Buongiorno Italia: Trampa veka Dibala – Ikardi, svađa godine Palota – Monći

Vreme čitanja: 5min | uto. 19.03.19. | 12:06

Džeko napušta Romu, Gatuzo mora da reši probleme u Milanovoj igri, u Torinu apeluju da UEFA samo novčano kazni Ronalda

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Razmena Ikardi – Dibala i žestok sukob na relaciji Palota - Monći su glavne priče u italijanskoj sportskoj štampi ovog utorka.

Izabrane vesti

Takođe se piše dosta o mogućoj kazni, novčanoj ili manje verovatnoj suspenziji, Kristijana Ronalda zbog neprimerenog gesta na meču Juventus - Atletiko Madrid. Tutosport tvrdi da je Juventus najbliži dovođenju Zaniola, a Gazeta piše da će Gatuzo morati da razreši tri čvora u svom timu, dok će Kesi i Bilja, uprkos izvinjenju, biti kažnjeni.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Radost za Lautara i dama za Ikardija” ili „Hoža (argentinski izgovor Dibalinog nadimka  „Joya“) za Lautara, dama za Ikardija”, tvrdi Gazeta na naslovnoj da je sve izvesnija razmena između Juventusa i Intera sledećeg leta. „Lautaro je položio ispit i sada Inter želi Dibalu kako bi formirao tandem za budućnost: Maurito je džoker Intera za razmenu sa Juveom. Ideja Džeko za kompletiranje napada”, stoji u podnaslovu.

Na unutrašnjim stranama se objašnjava da bi razmena išla u korist oba kluba. Dibala i Ikardi nisu zadovoljni statusom koji imaju u matičnim timovima, Paulo bi dao maštovitost igri Intera, a Ikardi bi kompletirao napadačku različitost u Juventusu. Povrh sveta, i možda najavažnije, sa ekonomske tačke gledišta, razmena bi bila veoma unosna jer bi sa njom i Inter i Juve rešili probleme sa finansijskim fer plejom, pošto bi upisali velike plusvalence.

Otvorena istraga zbog ružnog gesta CR7. Odluka u četvrtak, najverovantnije novčana kazna”, predviđa list da će Ronaldo proći kao Čolo Simeone i da će predvoditi Bjankonere protiv Ajaksa našeg Dušana Tadića. U redakcijskom komentaru Gazete eksplicitno traži od UEFA da primeni iste aršine prema Ronaldu kao prema Simeoneu: „Ronaldo ne sme da plati više od Čola”.

Finiš za Ligu šampiona. Milanski klubovi u prednosti, Roma u krizi Lacio nije bez šansi”, naslov je analize o šansama klubova da obezbede učešće u najprestižnijem takmičenju sledeće sezone. „Posle pauze dolazi utakmica istine: Inzagi na San Siru izaziva Spaletija”, navodi list. U tekstu se dodaje i da će mečevi Roma - Napoli i Sampdorija - Milan, takođe na programu krajem marta, prilično uticati na konačan ishod trke za Ligu šampiona u Seriji A.

Gatuzo ima tri čvora koja mora da reši. Kesi i Bilja će biti kažnjeni”, izveštava milanski dnenvik da će trener Rosonera morati da poboljša igru odbrane, fluidnost igre na sredini terena i snabdevanje upotrebljivim loptama Pjonteka. Gazeta otkriva i da će klub novčano kazniti Kesija i Bilju, i pored izvinjenja za nedolično ponašanje tokom derbija. U etar je isplivao i video snimak sa meča Kjevo - Milan koji pokazuje da Kesi nije želeo da proslavi Biljin gol na Bentegodiju sa ostatkom tima.

Palota protiv Monćija: Nije funkcionisalo i nije bilo plana B”, prenosi Gazeta delove oštrog saopštenja vlasnika Rome protiv bivšeg sportskog direktora. Palota je za neuspešnu sezonu Đalorosih, koja je na putu da se pretvori u katastrofalnu, optužio Monćija: „Dao sam mu odrešene ruke i ključeve od kluba i ovo su rezultati njegovog rada. Monći nije imao plan B za krizne stituacije”.

CORRIERE DELLO SPORT

Palota opleo po Monćiju”, stavlja u prvi plan Korijere obrušavanje predsednika Rome Džejmsa Palote na dojučerašnjeg zaposlenog. „Dao sam mu ključeve kluba, ništa nije funkcionisalo. Imamo punu ambulantu povređenih fudbalera, rizikujemo da ostanemo bez Lige šampiona. U novembru sam ga pitao da li ima plan B: odgovorio mi je da nije potreban”, citira saopštenje Palote rimski dnevnik.

Mršave utehe”, komentar je Korijerea na frontalni napad Palote na Monćija. U tekstu se kaže da razlaz podseća na klasične burne razvode supružnika koji posle rastanka optužuju drugu stranu za propast braka. U tom kontekstu se zaključuje da je „mršava uteha“ pražnjenje besa i iznošenje prljavog veša u javnost.

Džeko je završio svoju priču u Romi: Odlazi”, tvrdi Korijere da je ponašanjem u ovoj sezoni reprezentativac BiH kompromitovao šanse da ostane u Rimu. “Edin na putu ze Premijer ligu: traže ga Everton i Vest Hem, ali oprez i na Marotu”, tvrdi list da Džeko već ima ponude iz Engleske, mada valja držati otvorenu pistu i za eventualni ulazak na scenu Intera.

Strakoša kažnjen”, svedoči Korijere o treniranju strogoće Kristijana Panučija u reprezentaciji Albanije. „Golman Lacija zakasnio na avion. Selektor Panuči ga precrtao sa spiska”, izveštava rimski dnenvik da je italijanski stručnjak toliko pobesneo zbog Strakošinog kašnjenja da je pozvao drugog golmana i poručio čuvaru mreže Lacija da može da ostane u Rimu.

Ikardi – Inter i dalje smo daleko od rešenja”, nastavlja da prati slučaj Ikardi Korijere. U tekstu se kaže da i pored pozitivnih signala generalnog direktora Marote i Vanda Nare za povratak Ikardija u pogon Intera, povratak nije siguran, jer su glavna prepreka Spaleti i igrači Nerazura. Čak i da se vrati u igrački pogon, Ikardi više ne bi imao status startera i verovatno bi bio više na klupi nego na terenu i to bi moglo da kreira dodatne varnice.

TUTTOSPORT

UEFA, ostavi na miru CR7!” imperativno traži Tutosport od Evropske kuće fudbala da ne poseže za ozbiljnijim sankcijama prema Ronaldu. U podnaslovu se kaže da je protiv Portugalca otvorena istraga po članu 11, što smanjuje, ali ne isključuje u potpunosti mogućnost suspenzije. Preko cele druge i treće strane dominira naslov: „Nemojte da suspendujete Ronalda!”. U tekstu se traži da protiv Ronalda bude primenjen isti metar suđenja kao protiv Simeona i citiraju se reči advokata Petrike: „Svaka druga kazna koja bi bila različita od Simeoneove urušila bi kredibilitet UEFA”.

Zaniolo, Juve u prvom redu”, tvrdi torinski dnevnik da su Bjankoneri najbolje pozicionirani u trci za dragulja Rominog tima.  U podnaslovu se kaže da će Roma bez učešća u Ligi šampiona morati da popuni rupu u budžetu od 60.000.000, taman koliko se vrednuje igrački karton mladog fudbalera. „Real Madrid, Mančester Siti i Milan su iza ćoška, ali su Bjankoneri bliži od svih”, piše list. Juve je u prednosti, između ostalog, zato što je Zaniolo navijač Bjankonera i nije teško zamisliti na čiju stranu će pretegnuti tas u slučaju istih ili sličnih ponuda.

Bolje Ikardi nekog nikad”, igra je reči ispod zaglavlja Tutosporta u predstavljanju nove epizode sapunice „Ikard-Nara protiv Intera”. Za razliku od Gazete koja igra na kartu razmene Dibala-Ikardi, Tutosport predviđa da će Maurito završiti u Real Madridu, a da bi na njegovo mesto mogao da dođe Zapata koji je, po karakteristikama kompatibilan da igra sa Lautarom Martinezom u tandemu.

Mančini lansira Kena i aplaudira Bjankonerima: U Juventusu se postaje čovek”, prenosi izjavu selektora Azura koji je imao reči hvale za Staru damu. Kako i ne bi kada mu iz Juventusa stiže dobar deo startera za reprezentaciju: od standardnih poput Kjeliinija i Bonučija do novih snaga koje predvodi Bernardeski sa Spinacolom i Kenom.

Piše: Željko Pantelić

 


tagovi

Paulo DibalaMauro IkardiDžejms PalotaRamon MonćiBuongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara