Buongiorno Italia: Svi poludeli za Tonalijem

Vreme čitanja: 5min | sre. 14.11.18. | 11:40

Prelistavanje italijanske dnevne štampe za sredu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pažljivom čitaocu neće promaći da Gazeta seli 18-ogodišnjeg Tonalija u Inter, Korijere u Romu, a Tutosport u Juventus, dok svi priznaju da su u igri i enlgeski klubovi koji su već bacili oko na mladog reprezentativca, pre svih Sari i Gvardiola, to jest Čelsi i Mančester Siti. Piše se i o dolasku Marote u Inter, povredama Bonaventure i Milinković Savića i navodnom interesovanju dva arapska tajkuna za kupovinu 25 odsto akcija Milana. Tutosport donosi veliki reportažu na dve strane o Robertu Prosinečkom.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Marota – Inter, da je tu", piše Gazeta na naslovnoj strani da je sve utanačeno između bivšeg generalnog direktora Juventusa i novog predsednika Nerazura Stivena Žanga.
"Potpis na ugovor će stići u sledeće tri nedelje, kada se novi predsednik bude vratio iz Kine gde je utanačio strategiju sa ocem. U prelaznom roku će biti prvi veliki duel Juvea i Intera za Tonalija", precizira milanski dnenvnik. Na unutrašnjim stranama se dodaje da Tonali već košta više od 20.000.000 evra i da dva tima moraju da budu oprezna jer su na tinejdžera Breše bacili oko i engleski klubovi, pre svih Čelsi.

"Pipita dva meča suspenzije. Salvini strog: Zaslužio je i više", prenosi Gazeta izjavu ministra unutrašnjih poslova Italije i velikog navijača Milana koji je oštro osudio ponašanje Iguaina i pored toga što nije koristio psovke i uvrede u verbalnom napadu na sudiju Macolenija na utakmici sa Juventusom. List izveštava i da povrede nastavljaju da desetkuju Gatuzov tim. Po svoj prilici Džek Bonaventura će morati na operaciju kolena, što znači da je za njega sezona praktično završena budući da će postoperativni oporavak trajati pet meseci.

"CR7 u Torinu je posvećen samo Juveu, treninzima i porodici", skicira Gazeta uobičajen dan Kristijana Ronalda. Portugalac spava devet sati, budi se u osam, ima specijalnu dijetu i kod kuće svakodnevno dodatno trenira radeći na jačanju svoje mišićne strukture.

Gazeta piše i o svojevrsnom Kralju Midi Rominih golmana. Reč je o treneru čuvara mreže Marku Savoraniju. On je prvo transformisao Ščešnija u vrhunskog golmana, zatim je od Alisona napravio najskuplje plaćenog golmana u istoriji, a sada od prosečnog Olsena, u zrelim godinama, pravi pouzdanog i odličnog čuvara mreže.

"Kjevo izabrao Di Karla, Nikola u Udinama do 2020. godine", predstavljaju se novi treneri u Seriji A koji su zamenili Venturu, odnosno Velasekeza.

CORRIERE DELLO SPORT

"Roma: Tonali", rimski dnevnik piše da je sportski direktor Đalorosih već počeo da radi na dovođenju veziste Breše.
"Monči pristiska Čelina (vlasnik Breše) od prošlog leta. Za Di Frančeska Tonali je idealan naslednik De Rosija, a novopečeni reprezentativac Italije odbija poređenja sa Pirlom i kaže da su mu inspiracija Gatuzo i Inijesta", piše Korijere. Na unutrašnjim stranama se piše i da Roma mora da bude oprezna jer Bajern i Juventus žele da iskoriste raskidnu klauzulu (36.000.000 evra) u ugovoru Manolasa da dovedu Grka u svoje redove. Zato, objašnjava list, Roma želi da poveća platu Manolasu, produži mu ugovor i skine raskidnu klauzulu.

"Lacio: Muniain, odlučujući pritisak", navodi Korijere da napadač Atletik Bilbaoa odbija da obnovi ugovor sa Baskima, a da je sporstki direktor Lacija Igli Tare spreman da uskoči u igru i dovede centarfora već u januaru.

Korijere piše i da nije jasno kakve probleme ima Sergej Milinković Savić, jer po jednim izvorima ima probleme sa kolenom, a po drugima sa istegnućem mišića. U svakom slučaju, tvrdi Korijere, Sergej će već danas biti u Rimu i odmah će biti podvrgnut lekarskim pregledima i eventualno odgovarajućoj terapiji kako bi bio spreman za meč sa Milanom.

"Napoli, evo projekta za Kavanija", naslov Korijerea je mnogo optimističniji nego što je sadržaj teksta u kojem se priznaje da pregovori još nisu ni na vidiku između PSŽ i Napolija, ali da postoji serija signala da bi Matador mogao da se vrati u Italiju. Tako se navodi odličan odnos sa predsednikom De Laurentisom i navijačima Napolija i “bratski” odnos sportskog direktora Đuntolija sa rukovodiocima PSŽ-a. Takođe, deca Kavanija žive sa njegovom bivšom partnerkom, a igrači Napolija su pre i posle meča sa PSŽ-om u Ligi šampiona jasno stavili do znanja Urugvajcu da bi ga rado ponovo videli u Kastel Volturnu.

"Juve, izronio Vidal, Pogba ostaje san", ističe rimski dnevnik da Juve mora da nađe zamenu za povređenog Emre Džana i da je Vidal izvodljvije rešenje od Pogbe.

TUTTOSPORT

Torinski dnevnik otvara današnje izadnje sa intervjuom Masima Čelinija.
"Neću prodati Tonalija samo za novac, pustiću ga u klub koji mu iskaže ljubav i demonstrira perspektivu da napreduje i izraste u velikog igrača", rekao je Čelino. U drugom tekstu posvećenom Tonaliju Tutosport piše da Juve vrši presing na Čelina jer želi da izbegne da mu se ponovi slučaj Verati, koji je zbog oklevanja Juventusa završio u PSŽ-u.

Na unutrašnjim stranama list izveštava da Aleks Sandro i dalje odbija da produži ugovor i da sada Juve ozbiljno radi na dovođenju levog beka, osim Marsela u igru je ušao i Đordi Alba. Istovremeno se kaže da je Spinacola, posle teške povrede i duge pauze, konačno spreman za debi u dresu Juvea.

"Inter, traži pojačanja za krila. San je Marsijal", piše Tutosport ispod zaglavlja dok se u tekstu dodaje da su alternative za igrača Junajteda kojem ističe ugovor Salvio i Kjeza.

Torinski list otkriva i da je vlasnicima Milana, američkom fondu Eliot, stigla ponuda od dva bogata arapska tajkuna iz Persijskog zaliva koji su spremni da kupe 25-30 odsto akcija Milana. Ako bi se ta informacija pokazala tačnom, Milan bi mogao da reši dobar deo svojih problema sa finansijskim fer-plejom UEFA.

"Presinečki, Bosnin genije", najavljuje se na prvoj strani velika priča o Robertu Prosinečkom koji postiže odlične rezultate sa reprezentacijom BiH. U tekstu se posebno ističe da je Robi jedini igrač koji je postizao golove sa dve različite reprezentacije na mundijalima i da je bio stub Crvene Zvezde koja je osvojila Kup šampiona 1991. godine. Citira se i izjava engleskog trenera Rednapa da je Prosinečki najveći talenat kojeg je trenirao i pored toga što je pušio i pio. Na kraju se ističe da je Robi ponovo privukao pažnju na sebe uspešnim startom na kormilu BiH: osam utakmica bez poraza.

Piše: Željko PANTELIĆ

 


tagovi

Sandro TonaliBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara