Buongiorno Italia: Sergej nazaduje, ako ovako nastavi cena će se strmoglaviti

Vreme čitanja: 5min | sre. 31.10.18. | 12:01

I Simone Inzagi na optuženičkoj klupi, Kolarov bez alternative u Romi, Inter sprema napad na vrh

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Simone Inzagi i Sergej Milinković Savić su označeni kao glavni krivci za nemoć Lacija u sudaru sa velikim timovima Serije A. Korijere otvara vrata čak i za eventualni otkaz Inzagiju ako izgubi i od Milana na Olimpiku krajem novembra, a Gazeta piše da je „Mister 150.000.000” bleda senka igrača iz prethodne sezone. Piše se i o probuđenim ambicijama Intera koje se ne zaustavljaju na mestu u Ligi šampiona i problemima Rome sa povredama i odsustvu adekvatnih alternativa za ključne igrače, među kojima je i Aleksandar Kolarov.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Luda ideja Inter” vodeći je naslov na prvoj strani s kojim se uvodi u priču o ambicijama Nerazura u ovoj sezoni posle šest uzastopnih pobeda u Seriji A. „Inter na drugom mestu sprema napad za vrh tabele. Odbrana je najjača u šampionatu, sredina terena agresivna sa Brozovićem koji pravi razliku a u napadu je super Ikardi: eto zašto Inter može da bude takmac Juveu do kraja trke”, piše milanski dnevnik. Na unutrašnjim stranama list piše da je Spaleti konstruisao kičmu tima sa Handanovićem, Škrinjarom, Brozovićem i Ikardijem u koju se savršeno uklapa Najngolan. Takođe, sa dolaskom Asamoe i Vrsaljka, Inter je konačno pronašao adekvatne bekove za svoje ambicije.

Velika ideja Milana”, zauzima drugi manji deo naslovnice pošto se ambicije Rosonera u ovoj godini zaustavljaju na mestu koje garantuje učešće u Ligi šampiona. „Ako pobedi večeras u zaostalom meču protiv Đenove Gatuzo će u krugu od nekoliko dana preći put od izlaznih vrata Milanela do zone Lige šampiona” stoji u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama se kaže da će Milan večeras protiv Đenove igrati ponovo u novoj formaciji 4-4-2 sa Kutroneom i Iguainom u špicu. Osim Kaldare koji će morati da odsustvuje najmanje tri meseca, Gatuzo neće moći da računa ni na Bonaventuru.

Alegri: Kako da budemo bolji? Tako što ćemo da osvojimo Evropu”, potvrdio je trener Juventusa da za njegov tim ostaja samo Liga šampiona kao teren na kojem može da napravi kvalitativan skok u odnosu na prethodne sezone. Drugim rečima, Juve može bolje samo ako osvoji Ligu šampiona.

Slobodni udarci, samo tri gola. Pirlo: još je sad mnogo lakše”, iznosi Gazeta interesantan podatak da su u Seriji A u prvih deset kola postignuta samo tri gola iz slobodnjaka. Podatak je još više iznenađujući ako se ima u vidu, kao što tvrdi ekspert za slobodne udarce Andrea Pirlo, da je sada mnogo jednostavnije šutirati dobro zahvaljujući novim loptama.

Na unutrašnjim stranama Gazeta posvećuje pola strane i krizi kroz koju prolazi Milinković Savić: „Slučaj Milinković: Mister 150.000.000 koji više ne daje pečat”. U tekstu se kaže da su u Formelu zabrinuti jer je postalo očigledno da Srbin u ovoj sezoni ne uspeva da bude ni približno na nivou igara iz prošle sezone. Po informacijama Gazete nisu u pitanju neostvarene ambicije o prelasku u neki veliki evropski klub već su tehničke prirode. „Milinković i njegov menadžer Kežman su se složili sa strategijom Lacija da se postavi nedostižna cena kako bi Sergej ostao u Nebeskoplavom. Taj pakt je overen i novim ugovorom koji je omogućio Milinkoviću da duplira svoju prethodnu platu. Igrač i njegov agent su smatrali da je još jedna sezona u Nebeskoplavom neophodna da za kompletiranje stasavanja u top fudbalera. Paradoks je da je u ovoj sezoni Milinković ne samo da nije nastavio stasavanje u vrhunskog igrača, nego je nazadovao. Ako nastavio ovako, Milinovićeva cena će se strmoglaviti”, piše Gazeta.

U poslednjem pasusu članka, posle konstatacije da bez najboljeg Milinkovića Savića Lacio gotovo da nema šanse da se bori za mesto u Ligi šampiona, se izražava nada da će „umetnička blokada“ Milinkovića morati da prođe pre ili kasnije i da Inzagi ima pravo kada mu uprkos svemu i dalje garantuje mesto nedodirljivog startera. „Inzagi je ubeđen da će Sergej brzo početi ponovo da grize”, zaključuje Gazeta.

CORRIERE DELLO SPORT

„Simone, veruješ li ili ne?”, naslov je koji miriše na otkaz u najavi Simoneu Inzagiju. U nadnaslovu se kaže da uprava kluba želi Ligu šampiona, a da Inzagi koči jer misli da pet velikih klubova Serije A ima bolji tim od njegovog. „Sa takvim stavom Inzagi ne uspeva da prenese pobednički mentalitet Laciju”, konstatuje Korijere. Na unutrašnjim stranama se iznose statistički podaci da je Lacio sa Inzagijem izgubio 18 od 26 utakmica sa najjačim timovima Serije A, a  da na čak 15 nije postigao gol.

U tekstu na unutrašnjim stranama pod naslovom „Sada se čeka Milan da bi se promenila istorija“ aludira se da će utakmica sa Rosonerima na Olimpiku posle novembarske pauze biti poslednja prilika za Inzagija da okrene ploču. Nebeskoplavi su izgubili sva četiri sudara sa vodećim timovima Serije A i protiv Milana će imati poslednju šansu da u prvom delu sezone ostavre drugačiji rezultat od poraza.

Roma na rezervi”, naslov je ispod zaglavlja posvećen Romi. Di Frančesko ima nekolio fudbalera za koje nema odgovarajuće zamene, a suočava se sa sve češćim povredama. Džeko, De Rosi, Enzonzi, Under, Manolas i Kolarov su, uz Olsena, bez odgovarajuće alterantive. Glavobolju zadaje povreda kolena De Rosija i rovitost Manolasa i Kolarova. Uprvo zbog toga je neophodno da Rimljani u januaru, tvrdi Korijere, ozbiljno pojačaju sastav ako žele da ostanu konkurentni u trci za mesto u Ligi šampiona.

TUTTOSPORT

Juve – Inter u Milanu“, dvomisleni je naslov torinskog dnevnika budući da je Inter postao prvi takmac Bjankonera u trci sa Skudeto, a da je Stara dama juče imala medijsku promociju tehničkog sponzora u centru Milana, samo nekoliko koraka od administrativnog sedišta Intera. „Veliki izazov za Skudeto (direktan dvoboj je na programu 7. decembra u Torinu) je već počeo. Juče je 3.000 navijača učestvovalo na velikoj fešti Juventusovog tehničkog sponzora na kojem su bili Maks Alegri i 11 igrača Bjankonera”, stoji u podnaslovu.

Na unutrašnjim stranama Tutosport nastavlja da piše da Juve želi Pola Pogbu u januaru i da je interes Mančester junajteda za pojedine igrače Pogbinog profila znak da bi moglo da dođe do razvoda sa Francuzem početkom sledeće godine. List piše i da Juve plete mrežu da dovede najtalentovanijeg holandskog fudbalera u posledjoj deceniji Matijsa De Lihta. Dolazak Holađanina planiran je za sledeće leto.

Na unutrašnnjim stranama se kaže da i Inter ima velike planova za januar odnosno da želi da ponovo pokuša da dovede Luku Modrića.

„Stop Macariju: sledi žalba. Toro se ne miri”, naslov je priče u kojoj se kaže da je za Torino nepodnošljivo da posle sudijskih previda na štetu Torina protiv Fjorentine trener Granata plati cenu suspenzijom zato što je ukazivao na greške arbitara.

Večeras Milan- Đenova. Napad na Ligu šampiona”, najavljuje se zaostala utakmica prvog kola Serije A na San Siru. Tutosport citira reči tehničkog direktora Milana Leonarda da je normalno da Milan bude u zoni Lige šampiona, a da on i Maldini ne mogu svaki dan da demantuju glasine da je Gatuzo pred otkazom. „Gatuzo je naš trener i tu nema nikakvih nedoumica ili sumnji“, rekao je Brazilac.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaSergej Milinković SavićŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara