Buongiorno Italia: Sergej, Mendes i 100.000.000 evra! Faraonski ugovor za Modrića

Vreme čitanja: 5min | uto. 07.08.18. | 11:35

Opet se u italijanskoj štampi najviše piše o Srbinu

                     (OD DOPISNIKA MOZZART SPORTA IZ RIMA)

Rimski dnevnici pišu da je Mančeseter Junajted ponudio sto miliona evra i da preko Žorža Mendesa želi da dovede Milinkovića Savića. Tutosport pak tvrdi da Juve preko portugalskog menadžera, iza kulisa, radi na transferu sprskog reprezentativca, pod uslovom da proda Pjanića. Osim Milinkovića, u prvom planu je Kejta Balde, koji bi već danas mogao da bude u Milanu, pošto su pregovori o njegovom transferu u Inter ušli u završnu fazu. Kaže se i da su Nerazuri sve dogovorili sa Modrićem i da je sada na Hrvatu da nađe kompromis s Florentinom Perezom. Korijere objavljuje intervju sa Antonijom Kasanom koji se nudi gratis klubovima Serije A, odnosno da bude plaćen sledećeg juna na osnovu učinka u šampionatu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Inter uzeo Kejtu. Još jedna strela za Spaletija”, piše Gazeta o blic pregovorima Nerazura sa Monakom o prodaji Senegalca. “Vrlo smo blizu dogovora sa Monakom po formuli pozajmica s pravom otkupa: 30.000.000 vrednost čitavog posla”, stoji u podnaslovu. Na strani 2 i 3 se kaže da bi u priču o Kejti mogao da bude ubačen i Kandreva, kao kontropartija, a da Perišić najverovatnije ostaje u Interu. Istovremeno Gazeta tvrdi:”Modrić-Real, sutra se odlučuje”. U tekstu se kaže da će sve biti jansije posle sutrašnjeg sastanka kapitena reprezentacije Hrvatske  i predsednika Reala Florentina Pereza. Prema informacijama Gazete, sportski direktor Intera Pjero Auzilio već ima dogovor sa Modrićem oko visine plate i drugih detalja.

“Milan, kakva priča”, naslov je povodom zvaničnog povratka Paola Maldinija u Milan. U nadnaslovu se kaže da legenda zove legendu i da će se posle Maldinija i Riki Kaka vratiti u Milanelo. U autorskim tekstovima povodom kambeka Maldinija Masimo Ambrozini piše da je dolazak Paola garancija ozbiljnosti novog kursa Milana dok mu Havijer Zaneti želi sve najbolje i zakazujemu sastanak na derbiju. U redakcijskom komentaru se kaže da operacija Maldini i Kaka nije nikakav nostalgičan potez već primena uspešnog recepta Bajerna iz Minhena koji tradicionalano na rukovodećim mestima ima svoje velike zvezde iz prošlosti. Stranice vezane za Milan, Gazeta zaokružuje tekstom o prodaji Nikole Kalinića Atletiko Madridu. Centarfor je prodat za 15.000.000 evra osvajaču Lige Evrope,

Produžetak ugovora sa povećanjem plate. Juve i Pjanić napred zajedno”, navodi Gazeta da su Bjankoneri spremni da delimično zadovolje zahteve reprezentativca BiH i da mu povećaju platu sa 4.500.000 na 6.000.000, uz obećanje da bi sledeće godine mogli da mu izađu u susret ako bi želeo da promeni sredinu. Prema izvorima milanskog dnevnika šanse da Pjanić napusti Juve se smanjuju mada ostaje i dalje mogućnost da spakuje kofere.

CORRIERE DELLO SPORT

Milinković, stigla ponuda od sto miliona”, iznosi na naslovnici vest Korijera da je u Formelu prezentovana koverta sa okruglom sumom. “Za igrača Lacija je stigla nepristojna ponuda iz inostranstva, ali Lotito traži 20.000.000 više”, dodaje u podnaslovu rimski dnevnik. Prema navodima Korijerea u igri za Milinkovića su i dalje Mančester Junajted (veruje se da je ponuda stigla od Murinja preko Mendesa) Čelsi i Real Madrid dok Juve posmatra sa strane šta se događa. List piše da će pitanje Milinković biti otvoreno sve do 17. avgusta kada se završava prelazni rok u Italiji ali da će biti vrlo burna sledeća dva dana, pošto se u Engleskoj stavlja katanac na fudbalsku pijacu u četvratak veče. Pored Korijerea i Mesađero i Tempo donose velike priče o Milinkoviću. Po njima Žorže Mendes je preuzeo “dizgine” cele oparacije i pilotira transfer našeg fudbalera. U tom kontekstu, najbliži je Mančester Junajted da angažuje igrača Lacija, između ostalog i zato što Mendeš, osim odličnih odnosa sa Lotitom i Tareom, već deceniju i po  je menadžer Žozea Murinja.

“Roma, Real o Sureal”, napravio je Korijere igru reči za naslov posvećen Romi budući da noćas igra protiv Real Madrida a pista Suso u Romi je ponovo oživljena. “Di Frančesko traži prave odgovore deset dana pred početak prvenstva”, navodi list i tvrdi da ćemo protiv Reala videti tim koji će istrčati na teren i protiv Torina u prvom kolu Serije A.  “Peroti zovez Susa: Dođi kod nas”, poručio je Argentinac španskom fudbaleru u redovima Milana u momentu kada sportski direktor Monči ponovo uključuje reflektora ne krilo Rosonera. Prenose se i reči kapitena De Rosija koji je stavio do znanja da nije isključeno da produži ugovor sa Romom na još godinu dana.

“Poslednji Kasano”, naslov je velikog intervjua sa lošim momkom italijanskog fudbala u kojem se praktično nudi timovima Serije A, besplatno.U nadnaslovu se kaže da je Kasano ostao nedovršeni genije italijanskog fudbala i da je sada shvatio da je njegovo vreme skoro isteklo. “ Treniram svaki dan da bih bio spreman za poziv tima iz Serije A. Ne želim da idem u klubove koji se bore da ne ispadnu. U Bolonju, Parmu, Torino i Sasuolo bih otišao peške i o plati bi se dogovorili tek sledećeg juna”; stavlja do znanja Kasano da je spreman da se opkladi na sebe samog i da igra gratis čitavu sezonu, odnosno da bude plaćen tek po završenoj sezoni i po učinku.

TUTTOSPORT

“Juve, put za Milinkovića”, naslov je ispod fotografije Sergeja kako salutira a na drugoj strani se otkriva da je karta Bjankonera za Milinkovića: Žorže Mendeš. Torinski dnenvik okreće priču rimskih listova -  koji veruju da Mendes radi za Murinja i Junajted ne bi li odveo Milinkovića na Old Trafordu – i ističe da je portugalski menadžer Juventusov čovek za Milinkovića. Naime, odlični odnosi Mendeša sa Marotom posle unosnih poslova ovog leta( Ronaldo i Kanselo) mogli bi da utroje s obzirom na to da je Mendes u veoma dobrim odnosima i sa Lotitom i Tareom. Ipak, priznaje Tutosport, Juve bi morao da proda jednog ili dva igrača da bi kupio Milinkovića. Odnosno, samo u slučaju da Pjaniću stigne tzv. nepristojna ponuda, Stara dama bi mogla da sedne za sto i pregovara sa čelnicima Nebeskoplavih.
“Inter: Modrić rekao da. Sada je na redu Florentino”, prema pisanju torinskog dnevnika Modrić je već utanačio sve oko svog ugovora sa Interom i sada preostaje teži deo posla. A to je da se oslobodi ugovora koji ga veže za Blankose do 2020. godine. Suning želi da od Modrića napavi “zaštitno lice” svog brenda i u tom kontekstu Modriću bi mogao karijeru da završi uĐangsuu sa faraonskim ugovorom čak i u poznim fudbalskim godinama.

Maldini: Ja i Leonardo za veliki Milan”, citira se ispod zaglavlja izjava novog rukovodioca Rosonera Paola Maldinija koji je juče predstavljen na konferenciji za novinare.

“Toro s velikim nabojem u Liverpulu posle završni obračun na fudbalskoj pijaci”, najavljuje se prijateljski meč sa timom Jirgena Klopa i da bi u sledećih par dana Torino mogao da se pojača sa Krunićem, Gibsom i Zazom.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Luka ModrićSergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara