Buongiorno Italia: Real kupuje u Seriji - mete su Ikardi i Alison

Vreme čitanja: 5min | uto. 20.03.18. | 11:21

Intervju s Vandom Narom, zašto nema Balotelija u reprezentaciji, Juve se nameračio na Darmjana

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Po običaju, kad je pauza u prvenstvu, italijanski mediji se raspišu o fudbalskoj pijaci i mogućim transferima igrača i trenera. Danas su u prvom planu Ikardi i Alison, za koje je zainteresovan Real Madrid i izgleda da je spreman da potroši blizu 200.000.000 evra za napadača Intera i golmana Rome.

Izabrane vesti

Tutosport piše da je Juve gotovo sve završio za prelazak Darmjana iz Mančester junajteda, a Korijere tvrdi da će Mauricio Sari u sledećih 48 sati potpisati novi ugovor sa Napolijem.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najčitaniji italijanski dnevnik otvara izdanje intervjuom Vande Nare, supruge i menadžera Maura Ikardija.
Maurito je moje blago”, naslov je razgovora u kojem je Nara pričala o kapitanu Intera kao ocu, suprugu i top igraču.

Mauro veruje u Inter. Njegova cena rasta svakog dana, ali je sa klubom sve u redu i o obnovi ugovora ćemo pričati kad za to dođe vreme”, kaže Nara koja je zajedno sa Ikardijem iskoristila pauzu u prvenstvu da odvede decu u Diznilend pored Pariza.

U tekstu na unutrašnjim stranama Gazete piše da su samo Mesi, Aguero i Runi postigli više golova od Ikardija kada su imali 25 godina.

Rizik-paradoks je da bi Ikardi mogao da vrati Inter u Ligu šampiona, a onda da je igra sledeće sezone u dresu nekog drugog tima”, upozorava list da je lista klubova koji su spremni da potroše više od 100.000.000 evra za Ikardija sve duža i da je na njoj, pre svih, Real Madrid.

Godina Đavola - 2018. godina Đavola. Ritam za Ligu šampiona. Milan je među šest velikih timova u Evropi koji u tekućoj godini još nisu osetili gorčinu porazua u prvenstvu”, ističe Gazeta da su Rosoneri u poslednjih devet mečeva zabeležili osam pobeda i jedan remi.

Samo je Juventus držao korak Milana u 2018. i upravo ta dva tima će se sresti na terenu 31. marta, posle pauze. Gazeta dodaje da će u četiri dana, protiv Juventusa i Intera, Gatuzo krunisati veliki rad i napor koji je uložen u povratak Milana u trku za Ligu šampiona ili će se vratiti gotovo na početak.

Sprint za 'skudeto'. Juveov džoker je režija Miralem Pjanića. Dibala se odmara otkrivajući Madrid”, piše list da je reprezentativac BiH ključni igrač Bjankonera i da se svaki put oseti i u igri i na rezultatima njegovo odsustvo. S druge strane, Gazeta umiruje navijače Juvera da je Dibalin put u špansku prestonicu isključivo turističke prirode.

Sarijev ponos: Bodovi i lepa igra. Tako se sviđa nama u Napulju”, prenose se reči trenera Napolija koji je dobio još jedno priznanje kao najbolji trener u Seriji A.

Na kraju Gazeta prenosi i reči selktora na određeno vreme Luiđija di Bjađa, nada se da bi u junu mogao da dobije i pun mandat da vodi Azure:

Verati mora da napravi kvaliteativni skok, Bufon je još uvek neophodan, Balotelija pratim pomno”, objasnio je Di Bjađo da na napadača Nice računa ali da ga ovaj put nije pozvao, jer želi da proba neke druge igrače. Ipak, malo je onih koji veruju u to objašnjenje Di Bjađa i veruje se da tzv. senatori u redovima državne selekcije ne žele Balotelija u redovima Azura.

CORRIERE DELLO SPORT

Za Alisona 60.000.00 evra”, osvanuo je ovog naslov na prvoj strani.

U nadnaslovu se kaže da je Real Madrid krenuo u ofanzivu i da je spremio rekordnu sumu za jednog golmana plus petogodišnji ugovor koji bi garantovao čuvaru mreže Brazila 5.000.000 evra godišnje plus bonusi. Ako bi Roma prodala Alisona Realu za 60.000.000 evra, Brazilac bi postao najskuplje plaćeni golman u istoriji fudbala. Taj rekord među golmanima još uvek drži Đanluiđi Bufon kojeg je Juve pre gotovo dve decenije platio 51.000.000 evra.

Severna tribina puna, stadion prazan. Laciju je potreban pun Olimpiko”, kritikuje Korijere navijače Nebeskoplavih koji su i pored niskih cena za meč sa Bolonjom došli u veoma malom broju na rimski stadion. Tek 18.000 gledalaca je bilo na Olimpiku, od kojih dve trećine na severnoj tribini gde se nalazi kop najvernijih navijača.  Među timovima koji se bore za jedno mesto u Evropi, Lacio ima ubedljivo najmanju posetu na domaćem terenu.

Sari obnavlja ugovor, u sledećih par sati odlučujući sastanak”, najavljuje Korijere da će se u sledećih 48 sati sresti trener Napolija i predsednik kluba Aurelio de Laurentis. Jedina tema sastanka je obnova ugovora, a da će u novom biti izbačena izlazna klauzula od 8.000.000 evra.

Imam dug prema navijačima  Napolija i nadam se da ću imati priliku da im se odužim”, prenosi Korijere izjavu Sarija koja je protumačena kao jasna ambicija da se osvojio 'skudeto'.

Moja neustrašiva Italija”, izjava je ispod zaglavlja v.d. selektora Di Bjađa koji će voditi Azure u prijeteljskim mečevima protiv Argentine i Engleske. Korijere piše da se Di Bjađo nada da će ubediti FS Italije da je on najbolje moguće rešenje za klupu Azura.

TUTTOSPORT

Juve – Darmjan, posao se zatvara”, najavljuje Tutosport na naslovnici da smo blizu ozvaničenja prelaska desnog beka iz Mančester junajteda u Juventus. List piše da će Bjankoneri u sledećem prelaznom roku biti posebno fokusirani na bekove i spoljne igrače te da je Darmjan samo prethodnica a da su na listi želja Marote i Paratičija imena Kurzave i Beljerina.

List piše i da je u toku i veliki okršaj Milana i Intera na fudbalskoj pijaci oko dvojice holandskih fudbalera:
Derbi za Depaja i Strotmana”.

Pored te informacije, Tutosport donosi i seriju drugih glasina o igračima koji bi mogli da promene klupski dres sledećeg leta ali i trenera. Trener Atalante Gasperini, Sampdorije Đampaolo i Kjeva Maran bi mogli da promene svoja radna mesta. Štaviše, Maran rizikuje da dobije otkaz, ako Kjevo ne napravi rezultat protiv Sampdorije po završetku pauze u prvenstvu.

U dnu strane Tutosport nastavlja da „čekićari”, s pravom, Torino:
Toro, put u korene još jednog neuspeha. Sada je i Bareka problem”.

Na unutrašnjim stranama se objašnjava da je posle Adema Ljajića i Nijanga u klinč sa trenerom Macarijem ušao i italijanski bek koji je izgubio mesto startera i sada želi da napusti Torino.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

AlisonMauro IkardiVanda NaraPaulo Dibala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara