Buongiorno Italia: Sergej u kešu 140.000.000 evra, Sergej na rate 155.000.000 evra

Vreme čitanja: 5min | pet. 13.07.18. | 11:39

Juventus neće praviti cirkus od promocije Ronalda, Sabatini raspalio po Paloti

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Glavne priče u italijanskoj sportskoj štampi su intervju Valtera Sabatinija Korijereu, novo rukvodstvo Milana i Kristijano Ronaldo čiji dolazak motiviše druge velike fubdalere da dođu u Torinu. Za nas najzanimljiviji tekst objavljuje rimski Mesađero koji tvrdi da je predsednik Lacija Klaudio Lotito dao dve cene Žoržu Mendešu, koji vodi pregovore sa Real Madridom, za Sergeja Milinkovića Savića. Prva iznosi 140.000.000 evra u kešu a druga 155.000.000 i može da se plati u četiri godišnje rate.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“U novom Milanu izronio Leo”, najavljuje Gazeta da sa novim vlasnicima (Fond Eliot) na rukovodeća mesta u Milan dolaze italijanski top menadžer Paolo Skaroni i Leonardo. Skaroni koji je je u svojoj karijeri bio na čelu najvećih italijanskih kompanija i trenutno je potpredsednik Rotšilda bi trebalo da postane predsednik a Brazilac generalni direktor. Sa povratkom Leonarda u Milan rastu šanse da isti korak napravi i Paolo Maldini. S druge strane Gazeta na unutrašnjim stranama upozorava na nezadovoljstvo Bonućija i da bi kapiten Milana mogao da se preseli u inostranstvo ovog leta. Najizglednije destinacije su PSŽ i Čelsi.

“Čelsi, Konte najuren, dolazi Sari, počinje kupovina”, izveštava milanski dnenvik da je saga Antonija Kontea na Stamford Bridžu završena i  da će svoj epilog imati na sudu pošto će Roman Abramovič pokušati da izbegne da ispoštuje obaveze iz ugovora sa Konteom koji ističe sledećeg leta. Gazeta piše i da će pored Žoržinja najverovatnije dres Čelsija obući i Iguain, Rugani, Golovin i Vrsaljko.

“Inter, evo Lautara: Desetka mi nije teret, ostaviću trag”, poručio je novi napadač Intera Lautaro Martinez na svom predstavljanju u Apijano Đentileu. Gazeta na unutrašnjim stranama dodaje da su u poslednjih par sati porasle šanse da Darmjan stigne u Inter i to na pozajmicu iz Mančester Junajteda. U igri za bekovsku poziciju ostaje Zapakosta.

Ispod zaglavlja se navodi da je u Torinu zavladala “CR7manija”. Piše se da i pored neverovatno pozitivnog efekta Ronaldo, ne samo za Juve već i za grad Torino koji već ubira od turizma benefite dolaska Portugalca u redove Stare dame, prezentacija Ronalda neće biti holivudska, već u Juventusovom stilu. A to znači odmereno i svečano, bez amerikanizacije događaja. Neće biti predstavljanja na Alijanc stadionu, otvorenog autobusa, osvetljavanja Mole sa inicijalima CR7, samo konferencija za novinare “extra large” budući da se očekuje samo 100 novinara iz inostranstva.

CORRIERE DELLO SPORT

“Roma u duši”, naslov je velikog intervjua u kojem je Valter Sabatini otvorio svoju dušu i bez dlake na jeziku progovorio o svojim danima u Laciju, Palermu, Interu i pre svega Romi. “Pokušavam da ozdravim od bolesti đalorose. Roma je klub koji ti uđe u kosti. Roma je ljubav i zla kob”, rekao je Sabatini. Bivši sportski direktor nije poštedeo ni vlasnika i generalnog direktora Rome: ”Palota je nesiguran i ostaće zapamćen po demantijima. Ne bih voleo da se probudim jednog dana i da shvatim da sam pričao o Paloti”, nemilosrdna je opaska Sabatinija.

Izgleda da je jedan od ključnih razloga animoziteta prema Paloti  to što mu je osujetio posao dovođenja Maksa Alegrija na klupu Rome. “Čuvam još uvek ugovor koji je Alegri potpisao”, dodao je Sabatini. Za Baldisonija je rekao da ja osoba koja nema empatiju i osećanja za druge ljude. Sabatini je rekao i da se razlikuje od Monćija po tome što Španac ima metod rada a on ne. Apelovao je na Romu da ne prodaje Strotmana i podvukao da je Pastore njegovo fudbalsko čedo (Sabatini ga je doveo iz Argentine u Palermo i zatim ga prodao PSŽ-u).

Sabatini je za Inter rekao da je njegov projekat već na startu doživeo smrtonosni udarac jer je vlast u Pekingu naredila drugačiji pristup prema fudbalu i Suning je to morao da ispoštuje. Ipak Sabatini je ostao zadivljen navijačima Intera: ”Navijači Intera su jedinstveni, 60 hiljada u podne protiv SPAL-a, to nema nigde, a ove godine će ih biti još i više”. Valter je pohvalio i Spaletija i izneo pikantan detalj da je on jedan od retkih trenera koji časti u kafani i ne dozvoljava drugima da plate. Na kraju se zahvalio i Lotitu što mu je dao priliku da radi u momentu kada je mislio da su mu sve lađe potonule.

Na unutrašnjim stranama Korijere piše da je Kjeza sve više u mislima Monćija i da bi prodaja Alisona i ubacivanje Defrala u operaciju dovođenja Kjeze iz Fiorentine mogla da bude dobitna kombinacija. Paralelno se kaže da je Roma poslala signal klubvima koji su zainteresovani za Alisona da imaju vremena do kraja jula da izađu sa ponudama, pošto će Đalorosi povući Brazilca sa transfer liste ako ne bude stigla ponuda u visini od 70.000.000 evra do početka avgusta.

“Povratak orla”, stoji ispod zaglavlja uz fotografiju dresa Lacija za sledeću sezonu. U podnaslovu se kaže da je na novom dresu Lacija najomiljenijih simbol navijača i da je upravo njihova koreografija na utakmici protiv Intera poslužila kao inspiracija za novu uniformu Nebeskoplavih. Na unutršanjim stranama se prenosi da je predsednik Lotito, na opšte iznenađenje, preuzeo deo odgovornosti za izotanak plasmana u Ligu šampiona i da je obećao da neće više praviti slične greške. Takođe se kaže da je završen posao oko transfera Felipea Andersona u Vest Hem i da će na račun Lacija leći 38.000.000 evra. Sada se, podvlači Korijere, čeka veliko pojačanje. Inzagi nastavlja da insistira na Papu Gomezu.

Rimski dnevnik Mesađero piše da Žorže Mendeš vodi pregovore sa Real Madridom oko prelaska Sergeja Milinkovića Savića i da je od Lotita dobio dva modalitata plaćanja igračkog kartona: 140 miliona u kešu ili 155 miliona na četiri godišnje rate.

TUTTOSPORT

“Magnet Ronaldo”, tvrdi Tutosport da je dolazak CR7  učinio Juventus još privlačnijim klubom za velika imena najvažnije sporedne stvari na svetu. “Kampanja Juventusa u ovom prelaznom roku može da pokloni još nekoliko velikih iznenađenja. Od Golovina preko Pogbe do Godina”, stoji u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama se kaže da bi senzacionalan povratak Pogbe u Juventus mogao da se dogodi pod uslovom da Juve proda Miralema Pjanića. Međuitm, to neće biti lako, ne samo zbog cene koju Juve traži (80.000.000 evra) već i zbog stava Maksa Alegrija da je Pjanić stub igre Bjankonera u sledećoj sezoni.

Sa fudbalske pijace Tutosport prenosi priče da bi Roma mogla da pokuša da dovede Susa pošto sportski direktor Đalorosih Monći ima izuzetno visoko mišljenje o svom zemljaku, dok Sasuolo radi na tome da dovede Lokatelija u Empoliju. Imajući u vidu da Inter traži desnog beka, Napoli pokušava da se ubaci u igru i stigne do Danila D’Ambrozija. Na kraju, Tutosport piše i da posle otpuštanja Kontea, u Čelsi stiže Sari sa listom igrača iz Serije A koje želi da dovede na Stamford Bridž. Prvo ime na toj listi je Gonzalo Iguain.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara