Pjer Emerik Obamejan
Pjer Emerik Obamejan

Ćale, daj ja malo da igram? Obamejanov tata selektor Gabona bez dana trenerskog iskustva

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.09.18. | 18:53

Radiće u tandem sa Danijelom Kuzinom… A ni on nije trener?!

Hoze Antonio Kamačo je otišao, Fudbalski savez Gabona je vagao i na kraju izvagao. Selektorsku funkciju u toj afričkoj zemlji ubuduće će obavljati dvojica bivših reprezentativaca Danijel Kuzen i Pjer Fransoa Obamejan, inače otac najveće zvezde Gabona Pjer Emerika Obamejana.

A ni ta rodbinska veza nije najčudnija u svemu tome. Tu čast ima činjenica da ni Obamejan senior ni Kuzen nisu treneri?! Barem ne na iole ozbiljnijem nivou. Čak nisu bili ni pomoćnici kad smo već kod toga. Kuzen, nekadašnji fudbaler klubova poput Lansa, Glazgov Rendžersa i Hala, odigrao je 56 utakmica za nacionalni tim, a potom je bio i tim menadžer. Obamejan je bio kapiten selekcije koja je igrala na Kupu nacija 1994. Ali treneri nisu, pa ipak su u zemlji sa obale Atlantskog okeana, bar je tako zvanično obrazloženje, procenili da je zbog urgentnosti situacije najbolje da za selektorski tandem imenuju ljude sa veoma dobrim poznavanjem fudbala u Gabonu i okruženja u kojem on živi?!

Izabrane vesti

Kuzen i Obamejan će imati podjednaka ovlašćenja što u Africi i nije tako redak slučaj. Na delu ćemo ih videti sredinom oktobra kada ih čekaju dve utakmice protiv Južnog Sudana.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pjer Emerik Obamejan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara