Buongiorno Italia: Zvezda bila na vetrometini - deset prilika za gol i ništa!

Vreme čitanja: 5min | sre. 19.09.18. | 12:25

Italijanski mediji pišu o terenskoj dominaciji Napolitanaca u odnosu na beogradske crveno-bele

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Utakmice Lige šampiona su u prvom planu italijanske sportske štampe. Milian Rodić je po ocenama Gazete i Korijerea bio najbolji akter meča na “Marakani” dok su Ikardi i Vesiono preokrenuli rezultat protiv Totenhema, baš kao i protiv Lacija, u poslednjem kolu prethodnog prvenstva Serije A kada su obezbedili povratak Nerazura u LŠ. Piše se i da trener Rome Di Frančesko ima nameru da baci u vatru tinejdžera Zaniola protiv Real Madrida i da se Španci ponašaju kao “uvređene mlade” zbog prelaska Ronalda u Juventus iz Real Madrida. 

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Interov urlik” naslov je iznad fotografije Ikardija i Najngolana dok proslavljaju fantastičan gol Argentinca. “Ludački podvig Nerazura: uspeli su da preokrenu rezultat protiv Totenhema u poslednjim minutima. Ikardijeva magija a onda je presudio Vesino, uvek on…” aludira u podnaslovu list da je Urugvajac postigao i pobedonosni gol protiv Lacija koji je odveo Inter u Ligu šampiona u poslednjem kolu prethodnog prvenstva.

Inter otkinuo od radosti, kakav preokret u sedam minuta”, naslov je reportaže na drugoj i trećoj strani. Prenosi se i izjava Vesina koji je rekao da su veče protiv Totenhema i Lacija, najbolji dani u njegovoj karijeri. “Sada moramo da nastavimo ovim putem u prvenstvu”, dodao je Vesino.

U redakcijskoj analizi pod naslovom “Zaokret u pravi čas, sve je pitanje glave” se kaže da su igrači Intera imali mentalnu blokadu na startu sezone i da su golovi protiv Totenhema “oslobođajući”.

Napoli u Beogradu bez golova i sa velikim žalom”, naslov je posvećen meču napuljskog tima sa Crvenom Zvezdom. “Napoli je dominirao tokom cele utakmice ali nije uspeo da pronađe put do gola. Deset prilika za gol, dve prečke nisu bile dovoljne da se odblokira rezultat. Propuštena velika šansa”, konstatuje Gazeta.  List ističe da je Napoli imao u posedu loptu 73 odsto vremena ali da to “ne vredi mnogo kada si spor i bez pravog odlučujućeg pasa u poslednjih 20 metara”.  Milanski dnevnik piše i da je u Beogradu potvrđeno da je napad Napolija u krizi: samo jedan gol u poslednje tri utakmice.

Po ocenama Gazete, najbolji igrač utakmice je bio Milan Rodić: ”Vidi se da je prodoran po čitavom boku ali je bio koncentrisan na defanzivne zadatke. On je odlučio konačan rezultat jer je svojim intervencijama sprečio u dva stopostotne šanse Napoli da postigne gol: prvo Žjelinskog posle Kaljehona”. Osim Rodića, 7 je dobio i kapiten Vujadin Savić. Sa 6,5 su ocenjeni Borjan, Jovičić i Krsičić dok su prelaznu ocenu dobili i Marin i Jovančić.

Juve počinje u Valansiji avanturu sa CR7. Kosta četiri utakmice zabrane”, objedinila je u jedan naslov Gazeta večerašnji nastup Bjankonera u LŠ i odluku disciplnskih organa da zaustave Brazilca zbog pljuvanja Di Frančeska na meču sa Sasuolom na četiri utakmice u Seriji A. Na unutrašnim stranama se kaže da je Alegri izabrao tio Ronaldo-Mandžukić-Bernardeski za napad a da će bekovi biti Kvadrado i Kanselo dok će na sredini terena igrati prekaljeni triling asova Kedira-Pjanić-Matuidi. Što se tiče Koste, Juventus se neće žaliti na izrečenu kaznu demonstrirajući da priznaje da je njegov igrač pogrešio.

Roma: De Rosi veruje u nemoguću misiju protiv Real Madrida” piše Gazete pred večerašnji okršaj Rimljana i Madriđana na Santjago Bernabeu. Gazeta na unutrašnjim stranama, kao i drugi dnevnici, najavljuje debitantski meč 19-ogodišnjeg Zaniola u dresu Rome. Tinejdžer koji je stigao prošlog leta, u okviru transfera Najngolana u Inter, uspeo je da se nametne Di Frančesku i po svoj prilici će kompletirati srednji red sa N’Zonzijem i De Rosijem.

Gazeta objavljuje i intrvju sa Mirkom Vučinićem koji je pre 10 godina postigao pobedonosni gol za Romu u Madridu protiv Reala. ” Džeko na Bernabeu ima sve ispravne karte da ponovi moju magičnu noć”, poželeo je Nikšićanin svom nasledniku u dresu Đalorosih. Bivši kapiten Crne Gore je optimistički prognozirao da će Roma pobediti golom Džeka 1-0.

CORRIERE DELLO SPORT

Možemo”, naslov je na španskom jeziku  preko prve strane rimskog dnevnika sa likovima De Rosija, Florencija i Džeka. List piše da Di Frančeskov tim traži protiv Reala šansu da napravi preokret u sezoni koja nije dobro počela. I Korijere najavljuje da bi Zaniolo mogao da bude veliko iznenađenje u redovima Đalorosih. Na unutrašnjim stranama se insistira na značaju i očekivanjima da De Rosi, Džeko i Florenci sa svojim iskustvom, harizmom i kvalitetom vode Romu do pozitivnog rezultata.

Inter, ludački preokret. Napoli nije probio”, spaja u jedan naslov na početnoj strani Korijere nastupe italijanskih klubova u Ligi šampiona.

Ikardi i Vesino na bisu, roba za šampione”, insistira Korijere na činjenici da su isti akteri koji su odveli Nerazure u Ligu šampiona bili odlučujući i za pobedu Intera u prvom kolu grupne faze LŠ.

Napoliju je nedostajao završni udarac za nokaut”, naslov je Korijerea za tekst u kojem se kaže da je Crvena Zvezda bila na vetrometini dobar deo meča ali da Napoli i pored velikog broja stvorenih prilika nije uspeo da odblokira rezultat. Po ocenama rimskog dnevnika Insinje, Milik, Kaljehon i Mario Rui su položili ispit dok su Unas, Žjelinski, Fabijan Ruiz, Alan i Meretens oboreni.

Kao i Gazeta i Korijere je izabrao Rodića za najboljeg igrača meča dajući mu 7. Interesantno je da je, za razliku od Gazete, Korijere bio veoma strog prema Marku Marinu kojem je dao 5: ”Od njega je Marakana najviše očekivala: dribling, asistenciju, inovaciju, gest. Ali, on nije uspeo da uradi ništa od toga”.

Lacio broji pare”, piše rimski dnevnik da je Lacio jedan od pretendenata da osvoji Ligu Evrope i da ove godine osvajanje tok evropskog klupskog takmičenja može da napuni klupske kase sa 50.000.000 evra.

TUTTOSPORT

Kao i Korijere i Tutosport otvara sa upotrebom španskog jezika današnje izdanje “Idemo Ronaldo!”. U podnaslovu se kaže da evropski san Bjankonera počinje u Španiji koja se ponaša kao “uvređena mlada” prema Ronaldu koji je izabrao Italiju da nastavi svoju karijeru. Citiraju se i reči Alegrija da je CR7 povećao značajno samopouzdanje Juventusa. List ističe i neobičnu situaciju budući da je Valensija postala feud Žorža Mendeša, Ronaldovog i Kanselovog menadžera koji je sve više vezan i za Juventus i planove za dalji rast kluba.

Vesino čovek sudbine” stoji ispod zaglavlja torinskog dnevnika sa fotografijom Urugvajca koji se specijalizovao za važne i presudne golove.

Dobar Napoli. Insinje, kakva prečka. Remi i mnogo malera”, ističe Tutosport da je samo sreća spasila Crvenu Zvezdu od poraza. Dok su Gazeta i Korijere proglasili Rodića za najboljeg igrača meča, Tutosport je u Filipu Stojkoviću video najbolje aktera u dresu crveno-belih na meču sa Napolijem. “Pravili su mu velike probleme na početku utakmice Žjelinski i Mario Rui, ali se onda pribrao i počela je sasvim druga priča”, opravdao je tako 6,5 za beka Crvene Zvezde Tutosport.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara