©Starsport
©Starsport

Buran dan u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije: OFK Beograd u 90. minutu izbegao prvi poraz, Dubočica slavila iza juga Marakane

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.08.23. | 19:15

Vršac se preokretom u Novom Sadu (2:1) probio na drugo mesto

Buran dan u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije. Posle prave drame na Karaburmi, OFK Beograd je pogotkom Nemanje Ivanovića u 90. minutu izbegao poraz od Radničkog s Novog Beograda, pa sada ima dva dva boda više od drugoplasiranog Vršca - 2:2 (1:2).

Poslednjem golu na utakmici prethodio je dosuđeni jedanaesterac za Romantičare. Marko Lazarević je uspeo da zaustavi udarac Dejana Georgijevića, potom je iz odbitka Filip Kasalica pogodio prečku, a onda je lopta stigla do Ivanovića, koji se dobro namestio i pogodio mrežu gostiju.

Izabrane vesti

OFK Beograd je prvi poveo na utakmici, pogotkom Nikole Kneževića na odličnu asistenciju Kahvića. Strelac pet golova na otvaranju sezone odličnim dodavanjem prebacio je čitavu odbranu Novobeograđana, a Knežević je bocnuo pored Lazarevića.

Ipak, satav Dejana Rađenovića je uspeo da preokrene situaciju u svoju korist. Nemanja Đokić je pogodio sa bele tačke, a Stanislav Krapuhin odlično reagovao posle dobrog centaršuta Ilije Matejevića sa desne strane u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Simo Krunić je u nastavku meča bacio sve karte na napad i to se njegovom timu isplatilo u poslednjim trenucima meča.

Ono što je uspeo OFK Beograd, nije pošlo za rukom Grafičaru, koji nije uspeo da sustigne dva gola zaostatka Dubočice, pa su se Leskovčani sa dva uzastopna slavlja probili na visoko četvrto mesto Mozzart Bet Prve lige Srbije, sa tri boda zaostatka za vodećim Romantičarima - 2:1 (1:0).

Najistaknutiji igrač sastavu Dejana Čelara bio je Milan Đokić, koji je postigao prvi pogodak za Dubočicu u 30. minutu, a onda fauliran kod jedanaesterca u 55. minutu, kada je neoprezno na njega startovao Kosta Nedeljković.

Domaćin je napadao svim silama, ali je uspeo samo da postigne počasni pogodak preko Andrije Maksimovića u 74. minutu sa bele tačke. Prethodno je lopta u ruku pogodila Davora Nedeljkovića, nakon šuta Marka Ćurića.

Vršac je gubio od Mladost GAT od petog minuta, ali je golovića Zojevića i Cejića u drugom poluvremenu stigao do preokreta (2:1) i proboja na visoku drugu poziciju.


PRVA LIGA SRBIJE, 4. KOLO:

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE, ČETVRTO KOLO

Subota

Radnički Sremska Mitrovica – Sloboda 1:1 (0:0)

/Ivković 52 – Rade Glišović 66/

Inđija – RFK Novi Sad 0:1 (0:0)

/Desančić 91pen, Milošev 97 - Tedić 68/

Smederevo – Mačva 0:0

Nedelja

Grafičar - Dubočica 1:2 (0:1)

OFK Beograd - Radnički NB 2:2 (1:2)

Tekstilac - Jedinstvo Ub 0:0

Mladost NS - OFK Vršac 1:2 (1:0)

Kolubara - Metalčac 1:1 (1:0)




tagovi

GrafičarDubočica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara