Buongiorno Italia: Serija A u dugovima do guše, čak i Juventus... Nervozni Džeko može da se pakuje

Vreme čitanja: 5min | pet. 22.03.19. | 11:53

Milan se okreće brazilskom tržištu i gomili mladih taleneta, ali ne odustaje ni od Milinković Savića

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Povratak Ikardija u radni pogon Intera, novčana kazna Ronaldu za pokazivanje “los huevos” posle meča  Juve - Atletiko, tuča između Džeka i El Šaravija i sijaset glasina sa fudbalske pijace, među kojima i želja Milana da uzme Milinković-Savića, su glavne priče u sportskoj štampi.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Ikadijev dan. Stisak ruke sa Spaletijem, Lacio na nišanu”, prepričava Gazeta dan Maura Ikardija u Apijano Đentileu. Argentinac se posle 36 dana vratio trenizima sa ostatkom tima i prema informacijama Gazete biće na klupi protiv Lacija. Takođe se podvlači da je u Apijanu Đentileo bio čitav vrh Inter, od generalnog direktora Marote do sportskog direktora Auzilija. Međutim, tvrdi list, razvod je i dalje najverovatniji scenario koji ćemo videti u junu između Intera i Ikardija.

“Serija A je u dugovima do guše: -2.161.000.000”, analizirala je Gazete bilans italijanskih prvoligaša i konstatovala da prihodi rastu ali da rashodi rastu još brže. Najbolji primer je Juve koji je ostvario značajan skok u zaradi ali su troškovi na kraju bili veći i Stara dama je završila sa gotovo 20.000.000 evra u minusu. U prethodnoj godini 11 od 20 klubova Serije A je završilo godinu sa negativnim saldom. Najveći gubitaš je Milan koji je zatvorio godinu sa 126 miliona evra u minusu.

“Od Evertona do Oja, Leonardo traži novog Paketu”, piše Gazeta da Rosoneri žele da nastave sa politikom otkrivanja velikih talanata u Brazilu budući da im je tehnički direktor Leonardo. Na spisku operativca Rosonera je nekoliko imena nadarenih brazilskih igrača, pored pomenute dvojice u naslovu, tu su i Perdinjo i Erik Rodriges. Gazeta piše i da je Milan rešen da kazni novčano Bilju i Paketu za ispad na derbiju.

“Novčana kazna za CR7 i večeras se vraća u redove svog Portugala”, izveštava list o odluci UEFA da primeni istu sankciju prema Ronaldu koju je aplikovala u slučaju Čola Simeonea. Gazeta podseća da je Ronaldov povratak pod nacionalnu zastavu programiran i da je bio predviđen posle Mundijala.

Stadion Rome: gradski sekretar za sport Fronđa pod istragom”, nastavlja milanski dnevnik da prati dve sudske istrage vezane za seriju krivičnih dela korupcije i zloupotrebe položaja oko izgradnje stadiona koji neće biti u vlasništvu Rome nego njenog predsednika Džejmsa Palote.

CORRIERE DELLO SPORT

“Džeko, u Ferari je bila prava tuča”, izveštava ispod zaglavlja Korijere da je u poluvremenu meča SPAL - Roma došlo do tuče između Bosanca i El Šaravija. “Ranijeri je ostavio u svlačionici samo Faraona što je on doživeo kao veliku nepravdu i uvredu”, piše list. Na unutrašnjim stranama se dodaje da se napori Rome da stigne do Lige šampina dodatno komplikuju napetim odnosima između igrača. “Džeko se potukao sa El Šaravijem u svlačionici pošto se prethodno sporečkao sa funkcionerima i rezervnim igračima SPAL-a”, piše Korijere.

Kaže se i da Džeko i El Šaravi nisu imali priliku da se razjasne posle meča jer je svako krenuo svojim putem i sada su na pripremama svojih reprezentacija. Obojicu, tvrdi Korijere, čeka kazna kad se vrate u Trigoriju. Rimski dnevnik piše da su se Džeko i El Šaravi već prepirali tokom sezone oko pogrešnih procena, dodavanja i promašenih golova, jednostavno, njih dvojica vide fudbal na različite načine. U Ferari je čašu žuči prelila jedna pogrešna procena El Šaravija koji nije dodao loptu Džeku i šansa koju je promašio Edin.

Korijere u drugom tekstu tvrdi da će Džeko sigurno napustiti Romu na kraju sezone a da se produžetak El Šaravija komplikuje. “Roma želi da proda Džeka a da produži ugovor sa El Šaravijem. Za Edina su zainteresovani engleski klubovi i Inter dok Stefan sada oteže sa produžetkom saradnje sa Đalorosima”, navodi list.

“Fiorentina na razgovorima sa Di Frančeskom: radi se na trogodišnjem ugovoru”, izveštava Korijere da je kompromis između toskanskog tima i italijanskog stručnjaka, koji ima ugovor sa Romom do 2020. godine koji mu garantuje 3.000.000 evra, da potpiše duži ugovor sa Fiorentinom.

“Pedro Neto, budućnost Lacija sa Adekanjeom”, piše Korijere da je Portugalac pružio odličnu partiju u dresu mlade reprezentacije i da je zatresao tri puta mrežu a da Igli Tare ubrzava rad na dovođenju talentovanog Nigerijca iz Liverpula Adekanjea.

“CR7, novčana kazna košta dva sata”, aludira Korijere na smešnu proporciju kazne od 20.000 evra -  koju je UEFA odredila za Ronalda, zbog vulgarnog gesta posle meča sa Atletikom – u odnosu na prosečnu dnevnu zaradu Ronalda koja iznosi 260.000 evra.

TUTTOSPORT

“Niko ne može da ga zaustavi”, trijumfalano objavljuje vest torinski dnevnik da Ronaldo nije suspendovan za mečeve protiv Ajaksa u Ligi šampiona već je samo novčano kažnjen. “Ronaldo zabio još jedan gol: samo 20.000 evra kazne”,  dodaje Tutosport. Na unutrašnjim stranama se dodaje da je Ronaldo spreman za povratak u nacionalnu selekciju na meču sa Ukajinom Andrija Ševčenka i to u vrhunskoj formi koju je pokazao u Ligi šampiona.

Na unutrašnjim stranama se izveštava da je Kedira dobio zeleno svetlo od lekara da može da se vrati na teren. Nemački fudbaler je imao intervenciju na srcu i posle perioda rehabilitacije sada je spreman da se vrati u uobičajeni radni režim. Kedira će biti na raspoalganju već za utakmicu protiv Empolija i biće veoma važna karika u Alegrijevom lancu za osvajanje Lige šampiona.

“Ikardi se vratio, ali kakav led!”, piše Tutosport da Ikardi nije napravio korak unazad i da su u Interu prilično ljuti zbog toga. U tekstu se kaže da Ikardi nije napravio nijedan gest, niti je poslao poruku koja bi otkravila odnose sa Spaletijem i klupskim drugovima. Istovremeno se kaže da su šanse Spaletija da ostane na klupi Intera, posle pobede u derbiju, porasle i da će, ako stigne treći u prvenstvu, zadržati svoje radno mesto. Odnosno, dobiće još jednu šansu. U tom kontekstu se tumači vest da je Spaleti sa upravom kluba počeo da radi na programiranju kalendara i rada tokom letnjih priprema.

“Sasuolo bi Zazu, Toro Kutrone”, najavljuje list da bi  moglo da dođe do pomeranje napadača na liniji Milano – Torino – Sasuolo.

Na kraju, Tutosport se vraća na priču da Milan želi da angažuje Sergeja Milinkovića Savića: ”Milan u Ligi šampiona sa Milinkovićem”. U tekstu na unutrašnjim stranama se navodi da će Sergej biti poklon za Gatuza ako obezbedi povratak u Ligu šampiona. U tekstu se podseća da je prošlog leta Milan ponudio 120.000.000 evra za Milinkovića ali da je Lotito odbio tu ponudu. Cena srpskog fudbalera je pala u ovoj godini i  prema pisanju Tutosporta, ako Milan stigne među prva četiri tima na kraju sezone, prvi na listi želja će biti vezni igrač Lacija.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara