Buongiorno Italia: Zaniolo novi kralj Rima, sklopljen pakt „Anti-Vanda“

Vreme čitanja: 5min | sre. 13.02.19. | 12:04

Zaniolo obasjao Ligu šampiona, Spaleti i Morata se urotili protiv Vande Nare

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

“Kralj Rima”, “Predodređeni”, “Zlatni” to su definicije Nikoloa Zaniola, novog fudbalskog čuda sa Apeninskog poluostrva koje italijanskih mediji koriste da bi opisali njegova dva gola i igru protiv Porta u osmini finala Lige šampiona. Tutosport je raspalio maštu Juventusovih navijača o tandemu Ronaldo-Salah, a Gazeta delo sport tvrdi da su Spaleti i Marota postigli primirje i pakt "Anti-Vanda". Korijere piše da se Čiro Imobile pomirio sa činjenicom da bi bilo previše rizično da igra protiv Sevilje sutra uveče na Olimpiku i da će preskočiti i meč sa Đenovom.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Italijanski talenat očarao Ligu šampiona: Zanizlato”, stavlja u prvi plan Gazeta novu zvezdu italijanskog fudbala Nikoloa Zaniola.
Zaniolo predvodio dopadljivu Romu: Noć za pamćenje. Gol Porta zaledio Olimpiko, prolaz u četvrtfinale će se odlučivati 6. marta”, konstatuje u podnaslovu milanski dnevnik da je konačna odluka o pobedniku u duelu Roma - Porto odložen za revanš meč zahvaljujući golu Adrijana Lopeza koji je prepolovio prednost Đalorosih od 2-0.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “Nova zvezda našeg fudbala” se vezu pohvale na račun Zaniola, ali i podvlači da je Nikolo najbolji partner Edina Džeka u napadu i da su se dvojica razumela na terenu i vezanih očiju.

Aleksandar Kolarov je dobio prelaznu šesticu za svoj nastup protiv Portoa. Uprkos uvredljivom transparentu "Kopile", Kolarov je držao dobro svoj bok terena a na kraju meča zamalo nije postigao gol, objasnila je voju ocenu Gazeta.

Kralj Mbape na Old Trafordu. PSŽ već udiše vazduh četvrtfinala”, piše se o pobedi Parižana nada Mančester Junajtedom od 2-0. Osim Mbapea, Gazeta ističe i superlativnu igru Veratija koji je maestralno upravljao igrom PSŽ-a. Pored Zaniola i Pelegrinija, koji su odigrali odličan meč protiv Porta, sa Veratijem se kompletira vezni red Azura za narednih pet godina.

Spaleti – Marota, pakt protiv gospođe Ikardi: Mir nazvan Vanda”, izveštava ispod zaglavlja da su generalni direktor Intera Bepe Marota i trener Lučano Spaleti postigli primirije i pakt za osvajanje Lige Evrope, trećeg mesta u prvenstvu i rešavanje pitanja Ikardija. Dogovor predviđa jasnu podelu kompetencija: Spaleti misli na teren i igru a Auzilio i Gardini na produžetak ugovora Ikardija. Na unutrašnjim stranama se kaže da su se Spaleti i Marota složili da Nara svojim izjavama i performansima u televizijskim programima utiče negativno ne samo na Ikardija već na čitav ambijent Nerazura.

Budućnost Juvea. Remzi će osloboditi Dibalu”, varljiv je naslov Gazete pošto ne znači da će Argentinac moći da napusti Juve posle dolaska Velšanina nego da će se Remzijem na sredini terena imati više prostora i manje odbrambenih zadataka u špicu napada Juvea ili u ulozi ofanzivnog plejmejkera.

Rino do daske. Milan se vratio u vrh posle šest godina”, podseća dnevnk da Milan nije bio nikada u poslednjih šest sezona na tako visokoj poziciji posle 23. kola. U tekstu se podvlači da od odlaska Alegrija Rosoneri nisu bili u zoni Lige šampiona u februaru.

CORRIERE DELLO SPORT

“Bajka”, tako Korijere definiše jučerašnji nastup Zaniola u osmini finala LŠ protiv Portoa na Olimpiku. “Golobradi Zaniolo obasjao Ligu šampiona. Roma pobedila Porto sa dva gola mladog talentovanog fudbalera, šteta što je gol Adrijana Lopeza prepolovio feštu Đalorosih”, ističe Korijere u podnaslovu.

U redakcijskom komentaru “Momak rođen 1999.” se kaže da Zaniolo ne prestaje da iznenađuje i da već s pravom nosi nadimak “Predoodređeni”. Na unutrašnjim stranama Korijere je dao 6,5 Kolarovu navodeći da se Aleksandar nije zaustavljao u prvom poluvremenu držeći visok ritam i napadajući sve vreme. “Šteta što El Šaravi nije imao veče da mu bude odgovarajući partner. Na izdisaju meča kada su svi disali na škrge, smogao je snagu za još jedan galop stavljajući na muke Kasiljasa”, piše rimski dnevnik.

Korijere prenosi i reči kapitena De Rosija koji žali zbog primljenog gola ali smatra da je Roma favorit za prolaz u četvrtinu finala: “Mi imao 51 odsto a oni 49 odsto šansi”, precizirao je kapiten Rome.

Leti Bufonov PSŽ: 2-0 u Mančesteru sa golovima Kimpembea i Mbapea”, naslov je za pobedu Parižana nad Crvenim đavolima. “Nema Nejmara, nema Kavanija. Nema problema, tu je Mbape”, sažeo je u jednu rečenicu suštinu jučerašnjeg meča na Old Trafordu Korijere.

San je već ispario, Imobile ostaje u svlačionici”, izveštava list da je golgeter Lacija poslušao savete medicinskog osoblja i trenera Simonea Inzagija da ne rizikuje protiv Sevilje i da se oporavi, bez forsiranja, od povrede. Na unutrašnjim stranama se dodaje da će Ćiro preskočiti i meč sa Đenovom u prvenstvu a da bi eventualno mogao da pokuša da zaigra na revanš meču u Andaluziji.

Nevolje za Ančelotija: Albiol operisan, sezona završena, vidimo se u Dimaru”, donosi Korijere neprijatnu priču za navijače Napolija. Španski defanzivac je operisao levo koleno i ostaće van stroja najmanje četiri meseca. Ipak, u tekstu, za razliku od naslova, se širi optimizam pošto je Nikola Maksimović pokazao da može da bude validna alternativa Albiolu:
Srbin Nikola je bio nevidljiv tokom Sarijeve ere u Napoliju, sve do odlaska na pozajmicu u Spartak iz Moskve. Sa Ančelotijem na klupi Maksimović je, nedelju za nedeljom, osvajao poverenje trenera i jačao samopouzdanje. Sada će imati više prostora i veću odgovornost da opravda poverenje”, konstatuje list.

TUTTOSPORT

Torinski dnevnik nije odoleo da ne stavi na naslovnicu glasine koje su stigle iz arapskog sveta i sa Ostrva da je Juventus predložio Liverpulu razmenu: Dibala plus 50.000.000 evra za Salaha.
Dibala za Salaha, kakav posao!”, dominira naslov ispod fotografija dvojice fudbalera. U tekstu na unutrašnjim stranama se priznaje da neće biti lako realizovati tu razmenu, između ostalog i zato što je Egipćanin vrednovan 200.000.000 evra, odnosno njegov transfer u Juve bi bila druga najskuplja, posle Nejmarovog u PSŽ. Međutim, direktor Tutosprot Ksavijer Jakobeli, u svom komentaru, iz sve snage podržava ideju dovođenja bivšeg igrača Rome i Fjorentine i citira izjavu Spila Altobelija:
Salah sa Ronaldom je genijalna ideja dostojna velikih klubova”. Rečeno od legendarnog centarfora Intera dobija na težini.

Zaniolo je novi kralj Rima”, naslov je preko druge i treće strane Tutosporta. Osim što piše u superlativima o velikom ovosezonskom otkriću Kalča, Tutosport navodi da je Zaniolo “predoodređen” i podseća da se nalazi u vrhu liste sportskog direktora Juventusa Fabija Paratičija. Uzgred budi rečeno, Paratiči je juče bi ona Olimpiku: nije teško pogoditi zašto i zbog koga.

Svaka čast Gatuzu. Ima sve kvalitete da bude pobednički trener novog Milana”, naslov je teksta u kom se ističu svi razlozi zašto rukovodstvo Rosonera mora da veruje i da podrži Ringija.
“Poznaje taktik, podnosi dobro tenzije, zna da podvikne kad treba, fudbaleri ga poštuju, on ume da izvuče najbolje iz njih, navijači ga obožavaju”, navodi Tutosport.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Nikolo Zaniolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara