Damir Čakar i Ilija Zavišić
Damir Čakar i Ilija Zavišić

Čakar: Dve moje ljubavi, da makar bude zanimljivo

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.06.18. | 15:57

Nekadašnji bombarder Partizana o situaciju u Rudaru i očekivanjima pred dvomeč kvalifikacija za Ligu Evrope

Tačno u podne vesti iz UEFA „presekle“ su Damira Čakara. Dve njegove velike ljubavi moraće jedna protiv druge. Žreb premijernog kola kvalifikacija za Ligu Evrope spojio je klub u kome je počeo karijeru i onaj u kome se afirmisao do statusa igrača Lige šampiona.

Rudar na Partizan, pa šta bude.

Izabrane vesti

A šta može da bude MOZZART Sport pita nekadašnjeg levonogog bombardera, miljenika Grobara?
Crno-beli su veliki favoriti, ali... Nemojte pogrešno da tumačite moje reči, stvarno stoji teza da danas svi igraju fudbal, pa će Beograđani morati da dokažu da su bolji na jedinom mestu gde ce ocrtava fudbalska istina, na terenu“, kaže popularni Damac.

I odmah konstatuje da mu se srce cepa ne samo od pomisli da će jedan od „njegovih“ klubova ispasti, već i što publika u Pljevljima neće moći da prisustvuje spektaklu.
„Žao mi je što Rudar neće biti domaćin na svom stadionu, jednom od najlepših u Crnoj Gori. Bio bi to, bez preterivanja, istinski praznik, spektakl, događaj koji bi se pamtio. Da li je problem aerodrom ili nešto drugo, nisam siguran. Verovatno će Rudar biti domaćin u Petrovcu, možda u Nikšiću, što u startu stavlja Partizan u povoljniji položaj, a mojim Pljevljacima nalaže da, praktično, u oba susreta, gostuju“.  

Iz igračkih dana

Da je Rudar kvalitetniji možda bi mu i sam Čakar dao veće šanse za plasman u drugo kolo. Ovako, prednost crno-belih je višestruka i ne ogleda se samo u saznanju da su lane prezimili u Evropi, odbranili Kup Srbije, sačuvali kostur tima...
To poslednje je, možda, najvažnije. Definicija sadašnjeg stanja u Rudaru možda da stane u jednu reč - nepoznanica. Ekipa još nije počela pripreme, dosta igrača je napustilo klub, među njima Radomir Đalović i Radoljub Paunović, iskusni napadači, od čijih golova je Rudar 'živeo' minule sezone. Otišao je i Japanac Tanimoto, ne znam šta se dešava sa seneglaskim vezistom Sopom, nije igrao pred kraj prvenstva. Pitanje je i ko će doći... Nadam se da ljudi iz mog bivšeg kluba znaju kako da prevaziđu situaciju, suprotstave se crno-belima, da u sudaru dve moje ljubavi makar gledamo zanimljive utakmice“.

Zanimljivo, Rudar uopšte nije bio planiran da evropski izlet.
Bili su šesti na tabeli, ali su do kvalifikacija stigli usled saznanja da Grbalj nije imao potrebnu dokumentaciju i uskočili su na njegovo mesto. Tad su i dodali gas, u poslednjih šest kola primili samo dva gola, napredovali na tabeli, ali... U ovom trenutku ni trener Miodrag Vukotić, nekadašnji šampion sa Budućnosti, ne zna čime tačno raspolaže, što sužava prostor za delovanje“.

Damir Čakar je svojevremeno bio i sportski direktor Rudara, s kojim je osvojio prvi Kup Crne Gore.
Najtrofejniji smo crnogorski klub, među najstabilnijim u pogledu finansija, sredina je izvanredna za afirmaciju mladih igrača. A kakva je moja veza sa Rudarom jasno je iz podsećanja da su mi otac Rasim i ujak Safet igrali nekad zajedo za ovaj tim. Čakari su uvek bili za Rudar. Kao i za Partizan, pa će mi u dvomeču srce stvarno biti na pola“, smeška se jedan od boljih strelaca u istoriji jugoslovenskgo fudbala posle raspada SFRJ.

FOTO: MN Press, Star sport


tagovi

Rudar PljevljaDamir Čakarkvalifikacije za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara