Očaj u Realu
Očaj u Realu

Čekajući Lopetegijevu smenu: Ovo nije Real, remont neophodan

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.10.18. | 10:15

Varan i Ramos katastrofalni. Modrić i Kros još na pripremama. Benzema i Bejl neuverljivi

Ako ćemo da menjamo trenera, onda treba da menjamo i sve nas igrače“, rekao je Isko braneći trenera Đulena Lopetegija na konferenciji za novinare uoči El Klasika sa Barselonom. Posle Realovog debakla (1:5) jasno je da šefu struke nema pomoći. Ali Iskove reči sada su dobile sasvim novu težinu. Jer nije madridska ekipa na stadionu Kamp Nou izgubila formu samo zbog Lopetegijeve nedoraslosti zadatku. Ima nešto i do igrača.

Nije naime Lopetegi kriv što je Rafael Varan – jedan od igrača kojeg su mnogi asovi nominovali za igrača godine – dozvolio da mu se Luis Suarez podvuče i iznudi jeftin penal za 2:0. Nije Lopetegi kriv ni za amatersku grešku Serhija Ramosa, koji jednu bezazlenu dugu loptu grudima štopuje za Barsin protivudarac i vođstvo od 4:1.

Izabrane vesti

Nije Lopetegi ni jedini krivac što Luka Modrić izgleda kao da je mislima već u Interu, iako mu Florentino Perez nije dozvolio selidbu. Nije kriv ni što Toni Kros još nije izašao iz priprema. Ni što Karim Benzema  ne može da dva zicera pretvori u gol. Pa ni što Geret Bejl – nije to bio slučaj ni kod Zinedina Zidana – uprkos povremenim blistavim trenucima tokom ere na stadionu “Santjago Bernabeu“ nije baš opravdao cenu od 101.000.000 evra.

A nije li Lopetegi oterao Kristijana Ronalda iz Kraljevskog kluba.

To sve opet ne opravdava šefa struke. On je već bivši. Samo treba neko da mu kaže. Ali varaju se svi koji misle da će novi trener moći da preko noći sredi situaciju. Već smo pisali u izveštaju sa El Klasika da je opšti utisak da je ona treća uzastopna titula prvaka Evrope, ukupno 13. za Real,  dovela i do zasićenja Madriđana. I niko tu više ne izgleda kao šampion, iako paradoksalno svi to jesu.

Tibo Kurtoa se toliko dugo čekao, a toliko malo dao. Dani Karvahal je povređen. Marselo još i vuče, ali ni on nije onaj stari, muči ga i telo. Isko je odlično počeo sezonu, operacija slepog creva ga je prilično usporila. Marko Asensio nije napravio iskorak koji se očekivao. Kazemiro čisti koliko može, ali kada ekipa upadne u kanal nije taj koji će je izvući na suvo.

Antonio Konte se čeka. Trener gvozdene discipline. Nimalo omiljen među igračima zbog čega su španski mediji pisali da je ekipa vrlo nezadovoljna takvim izborom uprave. Čak se šuškalo i da je Kurtoa rekao da je zbog trenera kakvi su Konte i Žoze Murinjo i pobegao iz Engleske, mada je belgijski golman uzvratio demantijem i najavom tužbe protiv El Paisa.

Ali čini se da su Realovi igrači izgubili pravo glasa. Svesno ili ne, ostavili su Lopetegija na cedilu i ne treba da čudi je Perez u periodu od samo nekoliko dana promenio mišljenje i rešio da umesto Realovih vojnika kakvi su Guti ili Santjago Solari dovede generala spremnog da po potrebi izvadi i pendrek. Kontea neće voleti, to nije sporno. Možda je baš zato pravi izbor? Sudeći po bledim partijama Realove ekipe možda im treba neko da im lupi šamar i spusti ih na zemlju. Bar kratkoročno moglo bi da da rezultat.

Dugoročno? Remont. Kompletan. Neophodan.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara