Buongiorno Italia: Tmurni oblaci nad Gatuzom, još samo tri utakmice fore

Vreme čitanja: 5min | sre. 19.12.18. | 11:57

Nastavlja se frka u Interu oko Ikardija, Juve pritiska Ajaksa za De Lihta, Lacio menja formaciju, a Roma čeka Džeka

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Ikardi, Iguain, Palota i De Liht su protagonisti na prvim stranama italijanske sportske štampe. Od kako je Vanda Nara menadžer svom suprugu svakih šest meseci se ponavlja priča o povećanju plate za kapitena Intera.

Izabrane vesti

Iguain se kritikuje zbog dvomesečnog posta, Palota je razočaran rezultatima Rome i odnosu navijača i medija prema njemu, a Andrea Anjeli je sa Van der Sarom već počeo pregovore za dovođenje De Lihta.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Ikardi posao božićni film: Inter, haos zvani Vanda”, naslov je komentar Gazete povodom prašine koju je podigla Vanda Nara svojim nastupom na televiziji. „Vanda napada: Hteli su da ga prodaju Juveu. Auzilio se poziva na božićne filmove: Ne interesuje nas folklor. Marota: Potreban je veo tišine. U januaru novi sastanak”, sumbilimirao je italijanski dnevnik u par rečenica jučerašnji dan u kući Nerazura.

U redakcijskom komentaru pod naslovom „Prava kluba i vandalski potezi” se igra na „nerešen“ rezultat dajući pravo i čelnicima kluba i Vanda Nari. Na kraju se zaključuje da je ključna stvar u celoj priči povećanje plate Ikardiju. U tekstu na unutrašnjim stranama se ostavlja između redova zaključak da novi Inter želi da Ikardi ostane što duže u „Apijano Đentileu“ ali da neće biti „zatvorenik“ nijednog fudbalara i menadžera, uključujući i bračni par Ikardi-Nara.

„Ni Milana, ni Pipite. Između Pipa i Ringa pobedio strah - 0:0. Rosoneri četvrti: +2 boda od Lacija” ističe se ispod zaglavlja da je na Dal’Ari viđena najružnija utakmica Milan u prvenstvu. Na udaru kritika našao se ponovo Iguain, zbog još jednog bledog izdanja. Na kraju se konstatuje da je jedina dobra vest za Milan povećanje prednosti u odnosu na petoplasirani Lacio.

U komentaru Gazete sa naslovom „Ostaju sumnje“ se tvrdi da Rino Gatuzo još ne može da ima mirne snove, jer od sledeće tri utakmice zavisi njegov opstanak na klupi Milana. „Jedina dobra vest za Milan je četvrto mesto i dva boda prednosti nad Lacijom, sve ostalo je pod znakom pitanja”, zapaža list. U tekstu na unutrašnjim stranama se podseća da je ovo bio drugi uzastopni rezultat 0:0 u Seriji a da se Iguinov golgeterski post produžio na sedam utakmica. Pipita nije postigao gol od 28. oktobra.

Junajted, ode Murinjo, nije više poseban i Pogba se poslednji smeje”, konstatuje Gazeta da je Murinjo platio cenu loših rezultata i odnosa sa igračima. U tekstu se objašnjava da će Mančester morati da isplati 30.000.000 evra Portugalcu, a da bi Real Madrid mogao da bude njegova sledeća stanica kao i Bajern iz Minhena koji hramlje u ovoj sezoni sa Nikom Kovačom na kormilu. Među kandidatima, kao trajno rešenje za klupu Junajteda, je i ime Antonija Kontea.

Dr. Kjelini, kralj odbrane sa diplomom”, naslov je portreta igrača Juventusa koji je jedan od retkih fudbalera koji može da se pohvali fakultetskom diplomom. Nije u pitanju medicina, Kjelini je diplomirao na Ekonomskom fakultetu, a u Italiji svi koji diplomiraju imaju zvanje „dottore“, odnosno „dr”.

CORRIERE DELLO SPORT

U Bostonu kod Palote”, otvara Korijere izdanje pričom o susretu svog reportera i predsednika Rome. „Palota je razočaran, ne želi da priča o Di Frančesku i o odnosima sa medijima i navijačima”. Na unutrašnjim stranicama se izveštava da je Džeko na dobrom putu da bude spreman za meč sa Juventusom dok je Šik sve blliže povratku u Sampdoriju. Reč je o pozajmici za češkog fudbalera. Batšuaji je prva želja sportskog direktora Monćija za zamenu Šika, dok nije isključeno da se u Trigoriju iz Sampa vrati Defrel.

Pipo, asist Simoneu”, stoji ispod zaglavlja Korijerea sa jasnom aluzijom da je stariji Inzagi remijem protiv Milana učinio manje gorkim poraz mlađeg Inzagija protiv Atlalante. „Bolonja zaustavila Milan na Dal’Ari i usporila hod Gatuza ka četvrtom mestu u Ligi šampiona. Nebeskoplavi su samo dva boda u zaostatku”.

Rimski dnevnik analizira i razloge loših rezultata Lacija u ovoj sezoni, posebno u posednja dva meseca. Prvi razlog je mlak ulazak u mečeve, na sedam utakmica od 16 odigranih u Seriji A, Nebeskoplavi su otišli na odmor sa negativnim rezultatom. Drugi je manjak golova u odnosu na prethodnu. U prvenstvu i Ligi Evrope, Lacio je postigao 20 golova manje, gotovo jedan po utakmici. Trener Inzagi, tvrdi Korijere, spreman je da promeni formacijsku postavku kako bi stavio Lacio na pravi kolosek: odbrana sa čevoricom defanzivaca, u napadu ofanzivni plejmejker sa dva špica.

Korijere izveštava da povratak Lukasa Lejve za meč protiv Kaljarija u subotu na Olimpiku nije siguran. Otkako se Brazilac povredio, Lacio više nije osetio slast pobede.

De Laurentis poručio Sariju: Pobediću te”, prenosi Korijere reči predsednika Napolija koji ni posle nekoliko meseci ne oprašta „izdaju“ bivšem treneru. „Ali – precizira De Laurentis – hoću da ga eliminišem u polufinalu Lige Evrope”.

TUTTOSPORT

Juve – De Liht, susret”, nastavlja torinski dnevnik da podgreva pistu dolaska mladog Holanđanina u Juventus. „Jutro posle dodele nagrade Golden boy Tutosporta, Andrea Anjeli je sa Van der Sarom, generalnim direktorom Ajaksa i bivšim golmanom Juvea, imao sastanak na kojem se pričali o De Lihtu i Kenu”, sadržaj je podnaslova. Na unutrašnjim stranama se citira izjav sportskog direktora Ajaksa Overmarsa koji je rekao da se za De Lihta interesuju Barselona i još dva kluba.

Otišao Murinjo, intriga Pogba”, priznaje torinski dnevnik da su sa otkazom Murinja u Junajtedu smanjene šanse da Francuz pređe u Juventus. Osim toga, list piše da je Mančester kontaktirao Antonija Kontea da preuzme tim.

Bolonja i Milan nisu naškodili jedno drugom”, konstatuje Tutosport posle remija 0:0 na utakmici koja je zatvorila 16. kolo.

Ikardi, haos oko produžetka ugovora. Inter protiv Vande”, naslov je povodom verbalne dijalektike između čelnika Nerazura i supruge – menadžera Maura Ikardija. Po tumačenju Tutosporta, na osnovu odgovora Pjera Auzilija i Bepea Marote na Vandine izjave koje, eufemističi rečeno, nisu bile oportune, svašta može da se dogodi u sledećoj godini.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko PantelićĐenaro GatuzoMauro IkardiMatijs de Liht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara