Koke (©Reuters)
Koke (©Reuters)

Cela karijera u jednom klubu, nije nemoguće ni u današnje vreme

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.03.24. | 21:16

Pitanje je dana kada će Koke produžiti ugovor sa Atletikom, sporazum na godinu ili dve

U godinama kada materijalizam preti da pojede i ono malo romantike u sportu, evropski fudbal žudi za igračima koji će čitavu karijeru podrediti jednoj ideji i igranju za samo jedan klub. Među retkim pojedincima koji se odluče da služe jednom tako zahtevnom sistemu kao što je Čolo Simeoneov, ubraja se i igrač kom retko koji prilježni poznavalac španske Primere zna puno ime i prezime. Horhe Resuresion Merodio, poznatiji kao Koke, potpisaće novi ugovor sa madridskim Atletikom, klubom za čiji prvi tim nastupa još od 2011. godine.

Jorgandžije planiraju da tokom reprezentativne pauze zatvore čitav posao i tako ostvare jedan od ključnih prioriteta. Dve strane su saglasne oko želje da nastave saradnju, a jedina je dilema da li će ugovor biti potpisan na godinu ili dve. Klub bi radije pristao na kraću varijantu, a sam igrač na dužu. Koke je rekorder kluba po broju odigranih utakmica (625), a iza sebe je odavno ostavio drugoplasiranog Adelarda, koji je za Rohiblankose odigrao 491 utakmicu.

Izabrane vesti

Koke ima 32 godine i mada je klupska politika takva da igrači u tom dobu ne potpisuju dugoročnije ugovore, u ovom slučaju nazire se presedan i potpis na dve godine. Ta razmimoilaženje u sitnicama definitivno nije nešto što će narušiti potpis sporazuma. Kompromisno rešenje nije isključeno, a to je opcija da potpis bude po formuli "godina plus godina".

Vezista je odigrao 70 utakmica za reprezentaciju Španije, a ove sezone zabeležio je 39 nastupa za Atletiko (od toga 27 u Primeri, sedam u Ligi šampiona, pet u Kupu kralja i jedan u Superkupu Španije). Koke je u Atletiku više od igrača, kapiten prvog tima u kom se ogledaju svi mladi igrači. Podsetimo, Kolčonjerosi u nastavku aktuelne takmičarske godine očekuje dvomeč četvrtfinala Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda i borba za ostanak među prva četiri na tabeli u La Ligi i plasman u elitno takmičenje i naredne sezone.



tagovi

Atletiko MadridKoke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara