljuje se današnji žalbeni postupak u kojem defanzivac Napolija traži da mu bude prepolovljena suspenzija na samo jednu utakmicu kako bi mogao da igra protiv Lacija u nedelju veče. Advokati Kulibalija se pozivaju na presedan Muntari kada je Afrikancu smanjena kazna jer je njegova reakcija bila isprovocirana rasističkim vređenjem publike.

“Opsada Rome”, stoji ispod zaglavlja da su engleski klubovi zainteresovani za Di Frančeskove igrače.
“Totenhem želi Undera, Čelsi Manolasa, a Vest Hem Džeka. Monći je svima rekao ne”, precizira list da je sporstski direktor bio kategoričan, nijedan starter neće napustiti Trigoriju u zimskom prelaznom roku.

“Preciozijeve igre” ili “Vredne igre” ili “Preciozi igračke” (tako se zove kompanija vlasnika Đenove koja proizvodi igračke za decu), troznačni je naslov Korijerea povodom transfera Pjonteka u Milan i Iguaina u Čelsi. U podnaslovu se podvlači da je Đenova napravila fantastičan posao: u junu je platila Poljaka 4.000.000 evra a sada ga prodaje za deset puta veću cenu.

TUTTOSPORT

“Remzi odmah!”, piše Tutosport da je Velšanin potpisao petogodišnji ugovor sa Juveom.
“Remziju ističe ugovor sa Arsenalom u junu, ali će Bjankoneri učiniti sve što mogu da anticipiraju njegov dolazak u januaru, pod uslovom da Arsenal spusti cenu”, navodi torinski dnevnik. List piše i da Juve ne odustaje od Emersona Palmijerija ali i da se u trku za bivšeg beka Rome uključio i Atletiko Madrid.

“Ćao Iguain, Pjontek u 48 sati”, stoji ispod zaglavlja. U tekstu se navodi da za kompletiranje transfera nedostaje zeleno svetlo generalnog direktora Gazidisa. Leonardo ima ovlašćenje da pregovara, ali ne i da zaključuje poslove. U međuvremenu je potrbeno da se Morata sve dogovori sa Atletikom što bi omogućilo iskrcavanje Iguaina na Stamford Bridž. Tutosport upozorava da sa dovođenjem Pjonteka Leonardo stavlja na kocku svoju budućnost u Milanu. Naime, ako Poljak ne bude bio na visini zadatka pozicija Leonarda bi mogla da bude kompromitovana u MIlanu.

“Čekajući Ikardija, Škrinjar potpisuje do 2023. i postaje najvažnije pojačanje”, iznosi stav Tutosport da je Slovak bio gotovo jednako važan za rezultate Intera koliko i golgeter, odnosno da je on jedan od stubova Nerazura. Ugovor će biti potpisan u februaru a Škrinjar će imati platu veću od 3.000.000 evra.

Suspenzije zbog kartona i povrede važnih igrača primorale su Valtera Macarija da regrutuje tri igrača iz omladinskog pogona:
”Ne samo Miliko. Tu su Adopo i Ferigra sa Macarijem”. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da je Toro poveo trojicu mladih fudbalera u Rim na meč sa Romom, a da je dobra vest da se Bazeli oporavio i da će biti na raspolaganju. Inače, Tutosport je prilično pesimista da bi Lukić mogao da bude sprema za meč sa Romom budući da on ima mišićne probleme.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Buongiorno ItaliaZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara