Buongiorno Italia: Real za Ikardija ili Vanda diže cenu? Alegri kao Trapatoni

Vreme čitanja: 5min | uto. 08.01.19. | 11:53

Šta piše italijanska sportska štampa...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Vraća se u modu linija Madrid – Milano. Gazeta piše da je Inter ponovo u akciji za Modrića i Krosa, a Korijere  tvrdi da je Florentino Perez u lovu na Maura Ikardija. Koincidenija ili ne, navodno interesovanje Pereza se poklapa sa nedeljom u kojoj bi čelnici Intera trebalo da se sretnu sa Vandom Narom kako bi izašli sa novom ponudom o produženju ugovora pošto je Nara prvobitnu ponudu odbila kao neadekvatnu. Tutosport piše da bi Alegri mogao da krene stopama Trapatonija i da ostane čitavu deceniju na kormilu Stare dame.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Modrić na naslovnoj Gazete

Inter u lovu na zlato”, piše Gazeta da Nerazuri imaju nameru da iskoriste negativan momenat Reala i zahlađenje u odnosima kluba i Luke Modrića kako bi, po što povoljnijim uslovima, doveli kapitena reprezentacije Hrvatske u Apijano Đentile. Na unutrašnjim stranama se dodaje da je i Kros na nišanu Intera i da predsednik Stiven Džang pokušava da uspostavi što prisnije odnose sa Realom kako bi mogao da reaguje brzo kada se ukaže prilika za angažman Modrića i Krosa. “Veliki evorpski klubovi, u principu, izbegavaju da rade iza leđe jedni drugima i i koriste prilično zdrav razum u međusobnim odnosima”, objašnjava milanski dnevnik.  Gazete navodi i da dvojac Bepe Marota i Pjero Auzilio radi na dovođenju De Paula iz Udinezea.

Paketa trči. Milan opušteno, tu sam ja da pomognem”, poruka je novog pojačanja Rosonera posle prvog treninga u Milanelu. Paketa će danas biti zvanično predstavljen dok tehnički direktor Leonardo pokušava da se ubaci u trku za Meksikanca Ereru iz Portoa i da zatvori transfer Sensija iz Sasuola u Milan.

CR7, izazov u 2019. je postići golove iz slobodnjaka”, pronašao je Kristijano Ronaldo novi teren koji može da mu pruži dodatne stimulanse u ostvarenju ličnih i klupskih ciljeva. Milanski dnevnik piše i da je Kanselo vrlo blizu povratka na teren, odnosno da ubrzava pripeme posle povrede kako bi bio spreman za utakmicu Superkupa protiv Miliana u Džedi sledeće nedelje.

Đenova: Sturaro i Pecela. Toro: Svi hoće Meitea”, piše milanski dnevnik da je u Đenovi veoma gust saobraćaj ovih dana, pregovori za prodaju Kuamea, interesovanja za Pjonteka i Romera, dok bi Prandeli mogao da dobije pojačanja iz Juvea i Udinezea. S druge strane se piše da su u Torino stigle različite ponude za Meitea. Najzainteresovaniji je Totenhem, spreman da plati 25.000.000 evra za igrača veznog reda. Među klubovima koji su bacili farove na mladog Francuza je i Roma, ali Torino ne želi da ga proda jer je cilj povratak u Evropu.

Na unutrašnjim stranama Gazeta piše da je Mančester Junajted spremio ponudu od 6.000.000 evra godišnje za Kostata Manolasa i da je gotovo sigurno da će Grk sledećeg juna preći na Old Traford. Podseća se da raskidna klauzula iznosi 36.000.000 evra, cifra koju Junajted može da plati u treptaju oka.

CORRIERE DELLO SPORT

Tijago Mendeš na pragu Rome

Roma uzima Tijago Mendeša”, tvrdi rimski dnevnik da je sportski direktor Monći pronašao adekvatnu alternativu za De Rosija na sredini terena. Za brazilskog fudbalera njegov aktuelni tim Lil traži 20.000.000 evra. Đalorosi su spremni da ponude cifru koja je blizu tražene ali pod uslovom da igrač dođe u Večni grad sa formulom “pozajmica sa obaveznim otkupom”.

Na unutrašnjim stranama Korijere izveštava da Roma nema nameru da odustane od trke za Pjonteka i da se ne plaši konkurencije te da će Monći vrlo brzo početi sa presingom na predsednika Đenove Preciozija. Na sledećoj stranici se kaže da je Peroti odbio da se preseli u Atalantu i pored poziva Gasperinija koji je lansirao njegovu igračku karijeru dok su bili u Đenovi.

Mladunac za Lacio”, stoji ispod zaglavlja da su Nebeskoplavih namerni da angažuju tinejdžera Đalou. Osamnaestogodišnjem defanzivcu Sportinga iz Lisabona ističe ugovor sledećeg leta, a pokazao je da nema nameru da potpiše novi sa portugalskim klubom. Sportski direktor Lacija Igli Tare želi da iskoristi priliku i bez evra obeštećenja dođe do perspektivnog fudbalera.

Na stranicama posvećenim Laciju se nastavlja sa praćenjem Zapakoste i pored toga što nema suštinskih novina: rimski klub ostaje zainteresovan, ali se nije približio zahtevima Čelsija koji ne želi da pokloni fudbalera kojeg je platio preko 20.000.000 evra.

Real u haosu, Perez juri Ikardija”, piše Korijere o navodnom interesovanju predsednika Reala za kapitena Nerazura mada nije isključeno i da Vanda Nara pušta u opticaj takve priče kako bi primorala Inter da izađe u susret njenim zahtevima za povećanje plate Mauritu.

Barela, Sari izleteo”, tumači Korijere izjavu trenera Čelsija da mu je potreban igrač na sredini terena odmah u januaru kao signal da Plavci žele da angažuju odmah igrača Kaljarija i italijanske reprezentacije.

U dnu strane Korijere lansira vest da bi Mauricio Arivabene, kojem Ferari nije obnovio ugovor, mogao da postane generalni direktor Juventusa odnosno da zauzme kancelariju koja je ostala prazna posle odlaska Bepea Marote. Korijere tvrdi da bi Andrea Anjeli trebalo danas da ima sastanak sa Arivabeneom na kojem bi trebalo da preciziraju detalje novog angažmana nekadašnjeg vođe Ferarijevog tima.

TUTTOSPORT

Alegri kao Trapatoni

Preokret Juve: Alegri kao Trap”, najavljuje Tutosport da bi trener Bjankonera mogao da produži ugovor koji mu ističe 2020. godine i da ugrozi rekord Trapatonija po broju uzastopno provedenih sezona na klupi Stare dame. “Do marta će Alegri odlučiti o svojoj budućnosti: rastu šanse da se produži ugovor koji ističe 2020”, dodaje list u podnaslovu. Na drugoj strani se objašnjava da je dolazak Ronalda, promene u upravi, nove ambicije i atmosfera koja se stvorila takva da Alegri ozbiljno razmišlja da produži vernost Staroj dami. Odnosno da otvori novi decenijski ciklus, kao što je to uradio Đovani Trapatoni pre 40 godina.

Toro kupuje Olu od Čelsija, i zadeva duel za Pereiru”, piše Tutosport da je Torino potvrdio spremnost da plati otkup od 10.000.000 evra za 22-ogodišnjeg Ajnu. U podnaslovu se precizira da je i Mauricio Sari pokazao zainteresovanost za Pereiru iz Votforda. List podseća da Torino već duže vreme radi na povratku Pereire u Italiju. Istovremeno, čelnici Granata su počeli pregovoro sa Pariđnijem za produžetak ugovora do 2024. godine.

Milan se bacio na Benasiju, ključ bi mogao da bude Iguain”, piše Tutosport da bi Milan mogao da angažuje Marokanca koristeći pregovore o otkupu Pipite sledećeg leta. Defanzivcu ističe ugovor 2020. i imajući u vidu da ima 32 godine neće biti lako izvući deo novca koji su Bjankoneri uložili u Marokanca.

Inter: Perišić na izlaznim vratima za ulazak asa na sredini terana”, piše Tutosport da bi krilo Intera moglo da bude žrtvovano sledećeg leta kako bi Nerazuri mogli da reše pitanje srednjeg reda. Među imenima za veznu liniju, pored Barele, figuriraju Modrić, Kros, Kovačič i Sergej Milinković Savić. List piše da je sa dolaskom Bepea Marote u Inter reprezentativac Srbije postao jedan od glavnih ciljeva za letnji prelazni rok.

Torinski dnevnik piše i da Mino Rajola traži novi klub za Marija Balotelija pošto je Olimpik iz Marseja odustao od angažovanja problematičnog centarfora. “Ništa od Marseja: Baloteli ponuđen Sampdoriji, Parmi i Bolonji”, izveštava list.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara