Celo rukovodstvo Barselone na stastanku u Amsterdamu, kako je propao poslednji pokušaj da se predomisli De Jong...

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.01.19. | 09:53

Katalonci uveravali da je Nou Kamp najbolje mesto za razvoj mladog Holanđanina, ali se čini da nisu uspeli u tome

Može se reći da je propao i poslednji pokušaj Barselone u napadu na Frenkija de Jonga. Kako piše Mundo Deportivo, najviše rukovodstvo katalonskog kluba, predsednik Đozep Marija Bartomeu, glavni operativac Pep Segura, tehnički sekretar Erik Abidal i njegov zamenik Ramon Planes u četvrtak su imali satanak u Amsterdamu sa menadžerom igrača Alijem Dursonom, tokom kojeg su pokušali da preispitaju odluku igrača da potpiše za Pari Sen Žermen, ali se čini da nisu uspeli u tome.

Izabrane vesti

Kako piše Mundo, delegacija je viđena na amsterdamskom aerodromu u 17 časova, pre poletanja za Barselonu, ali prema rečima očevidaca njihova lica nisu odavala previše optimizma. Da li su makar uspeli u tome da nateraju mladog igrača da razmisli o svojoj odluci, pokazaće naredni dani, kada se očekuje i da se ona ozvaniči.

Pored Barselone ozbiljno interesovanje za supertalentovanog vezistu pokazao je i Mančester Siti, ali Holanđanin smatra da će u Parizu imati daleko važniju ulogu od samog početka, odnosno da će zaigrati u startnih 11. Bartomeu je na sastanku predstavljao primere Artura i Lenglea, koji pronašli svoju poziciju u timu, iako nije delovalo da će biti tako. Katalonci su pokušavali da ubede drugu stranu da je za igrača najbolja moguća stvar da karijeru nastavi na Nou Kampu, a jedan od glavnih argumenata bila su i izuzetna iskustva holandskih fudbalara proteklih decenija u ovom klubu.

Kontaktirani su i sportski direktor Mark Overmars, odnosno izvršni direktor Edvin van Der Sar, sa kojim Bartomeu ima dobar odnos, ali deluje da te stvari neće previše uticati na promenu odluke i raspoloženje 21-godišnjeg fudbalera.

Obeštećenje za igrača iznosiće 75.000.000 evra, a još pre nekoliko dana holandski Telegraf objavio je da će igrač na osnovu petogodišnjeg ugovora na Parku prinčeva inkasirati 50.000.000 evra.

Foto: Reuters


tagovi

Frenki de Jong

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara